КГБ = Клуб на Готините Баби - 165.

• 62 523
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • София

Хайде и от мен да ви е хубаво утро, добър деня и лека вечерта!

Ще подсладя малко темичката с чайче и мед, ааааа и с любимите ми момини сълзи.

Хули, традициите понякога трябва да се нарушават.  Laughing

Честити покупки на Грети и Айша! Със здраве да се ползват!  Heart Eyes

Фло, действай по начертания план, пък ще се радваш на резултата!  Heart Eyes

Яжке, я вземи си приеми поканата другата седмица, че и аз имам посещие при докторката тогава. Поне да се видим там, ако не на среща специално.  Hug

Тия кръгли фурни не са за мен - още повече ще се окръгля, и, второ, нЕма мЕсто за нея. Да не ме претърколят с нея заедно по стълбите.  Joy

Чао, до скиф.  smile3534

# 631
Привет девойки Hug
Вчера, привечер написах дълъг пост, казах си "тежката дума " Joy за тенджерите под налягане и газта (при нас се готви изключително на газ,всички котлони са газови, фурната е електрическа, во са вградени на отделни места), писах и за жегата, някой звънна по телефона, после започнаха да прииждат работещите, децата се бяха пръснали, станах и.....Днес гледам не съм затворила компа, не съм натиснала публикувай newsm78 newsm78 newsm78 hahaha
Ама не е от ЕГН то, не.....
Видях линка на Римар, но вбокс за жалост не се отваря в чужбина Sad

Ми сега ми остава да ви пожелая хубав уикенд. Hug

# 632
Здравейте! Бъдете здрави, щастливи и обичани!
Смейте се - смехът е здраве!

Току - що се оправи интернета ни. По-точно , след като цяла седмица правехме консултации с разни светила и капацитети в компютърството и всички бяха единодушни , че с тази стара техника / 6 компютъра от 2008г/ е абсурд да се оправят проблемите ни и категорично ни заявяваха , че трябва да купуваме нови / т.е те да ни продадат/, ММ се “ядоса” , понатисна тук-там кабелите , превключи 2 пъти и интернета “грейна”! (Всеки се чуди как да те оскубе). Сега съм на седмото небе , но имам много да чета
По прозаичната тема –тенджери и газ. Ние имаме една херметическа от 1960г-от Франция.Супер е. По разни причини смених 2-3 досега, но мисля, че правилното е да се затваря отгоре , не с конзолна дръжка. Може би и така може , но и да е с по-плътни стени...Ние винаги сме с комбинирани печки / ел.котлони ползвам като свърши газта/ Много сме доволни , а е и значително по-евтино. Бутилката държим на балкона , а котлоните – в кухнята.

Айша, как мина изпитанието на матрака? Heart Eyes

Седмицата се изниза , къде с хубаво , къде с не толкова.Пожелавам ви приятен почивник!

Скрит текст:
ПРИМИРЕНИЕ
Евтим Евтимов
Примириш ли се, пристига старост.
Примириш ли се, пристига мрак.
Примирявах се. И не изгарях,
както някога, при първи сняг.
И си казвах тихо : есен иде.
Забрави горещите слова.
Но когато вчера чух обида,
закипя отново в мен гнева.
Запламтяха кротките зеници,
блесна огън в тихия ми глас
и ударих яростна плесница
на един подлец, израснал с нас.
Ей така. Пред всички. Без пощада.
Стига подлеци на тоя свят.
Тръгнах си направо през площада
и усетих, че съм още млад.

# 633
Още веднъж пожелания за всико най-добро , хубаво настроение и да ви са пълни и радостни сърцата.

И специално за Марина и другите , като мен, които обичаме нежните момини сълзи.

# 634
Благодаря за честитката за новия ми готварски съд!
Скрит текст:
Аз си ползвам такъв най-редовно. Нямам нерви,  а преди и време, да чакам фасул или някакво месо да ми се варят по 2-3  часа, като може за половин. Но, отсега нататък-алармата на телефона задължително!
Айша, честит нов матрак! Да се гушкате и да спите сладко на него!
Другата седмица ще съм работарка във 2 клас, та може и да не се чуем скоро. Да знаете защо.

