КГБ = Клуб на Готините Баби - 165.

• 62 521
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Хубава е традицията с мартениците. 

Аз не знам как се слага аватар. Пробвах, ама не ми се получи. Ако някой иска, може да обясни на неграмотни като мен.

# 646
 Прочетох ви и макар  да  съм сънена вече , пиша ,че ще имам  отсъствие за днес .
Жабче Hug за мен беше истинско удоволствие ,че ми се отдаде възможност  да те зарадвам ,макар и съвсем скромничко да  е моето подаръче. Важното е ,че е от сърце . Grinning
Пишете за мартениците. Аз също ще кажа ,обичам тази българска традиция. Това си е чисто наше българско и трябва да си го  уважаваме ..  Обичам нашите красиви български мартеници - бяло и червено. Днес купих за цялото ми семейство и за приятели, направени от вълна  и други естествени материали. Миналата година направих по  една голяма за  дома на дъщерята , на сина и за нашият дом , но сега реших да купя готови. Също не обичам кича и разни изкуствени ,пластмасови и др. , но за  всичко си има хора.
Всеки да си прави това ,както и което го чувства.
Айша ,честито  нов креват и матрак и чакаме отзиви дали е удобен !!!!!  newsm78
КАГ ,честито и на теб за новата тенджера. със здраве да си я ползуваш  !
Яжка Hug на мен също ми е приятно да те чета , защо да си скучна. то и аз да не съм по интересна , но да става диалог.
Тези дни като ,че ли заразно стана загарянето на тенджерите. Вчера нарязахме последната тиква ,сложих я на котлона , уж беше на бавно ,аз пред компа и по едно време се сетих  Peace,отивам в кухнята ,но вече къснооооо  Mr. Green  ,изхвърлих всичко , но успях да изчистя тенджерата,хубаво че е с дебело дъно.
Янче ,видях снимките от Кубрат,почели сте паметта на Левски.
Гъбче Hug радвай се да се уважават  и обичат щерките. Все да са така. А супата на мама и баба са най-вкусните. Моята внучка  много обича супи - топчета и пилешка , но само баба да й ги приготви. Laughing
Кари Hug гордей се с твоите юнаци ! Браво на тях ! Поздрави ги !
Прегръдки за  всички ви !!!
Лека и спокойна нощ милички !!!

Hug Hug Hug Hug Hug Hug love001 love001 love001 love001

# 647

Добро утро-радвам Ви се на срещата мили дружки-дано има и още и още...Аз поболедувах малко но - от работа не съм отсъствала-виж съм станала герой.Чета Ви редовно-гледах Дани-всичко ще е наред.
  Усмихнат ден за всички!

# 648
  • Кубрат/ Пишурка

То вече добър ден, така че ДОБЪР ДЕН!
Сега ще си доизпия кафето, че днес....го пия на пресекулки Joy
И ще измислям какво да готвя. Я споделете днес на какво сте?

# 649
Здрвейте! В мини почивка да ви видя.
Пералнята пере фурната пече машата се загрява да се правя на красива.Затова бързам да свърша слугинажа че ще ходя с приятелки да хапнем паеля на испански ресторант.
Д-р Фло благодаря за куража  Laughing, за пациенти като имат пари идват като нямат само ми махат от пътя, прозорецът ми гледа към улицата. Чакат по 2 месеца за Факултета за да си извадят без пари зъбите, разбирам ги.
Айша и КАГ честити придобивки. Със здраве да си ги ползвте.
За мартениците обичам ги но изчистени като пискюли даже закачам на външната врата. На етажа сме 3 семейства аз започнах да закачам за всеки празник и те подеха и е много красиво състезание като слезеш на нашия етаж.
Кари как обичам вшето време но уви днес е студено и ветровито.
Жабче честити ти фишу ,Луската е много финно другарче.
Дидимити герой си че работейки се соравяш с болестта.
Аз обичам лалета.
Ох като се сетих за загорели тенджери и отидох да изключа картофите ха ха бяха на ръба.Понеже пиша от телефона и съм в хола и не виждам фурната.
Гъбче и моите като са болни искат супа но единият яде пилешка другият топчета ,а са братя но за храна са различни.
Хайде свърши почивката.
Приятен почивен ден на всички ви! bouquet

# 650
  • София
Ха-ха  Joy

И аз си загорих сега касеролката с един кус-кус. Кипнах със сода и го оставих, но не ми се вярва без търкане да стане, ако изобщо стане.

