КРУИЗИ /тема 7/

• 117 777
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Адашче,много вероятно е! Защото с Епик сме били два пъти - веднъж на Средиземноморието и веднъж на Канарите. На Средиземноморския круиз имаше например тапас - бюфет следобед,който липсваше на Канарите, а и някои други,макар и дребни, разлики. Та,май май си права...

# 676
  • София
Скрит текст:
Здравейте!
Влизам набързо за отчет и аз  Simple Smile
Първо за маршрута - фиорди /но реално само Гейрангер/ плюс Кристиансенд и Берген в Норвегия, в Дания Архус и Копенхаген, в Германия Вандермюнде. Гейрангер е нещо невероятно! На всеки препоръчвам да отиде и да види поне един норвежки фиорд.... Седемте сестри са умопомрачителни... Абе някаква приказка е  Heart Eyes За градовете - в Берген валеше и имаше мъгла, съответно не успяхме да се качим на лифта и да има гледки, а долу не е нещо супер супер. Кристиансенд много ни хареса, страхотно морско градче, е, и времето беше слънчево, това допринесе, но много приятна атмосфера, усмихнати хора, някакво плажче, рай. Същото мога да кажа и за Вандермюнде - супер атмосфера, много приятен пясък, хубав плаж, бих отишла на море там /макар и да беше студено морето/. Рощок не ни /поне на мен/ хареса, центъра наподобяваше някак моя роден Пловдив, но много, много по-некрасив, разбира се. Общо взето няма какво да се гледа там. Исках да отидем до разни замъци, но мъж ми не беше много добре и се отказахме. Иначе е абсолютно възможно. Архус - много приятен датски град, невероятни хора, страхотно гостоприемство, посрещат те с хляб и масло, има много хора, доброволци, специално сложени да ти помагат, ако нещо не може да намериш. Удобен за ходене пеш /както всички други градове по маршрута/. Ходихме до ботаническата градина, много исках да влезна в мини градчето ,което те връща назад сто години, но ... да, мъж ми три дни не беше добре и никъде не искаше да мърда повече от необходимото. Копенхаген - бяхме три дни, много ми хареса. Въобще цялото ми впечатление за норвежци и датчани е изцяло прекрасно. Невероятни мили, добри, отзивчиви хора. Понеже правя сравнение с японците, които също са набедени за такива, тук усещането ми беше много по-уютно и искрено, отколкото там. Но това е лично мнение, де. Популе , как се стига до океанкай - ако си със самолет, хващаш си влак/метро до центъра /Норепорт стейшън/, и там отпред има автобусна спирка на номер 25, който работи, когато има круизен кораб на терминала, автобуса те закарва директно до терминала, там се виждат наредените кораби, пеш не ходиш. Билети може от шофьора /ако идваш направо от летището, може да ползваш същия билет, без да купуваш друг/. Другия вариант е да се отиде на Остерпорт стейшън и там може да се хване автобус 25 също /като излезеш от гарата, завиваш в посока табелата на Малката русалка, наляво е, и виждаш спирката/, или 27 - за него се повървява малко повече. Иначе, без багаж, Копенхаген е лесен за ходене пеш, всичко е достъпно /но ние сме пешеходци, де/.
За Коста Фаволоза - кораба е наистина много красив, изпипан и стилен, шоата и забавленията също са много добри, на високо ниво. Това, от което не сме доволни, бе храната. Сравнена дори с кораб от същия клас /МСЦ Армония/, на който сме били, е по-ниско ниво. Особено бюфета, много има какво да се желае. А сравнение с НСЛ /били сме на Епик/, въобщееее не може да става. Няма хранене цял ден /макар и малка ,има дупка между 17-19 часа, после също след 21.00, освен ако не си втора смяна, ние бяхме втора , де/. Не сме случвали на кораб с дупка в храненията. Не сме случвали и на такъв, при който обядите са организирани само на 1-2 къта, а не на цялата площ на бюфета. Да не говорим, че , тъй като времето в Берген беше лошо и се върнахме по-рано на кораба, имаше опашка от 80 човека за храна, ставаше бавно, основно заради само единия кът за ядене. Вечерите на бюфета същата работа - не сме вечеряли там, само отидохме да проверим как е. Иначе вечерята в основния ресторант беше ок. Нямаше тематични вечери , различни от италиански /аз обичам италианска кухня и това ми беше ок, но за някой може и да е проблем/. Иначе някакъв шеф-готвач им правил менюто на гала-вечерите, то беше хубаво, макар и да ни направи впечатление, че на едната вечер ядохме бобено-нахутена супа, на другия ден на галата беше същата, само с добавени морски дарове. Разбира се, това е нормално да се прави, но обикновено е по-завоалирано. Много лесно е иначе качването, за първи път виждам такава организация, много ни хареса - без формалности, само проверяват паспорта, после сам си регистрираш кредитната карта или кеша. Намирам го за удобно. Та, с две думи, при равни други условия бихме избрали друга компания, но иначе нищо лошо за Коста. И лоялната им програма е много добра, та при тези цени, които държат, все пак си заслужават. Просто ... създават впечатление за "стиснати". Нямаше например пица или поне нямаше истинска, което е непростимо за италианци. А, и десертите им бяха много, много слаби.  newsm78 . Но с "пастри шеф" младеж, и то не италианец, какво друго да очаква човек. Thinking
Както и да е, върнахме се много доволни, след два месеца отиваме да видим как са Роял Карибиън, та да сравним.
А аз благодаря за идеите за евтини круизи, офф, голяма краста са, сега се връщам и пак ми се ходи, ужасс, ужасс. hahaha