# 635
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Добър ден , девойки!  bouquet
Помните ли мЪ?! Mr. Green
Големи тенджери , големи загори тенджери. Joy
И аз имам от време оно , руска. Баща ми навремето ходеше командировки от
по няколко месеца в Кривой рог и беше надонесъл тенджери , комбайни домакински...
Ейййй , бойна техника още работят и вършат работа , нищо че са над 38-40 г.
Айша , със здраве да се гушкате на новото легло!  Hug

Не мога и да не се пУФаля ....  Blush
Голяма изненада ми спретна нашето Роси.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Имаме си с дедко вече първите мартенички. Страхотни са.  Hug
А аз си имам и ново фишу. Точно ми се връзва с цвета на якето и др.
връхни дрехи.  Peace Опасно е нащо Роси , нищо не й бяга от поглед. Grinning
Видяла на повечето дрешки цвета и хоп подобаващо фишу.
Сърдечно ти благодаря , приятелко! И от името на Краси разбира се!  Hug Hug Hug

Тук два дни студено стана 11Т , та се топлих , ма днес ни напече пак.  Laughing
Морето голяма буря тез дни , всичкия пясък си е взело и е оголило скалите.  Crazy
Ма ще го върне след някой друг ден на купчинки , та багерите ще си имат работа да го разстелят
и изравнят.  Mr. Green То другия месец е Великден тук и почват почиващите. Плажа трябва да е на 6.

За Св. Валентин тук много се тачи , получих колие на Пандора от дедко ,
а аз един парфюм , че имаше спешна нужда.  Laughing Преди това и карнавал имахме ,
общо взето фиести дал Господ на испанците. Laughing
Днес идваха приятели от съседен град до Бг магазина ни , та пихме кафе ,
размотах се ... Та туй от мен , нищо интересно.  Mr. Green

Хубава вечер и приятни събота и неделя!  bouquet

# 636
ти  на това ли викаш нищо интересно?Нито една загоряла тенджера не  показа...Честито подаръци и покупки на  имащите ,аз мой  нов диван не съм опитвала още,вардя го с надежда да падне някой  дядка да го отъркалям. newsm78 hahaha hahaha hahahaЗеметресение  няма да стане,свикнала съм на тръскане щото големи камиони минават под прозореца ми и ме будят нощем ,кво правят не ги знам ,лете е ясно ,зърно ,селскостопанска техника минава ,но миналата нощ за малко да ме изтърси от леглото нещо.Ми  хубаво ,ще си представям годините назад  и    luvbedкой квото си има.
Днес между другото обърсах една стая ,мислех още работа да отметна ама нека и за утре има.То  уж тясно и малко тук ,ама има си.Валя ,не може да се шматкам навън ,получих и аз подарък-бакла и  ще дебна време да я бодна,ще  усетя вкуса на детството май,най-неочаквано.И не смея  да приказвам какво ми се иска ,че знам ли....Голяма съм чешматка и аз ,отивам да се чешматкам с нещо друго и все си надничам ,кво търся тук не знам ....
Писна ми ядящото дърво ,щот не го виждам много го търпях ,но сега съм по весела и  приемлива,набирам самочувствие  явно.

# 637
Аз нали предишния си пост написах направо върху този, който забравих вчера да публикувам, та не съм видяла и пропуснала да честитя новите придобивки на Каг и Айша. Със здраве да си ги ползвате, а Жабка да се кичи с кеф с хубавите подаръци Hug

# 638
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Боряна, хубав аватар, веселичък. Честито!

Римарче, видях го Дани. Много хубаво, много сладко дете. Изпълних се с оптимизъм след това видео и с възхищение към работата на тези жени, шапка им свалям.
Дано, дано все по-бързо да напредва и да навакса сладурчето! Hug

Момини сълзи и аз обичам.
Ама аз всъщност обичам всички цветя, без гергини.

Май съм намразила мартениците...От цялата тази китайска многотия по сергиите никакво хубаво чувство и настроение не получавам, бързам да ги подмина. Забелязах това усещане у себе си миналата година и мислех, че е временно и ще мине, но се оказва, че се е задълбочило. Никаква радост не изпитвам  от предстоящата размяна на мартеници, само досада...
Напоследък и коледните атрибути ми действат по подобен начин.
Странно нещо е човекът или може би само аз съм такава: когато нямаше този боллук, съм правила с жар и мартеници, и коледни украси, а сега самият факт, че ме затрупват отвсякъде, ме отблъсква дотолкова, че съм склонна дори да прескоча празника. По принцип съм такава - многотията ме обърква и ме лишава от способността да избирам, отщява ми се.

Дано не съм ви развалила настроението с липсата на възторг. 

# 639
Само добави към моята липса на възторг твоята.

# 640
Привет момичета кокичета  Hug Hug

Честити придобивки на КАГ и Айша!
Със здраве да си ги ползвате!

Мартеничките - обичам ги.
Направо още не съм включила на такава вълна.
Избирам винаги в бяло и червено.Винаги съм се дразнела  / и аз като Светълчо/ от кича който изобилства по това време. Герои от приказки,фолк певици и т.н.
Скоро мярнах една мартеница - голяма  като за дома.Трябва да разровя преждите и да намеря червена.За бяла съм сигурна ,че имам / щот съм една плетачкааа ooooh!/ Може и да се наканя да я направя .Дано съм си я запаметила.
Едно време като кажеха щерките - трябва ни бяла и червена прежда за  изработване на мартенички в училище - ми все нямах.Ама и те все в последния момент.
Добре,че имах една вярна съседка - дружка - велика плетачка ,че тя все спасяваше положението Grinning

Роска - какво добро другарче си  bouquet
Доставила си радост на Жабка в  странство!