# 651
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España

Joy Joy Joy Римарче и ти ли?!
Февруари - месец на загори тенджерите!  Joy

Ивеее , обожавам испанската кухня , а паеята ... мляс , мляс , обожавам я. Hug
Фло , аз мятам по едно оЧо , в крачка съм горе-долу.  Crazy

Айде да мятам една четка и сешоар , че се къпах и да бягам на кИфенце с дружки.  Laughing

# 652
  • София
От мен добър ден. Да не ми завидите, че сега ставам? Напротив, станах рано, правих закуска на внучетата. ММ го изстрелях към кабинета, че от няколко дни в мазето има страхотен теч. Намерихме фирма, предупредихме съседите да осигурят достъп до щранговете и така, както уж всички бяха съгласни с ремонта, така сутринта един по един се изнизаха. Това сме ние - блока ще падне, никой не се интересува. Заведох Ники на курс по математика, домъкнах Рада в кабинета, но вече майсторите си бяха събрали такъмите и материалите и си бяха отишли. Страхотно забавление осигурих на семейството си в събота сутрин...Май ще се наложи да се прибегне до самоуправство - спиране на парното и водата, и да се оправят кой както иска. Оплаках ви се, сега отиваме да си приберем голямото внуче и се прибираме у дома. В София е мрачно и намусено, ръми ситен дъждец. По улиците - кал и локви. Днес ще си стоим на топло.
От мен пожелания за хубав ден и си пазете тенджерите. Така както сме го подкарали, ще затрудним завода производител hahaha Joy По пазарите вече се усеща недостиг на тенджери... Wink
ЖАБКЕ, хареса ми това с месеца на загори тенджерите, ама като гледам, че с всяка година ЕГН-то се намотава като конци на кросно, да не го докараме до година на загори тенджерите hahaha Joy
Знаете ли какво е това кросно? И къде го има? newsm78

# 653
Знаем какво е Фло кросно...Изтъка си платното и ритна кросното се казва....и  твоите съседи ,уж съгласни,като стана готово  ритнаха съгласието.Баба беше специалист да навива кросното и  я  търсеха ,ама това беше преди сто години,важното е,че помня ,а  докато помня е  жива.
Аз мислех да излизам и  се отказах,ще се въртя тук и днес ,пък понеделник ще се разхождам....
Хубав ден на баби и внуци и  без загори тенджери поне днес...

# 654
Привет девойки Hug
Аз май пътва поддех темата за мартениците, които една приятелка ни прати.Имам около 100 вече  Laughing .Тук естествено е странна тази традиция, на колежките си едно време бях обяснила и им раздавах, всяка си слагаше я на бюрото, я в колата,естествено не върху дреха, но с радост ги приемаха.Аз като дете много обичах от онези светящите, споняте ли си ги  Grinning  Последните години получихме и доста от тези червено-бели връзки, та вързвам на китките на децата и понеже много тук ходят с вързан червен конец на ръцете та не изглежда странно. Иначе си имам една голяма Пижо-Пенда само от конци и си ми е закачена постоянно в един малък "български"кът Simple Smile
Както съм писала много пъти у нас е на почит пилешката супа, но само на баба, няма друга толкова вкусна като нея на света. JoyОпитах няколко пъти да внедря супа топчета, но успеха е под минимален Sad  Затова слагам всичко на едро-картоф, морков, глава лук, скилидка две чесън ( и нещо което го въведох в последните две три години и според мен добавя много) кубче замразен джинджер, парче кервиз, стръкчета зелении и всякакъв друг зеленчук който имам под ръка, големия обича чист бульон  без месото, само с фиде, средния обича само  месо и картоф, малкия обича само моркова с фиде, та всеки си получава това което иска.