Благодаря за прекрасния разказ, Люба! Радвам се, че сте изкарали добре.  bouquet

# 677
  • София
Здравейте!
Влизам набързо за отчет и аз ----------
---------------------
А аз благодаря за идеите за евтини круизи, офф, голяма краста са, сега се връщам и пак ми се ходи, ужасс, ужасс. hahaha

Е това е, какво повече. Това искам да чета.... Добре дошла.

Сonstellation Сelebrity - някой качвал се или с впечатления от Сelebrity?
Метнах му едно око за 26.01 - 10 нощувки от Сингапур, не мога да реша дали Мадагаскар и Сейшели с Коста или този?
Цената е почти еднаква!
Давайте идеи и препоръки

Адашче, звучиш прекрасно!
Аз пък на Армония не можах да се нахраня, не ми хареса. Дали зависи в кой район е кораби и качеството на храната?

Сelebrity е стара гръцка компания, навремето Chandris Line. Основана да пътува към Австралия.
След това влизат под шапката на Holland America с целта круизи до Бермудите.
По-късно компанията е придобита от Royal Caribbean и до днес.
Наскоро придобиха голям % да обслужват Галапагоски острови.
Новият клас кораби определено си заслужават/на които съм била/.
Сonstellation е от по-старите, надявам се да е запазен.
Компанията е от по-висок клас, спрямо често спряганите от нас.
Това, което не ми харесваше е, че корабите сякаш не можеше да поемат и обслужат хората за които са предвидени. И разни други незабележими негативи.

Да, храната във всички региони се различава, както и всичко останало.

Благодарение на Bled, отново хиляди благодарности 💐, сме на път да резервираме един от трансатлантическите круизи на Коста за декември. Уж съм тук да търся нещо кратко през август, а тя каква стана... Много сте заразни! 😄😄😄
---------------
Тъй като цените на всички за сходни, остана да се начудим дали да се насладим на Карибите или на Рио.
--------------
В никакъв случай Рио...Имам приятелка бразилка, чиято леля беше застреляна на улицата, защото нямала мобилен телефон, който престъпника й поискал, за да открадне... Sad
[/quote]

Аз не бих отписала Рио от круиз, нека не сме крайни.
Виждаме какво става по света, къде е спокойно ?
У нас убиват бабите ни за 20 лв., на какво се учудваме.
Никой не ви кара да ходите из Рио сами, вземате организирана екскурзия.
В най-голямата криза съм била в Египет, Израел и къде ли не. Пазили са ни с хеликоптери и автомати, но виждахме всичко.
Да кажем НЕ на страха, иначе ще ни смачкат...