Римар към содата прибави малко Веро, нека да кипне и го остави така няколко часа. После като омекне всичко лесно излиза, без излишна химия.

Вчера купих 7-8 тиквички и се чудя какво да ги правя, без да пържа, не че някой друг ще ги вкусва  newsm78 . Май ще вчема да направя пащида (нещо като запеканка, но естествено че мъжкия състав няма и да я вкусне.

Иначе за лесно и поне всички  ядат днес сме на  пилешки бутчета с картофи на фурна и по желание на двама върху "канапе" от ориз. Да ви кажа че ми е омръзнало, от пилета , но тва си е то. Кукуригаме и продължаваме напред
 Та такива ми ти работи. За днес обещаха че ще се развали времето, засега Т са мааааалкичко спаднали. А дано и да завали , че да ми спести малко поливане, че  много малките количества дъжд  са паднали досега, трябва водата да се пести, че после 9 месеца няма от къде да дойде, Аз не мога да гледам течаща вода така   без нищо и съм научила и всички в къщи да затварят водата дори когато например си мият зъбите. Не е нужно докато ги търкаш , само така да се изливат излишни количества.
Винаги съм се чудила как в страна като Бг с толкова много планини и водни ресурси е имало реими на водата, особено по морето, а тук при този недостиг на вода върви само с агитация към населението да не изразходва излишно и всяка капка се ползва. newsm78
Пожелавам ви мили девойки хубав уикенд без много слугиназ и повече удоволствия Hug

# 655
Ха добър ви ден, че след малко ще е време вече да сервираме обяда.
Докато се ,,прилепя'' до адашката  и Борянка ме превари. Няма лошо, т'Ва е хубавото в нашата къщичка, че  винаги има хора из нея...

За кросното-и аз имам смътни спомени, че е част от тъкачен стан, и че баба ми тъчеше на него, но дали спомените ми са от преди 6-годишна, когато живеех при нея на село, или от след това, нямам ясен спомен.Много вероятно е да е от преди училищните ми години, че стана е в моите спомени доста голямо съоръжение и е изисквало доста място, когато се ползва.

Уж чета, но не знам от кога не съм писала.
И аз гледах филмчето с Дани, много жизнерадостно детенце, живо и здраво да е. Силно вярвам, че щом от толкова рано се работи с него, резултатите ще са налице.

На имащите нови придобивки Айша и К.А.Г - да им са честити, на нямащите - да се сдобият скоро с това, което им е нужно, или пък дори и не толкова нужно, но пък им се иска, и те да се похвалят, а ние да им се радваме.

Весело изкарване на Иви и компания. Да ви е вкусно, да ви е приятно и весело.

Спирам.
Промяна на плана....

Приятен обяд и следобед  .
Да ви е топло, спокойно и лежерно-мързеливо почивните дни.  
За дреболии не се кОсете, а всичко е дреболии, щом сме живи и горе-долу здрави.

Кари, миличка, не мога да се въздържа да не те нагушкам...
А какъв ,,вкусен'' пост си написала, чак през монитора ми ухае...
Става за съжаление -прегръдки за всички.

# 656
  • София

Добър ви ден!

И аз не се събуждам сега, за съжаление, обаче сега сколасвам. Наместих всички по местата си и сега май сядам да изпия на спокойствие едно кафе.  После се отдавам да четене. Просто зарязвам всичко за днес. Времето е мрачно, а аз си определям почивен ден. Егоистично.  Crossing Arms

Днес чаках рано Хули, ама тя изглежда се е успала от дъжда. Нищо, и утре е ден.

Фло, не се ядосвай, такива сме си българите. Наистина трябва да се действа с крути мерки. Поздрави на дечургата сладки и на деди.