Здравейте, един може би глупав въпрос, но все го мисля Simple Smile) може ли като пишете за круизите да пишете и по кое време на годината е най подходящо от гледна точка на метереологичните условия Simple Smile
Имам в предвид, че за някои морета / океани е характерно по определено време на годината да се образуват цунами и други нежелани ветрове Simple Smile
В общи линии не да тръгнем и да излезе някоя буря да вземем да се обърнем и да не стигнат после лодките Simple Smile

Явно доста пъти си гледала Титаник, шегувам се.
Има ли круизи в даден район е преценено, че проблеми няма.
Ако има, отклоняват корабите много преди това, случва ни се няколко пъти, последно на Бермудите.
Изключенията са толкова рядко, че никой не ги помни...

Нещо Ласт минит в Европа?  newsm78
Никъде нищо не намирам...

Имаш ли период и район, да ги следя ?

Например това ПРОМОЦИЯ

Royal Caribbean Vision of the Seas

Mon   Jan   9   Dubai, United Arab Emirates      6:00pm
Tue   Jan   10   Khasab, Oman   8:00am   5:00pm
Wed   Jan   11   Muscat, Oman   9:00am   
Thu   Jan   12   Muscat, Oman      6:00pm
Fri   Jan   13   At Sea      
Sat   Jan   14   Abu Dhabi, United Arab Emirates   8:00am   6:00pm
Sun   Jan   15   Dubai, United Arab Emirates   8:00am   
Mon   Jan   16   Dubai, United Arab Emirates   Disembark

От 350 евро   
Полет за тези дати в двете посоки около 200 евро...

Fathom's Adonia

Sun   Jul   31   Miami, FL      4:30pm
Mon   Aug   1   At Sea      
Tue   Aug   2   Puerto Plata, Dominican Republic (Amber Cove)   Noon   
Wed   Aug   3   Puerto Plata, Dominican Republic (Amber Cove)      
Thu   Aug   4   Puerto Plata, Dominican Republic (Amber Cove)      
Fri   Aug   5   Puerto Plata, Dominican Republic (Amber Cove)      1:00pm
Sat   Aug   6   At Sea      
Sun   Aug   7   Miami, FL   8:00am   

От 225 евро

И още едно предложение от мен за полети и колкото искате круизи там....

В момента

Париж - Miami/Fort Lauderdale - Париж

От ноември 2016 до март 2017 год.

Цени от 299 евро две посоки

Norwegian

https://www.kayak.es/
https://www.norwegian.com/

Полети София - Париж - София  от 20-30 евро в посока...

Последна редакция: ср, 27 юли 2016, 23:07 от Bled

# 678
  • гр.Добрич
Момичета, чета ви от години, обаче не ми стиска да опитаме круиз, че сме с 3 деца. Моля , споделете има ли големи каюти като за нас или се наемат 2 по-малки. Децата са на 7 и 10г. Дали би било интересно на децата на кораб?

# 679

Нещо Ласт минит в Европа?  newsm78
Никъде нищо не намирам...

Имаш ли период и район, да ги следя ?

Средиземноморие, август месец, без значение от къде се тръгва...

# 680
http://www.cruisenation.com/fusion/detailcruise3.pl?sessionkey=C … O#cabingrades-tab
за тези оферти с включена 1 нощувка и полети сами ли си избират пасажерите хотела и часовете за полети (ако са няколко на ден) или каквото компанията прецени?

# 681
Здравейте момичета.Обмисляме круиз по Западното средиземноморие през октомври.Със сигурност има назад в темите,но ще ви помоля за инфо как се придвижвате от летище Милано-Малпенса до Савона или летище Рим -Чампино до пристанището.И евенуално да препоръчате хотел удобен за нощувка в Савона.Не сме уточнили от кое пристанище ще тръгнем затова питам за двата варианта.И отзиви за кораб Коста Пасифика  ако има такива пътували с него.Предварително благодаря.Пътували сме с Дивина на MSC и останахме много доволни.

# 682
  • Варна
Здравейте момичета.Обмисляме круиз по Западното средиземноморие през октомври.Със сигурност има назад в темите,но ще ви помоля за инфо как се придвижвате от летище Милано-Малпенса до Савона или летище Рим -Чампино до пристанището.И евенуално да препоръчате хотел удобен за нощувка в Савона.Не сме уточнили от кое пристанище ще тръгнем затова питам за двата варианта.И отзиви за кораб Коста Пасифика  ако има такива пътували с него.Предварително благодаря.Пътували сме с Дивина на MSC и останахме много доволни.

Специално за Рим бях тръсила круиз с Costa и там при избора на каюта и т.н. имаш опция дали да е с трансфер и бяха дадени две летища в Рим- Чампино беше едното. За Милано не знам как стоят нещата, но виж наистина дали няма опция за трансфер. А иначе за Рим ние резервирахме много евтини билети за Ноември с Райън, ама те пък започват полети натам от последната седмица на Октомври.

# 683
  • София
Метнах му едно око за 26.01 - 10 нощувки от Сингапур, не мога да реша дали Мадагаскар и Сейшели с Коста или този?
Цената е почти еднаква!
Давайте идеи и препоръки
...
Констелейшън е един от любимите ми кораби - два пъти сме били на него, а на Селебрити - много пъти - на мен са ми любими! Изобщо сравнението Селебрити/Коста е безмислено - на различни нива са. Избирай Кони е моята препоръка. А какво топло басейнче със скари да си лежиш има в солариума - няма аналог. Laughing
Мисля, че скоро му правиха рефърбишмънт.
Мога да ти дам много подробни инфо за кораба, така че каквото те интересува - питай.

# 684
  • София
Момичета, чета ви от години, обаче не ми стиска да опитаме круиз, че сме с 3 деца. Моля , споделете има ли големи каюти като за нас или се наемат 2 по-малки. Децата са на 7 и 10г. Дали би било интересно на децата на кораб?

Добре дошла...
Има възможности за всичките заедно, но ще бъде скъпо.

Друга възможност са наистина две каюти.
Възможно е при промоция да е доста по-евтино отколкото една скъпа или апартамент.

Най-използван евтин вариант е когато сте с две деца, ако едното е при баба и дядо.
Тези кабини:

Ако решиш за даден круиз ще търсим по-основно.

http://www.cruisenation.com/fusion/detailcruise3.pl?sessionkey=C … O#cabingrades-tab
за тези оферти с включена 1 нощувка и полети сами ли си избират пасажерите хотела и часовете за полети (ако са няколко на ден) или каквото компанията прецени?

Не мога да видя за какво става въпрос, защото сесията е изтекла...
Хотелите са определени предварително.
Полетите са в зависимост колко човека са платили за круиза.
Като ги има от различни градове, ако има хора.

----------------
 как се придвижвате от летище Милано-Малпенса до Савона --------
-------летище Рим -Чампино до пристанището.
----И евенуално да препоръчате хотел удобен за нощувка в Савона.Не сме уточнили от кое пристанище ще тръгнем затова питам за двата варианта.И отзиви за кораб Коста Пасифика  ако има такива пътували с него.Предварително благодаря.Пътували сме с Дивина на MSC и останахме много доволни.

1 вариант
Бус Малпенса - Генуа,гара - Влак Савона
Влак  Малпенса - Милано Централе - Генуа - Савона
Автобус Малпенса - Торино - Савона
Всичко това изисква около 5 часа и нагоре.

2 вариант
Защо не включваш и Fiumicino ?
И до Чивитавекия ли става въпрос ?

Хотел удобен като цена или порта ?

Били сме на Pacifica, писала съм. Какво точно те интересува да не се повтарям.

Средиземноморие, август месец, без значение от къде се тръгва...

Засега няма нещо изгодно, като изключим пуснатите от мен на Cunard / Queen Victoria.