Дидимити, мерси за ранобудното сервиране.  Heart Eyes

Борянче, седи си почивай! При вас вали ли?

На Жабка приятно кафепиене, на Иви приятна среща!

Кари, много дечица - различни вкусове, нали баба е готова да угоди на всички!

Сблъскахмме се с Джили - целувки, скъпа!

Чао, чао!

Във неделя е тихо. Почти.
Като в спомен звънят часовете. -
Чай за утрин. А после - вали...
Тишината във спомени свети.
Над неделите - бял благослов
и цветя, като вик, по первазите...
Във неделя аз вярвам в любов,
любовта утре в мене ще вярва!

Дочка Станчева

# 657
  • София
Кари и аз не обичам водата да тече нахалост. Не обичам и лампите да светят, когато не е нужно.
Мразя да няма ток и вода. Може и да не ми трябват в момента, но се изнервям, ако няма.
На вилата сме на хидрофорна уредба. Демек, като спре тока няма и вода. Как съм бясна тогава  Mr. Green
Кросно не съм виждала . Сещам се обаче какво е и за какво служи  Embarassed
А за загори тенджерата... не зная тук или във фейса се изтъпанчих и казах - ама как бе момичета може да загорите супа ? Няколко дни след изказването ми дойдоха гости. Сложих софрата - салатка и ракийка и попитах - искате ли супа преди основното, беше вечерта. Те казаха да. И бабичката сложи тенджерата да притопли супичката. Така я притоплих, че чак почерня. На другия ден, за наказание, търкането беше грандиозно, защото не обичам да изхвърлям и съдове.
Виж с дрехи и пр. нямам проблем, изхвърлям всичко, което вече не ми трябва.
Малеее, пак написах повече, отколкото друг път. Май ще вляза у релси  Joy Joy Joy
Ааааа, не Марина, не се успах, но не мога още да вдена, как да слагам картинки  Joy Joy Joy

# 658
Не  вали Маринка ,леко мокрещо е  и мрачно тези дни,ще се оправи и ще литнем навън...
Кари,и  моите са на различни супи,то рядко има еднаквост,и  на Иви  са такива гледам...Аз забравих какво е  да готвя за други.Ще си припомням.Не  съм обядвала още ,отивам да обирам месцето и другото за четирикраките съжители.Да отоворя място за нова гозба.

Джили много си загадъчна...
Хули  лесно е ,но ти явно не си правиш  труда.Копи на картинката ,копиране адреса на изображението,покле тук на второто кликаш да излезе

и  между това пейст,пускаш картинката
Пробвай  бе ,пари не искат за проба викат,то се учи с опитване.Аз на компа не мога да правя много неща ,че съм подизпълнител ,сина ме е сложил ограничена ,щото много опитвам и вкарвам бели.От самото начало де ,да не изтрия нещо програма.Щото наистина ровя ,а  за началото не питай.

# 659
  • Кубрат/ Пишурка

При нас пък е топличко, макар и облачно. Но дори вятър няма.Вчера валя до обяд и това беше.
Кари и аз като готвя ориз с пиле сервирах различно. ММ го обичаше с много черен пипер отгоре, Галена със сирене, Мима - с лютеница, а аз - натюр Joy Сега както го сервирам - така го ядат. Най-много да сложа малко кетчуп....Супи отдавна не готвя \ ама май ще трябва да започна! \ , защото брат ми я възприема като мезе за ракия, а на него му е забранено! А Анжелка обича и преди два дена предложи: Ами бабо, не може ли само за нас да направиш супичка! Та мисля след малко да направя набързо една супа топчета \ само за нас! \ . Тиквичките ги правя пълнени на фурна.
Иви, видях дружкету във фейса, интериора, паелята, но теб те нямаше! Сигурно си била фотографиня!
А кросното е дълъг прът отдолу на стана, на който се навива основата.Вот:

https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0 … 711vsTSCNTiAVM%3A

Общи условия

Активация на акаунт