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 16:37 от Bled

# 685
  • София
Цената е почти еднаква!
Давайте идеи и препоръки
...

Би ли дала линка към този круиз, който гледаш - голям мерак са ми островите в тази част на света? Нещо не се справих с намирането му в сайта на компанията. Мерси!

# 686
Здравейте!
Влизам набързо за отчет и аз  Simple Smile
Здравей Люба, страхотно, ама не разбрах това ли е времето и круиза за фиордите.

Здравейте, един може би глупав въпрос, но все го мисля Simple Smile) може ли като пишете за круизите да пишете и по кое време на годината е най подходящо о

Не е глупав въпроса. Много важен фактор е времето. Относно океаните и бурите там капитана и компанията имат грижата да ги избягват, но относно времето за посещение е съществено. В късната есен има евтини круизи по Средиземноморието, ама е истинско тото да ти се паднат хубави дни. А в проклет гаден ден може да не ти хареса и най-хубавия град. И всичката отпуска и пари... За това трябва да се внимава.

# 687
  • София
Цената е почти еднаква!
Давайте идеи и препоръки
...

Би ли дала линка към този круиз, който гледаш - голям мерак са ми островите в тази част на света? Нещо не се справих с намирането му в сайта на компанията. Мерси!

ТУК

ПРОМОЦИИ

Celebrity Cruises – Free Drinks & Up to $500 Spend Onboard

Costa Cruises Costa Pacifica

Sun   Sep   18   Savona, Italy      4:30pm
Mon   Sep   19   Marseille, France   8:00am   6:00pm
Tue   Sep   20   Ajaccio, Corsica, France   9:00am   5:00pm
Wed   Sep   21   Cagliari, Sardinia, Italy   8:00am   2:00pm
Thu   Sep   22   Valletta, Malta   Noon   7:00pm
Fri   Sep   23   At Sea      
Sat   Sep   24   Rome (Civitavecchia), Italy   7:00am   6:00pm
Sun   Sep   25   Savona, Italy   9:00am   

От 449 евро /с таксите/

Costa Cruises Costa Favolosa

Sat   Aug   27   Copenhagen, Denmark      5:30pm
Sun   Aug   28   At Sea      
Mon   Aug   29   Geiranger, Norway   11:00am   6:00pm
Tue   Aug   30   Bergen, Norway   8:00am   6:00pm
Wed   Aug   31   Kristiansand, Norway   1:00pm   7:00pm
Thu   Sep   1   Aarhus, Denmark   9:00am   6:00pm
Fri   Sep   2   Berlin (Warnemunde), Germany   8:00am   7:00pm
Sat   Sep   3   Copenhagen, Denmark   8:30am   

От 549 евро /с таксите/

Costa Cruises Costa Diadema

Sat   Nov   26   Savona, Italy      5:00pm
Sun   Nov   27   Marseille, France   8:00am   6:00pm
Mon   Nov   28   Barcelona, Spain   9:00am   6:00pm
Tue   Nov   29   At Sea      
Wed   Nov   30   Tunis, Tunisia   7:00am   2:00pm
Thu   Dec   1   Rome (Civitavecchia), Italy   9:00am   8:00pm
Fri   Dec   2   La Spezia, Italy   9:30am   8:30pm
Sat   Dec   3   Savona, Italy   7:00am   

От 329 евро /с таксите/

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 22:57 от Bled

# 688
  • София
Блед, благодаря  bouquet

# 689
  • София
Още едно, малко странно, питане.
Има ли някоя дама в темата, била на круиз, бременна? preggo Знам, че е супер индивидуално и зависи как протича бременността, но ако приемем при едни идеални условия - дали има някакви препоръки - по-скоро да се въздържа жената от такъв тип пътувания?
С дъщеря ми летях в края на 6тия месец, но само до Лондон и проблем беше пътуването от Лутън до града, а не полетът. И все пак - при един круиз първо полетите са по-дълги, второ клатушкането на кораба може ли да създаде някакъв дискомфорт?
Питането ми е чисто информативно. За сега още няма бебе на борда  Blush

Общи условия

Активация на акаунт