Борянка - малко ,голяма - все си иска пипване. Снощи като си легнах и съзрях една паяжина ама като люлкааа.Кога се е образувала?Уж скоро обирах.Добре,че си имам една четка  с телескопична дръжка ,че още като станах сутринта я изчетках Mr. Green.
От там наред по другите стаи.
Слугинаж.
Днес  облачно,мрачно ,превалява слабо.
Правих курабии.Получиха се добри.Похапнах 2-3 и ми мина мерака. Grinning
Ядене от вчера има. Екстрено правих пилешка супа ,че малката щерка нещо се беше разкиснала и не беше на работа.Снощи занесохме супата.С триста зора я накарах да хапне малко.
Яж бе писанка - нали знаеш ,че мамината супа е лековита Joy
Днес е по-добре. Смее се и вика - от супата ще да е.
Вчера сутрин с температура ходила да закара голямата щерка до центъра,че тя пък от там щяха да я вземат с друга кола да заминава на някакво обучение.
Викам - абе не може ли да отиде Ани пеш? Аааа - как ще си влачи куфара.
Ами нали е с колелца бе! Няма значение.
И така .
Сестри.

Маринка,Иха - и аз обичам момини сълзи.Нежна красота.
Ама колко са нахални като растения- Светълчо ще потвърди.Тя е нашия спец по цветя и храсти. Hug

Иха - ето още веднъж се потвърждава теорията как всеки иска да те прецака в този живот.
Че какво общо има интернета със старите компютри? Него или го има или не.
Мошеници бол.С мерак за бързо забогатяване.

Кари - не ти завиждам за жегата.
Дип си ми е харно на хладното сега Grinning

Римарче - повтарям думите на Светълчо Hug Hug

Жабче - напери се с новото фишу и колието! И парфюмиран адаш си имаш ! Гушкай го - и на кафе!

Хули - не си поднесла кафе ,но си мислила за нас  Hug Hug

Яне -ти си  най-ранобудната ни дружка !Всяка сутрин си пием заедно кафето.
Гушни Анджи хубавицата. Hug

Фло - каквато си пъргавелка сигурно вече си приключила със слугинажа и си почиваш на диванЯ ?

И аз ги гледах кръглите фурни,но по причината на Маринка не смея да си купя Joy Joy

Яжка - що си мислиш,че не си интересна? Винаги ми е приятно  да те чета. И да знаеш - много,много липсваше присъствието ти ,докато беше в странство Hug Hug

В крайна сметка пишев не за да сме интересни ,нали ?

Дали пропуснах някого? Сигурно.
Все пак не съм Фло Hug Hug Тя най- умее прегледа на печата  Grinning Hug

За пропуснатите - най-много Hug Hug
На останалите също Hug Hug

Ах ,че чаршаф се получии Grinning

# 641
  • София
О, БОРЯНЧЕ, сложила си пролетен, цветен ник. А да ти е честито. Децата много се радваха на дъвчещото дърво hahaha Joy. Не се узорвай, карай полека лека. Работа ще има и след 100 години, но няма ние да я вършим, ами други ще са...
ЖАБКЕ, на теб от фиести време не ти остава да се разправяш с нас, ама наглеждай ни от време навреме.
ГРЕТИ, много е хубаво, че пак ще поработиш. Със сигурност ще се разнообразиш Simple Smile
ИХА, определено ми липсваше Hug
КАРИ, на теб и децата ти хубави и спокойни почивни дни sun
МАРИНКА, искаш ли коренчета момина сълза? flower В последствие те се разрастват и ще станат много.

В почивните дни ще си гледаме внучетата. Следобяд ги прибрахме от училище и градина, сега у нас е весело. smile3540 smile3540

Хубава вечер и на вас. Докато се натуткам, 4 отговора се събрали за четене. Публикувам и после ще си чета на спокойствие.  Simple Smile Тенкю мацки Hug

НАРОДЕ ????

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 19:00 от Flo 51

# 642
  • София
Добър вечер, но от диванчето, не от новия матрак.
Фло, нещо си се объркала - нямаше земетресение снощи в квартала. Поне не от нас.  Party
Нали споменах, че Пл. си има строг дневен режим, включващ обяд и спане. Като бебе е, ако не спи следобяд до вечерта става нервен. Очите му се затварят като на бебетата, търка ги и гледа умно.
Да, но вчера второто не се изпълни заради придобивката. Та като се прибра към 22 ч., само дуднеше, как не е спал, не е почивал. Дори не си допи традиционните 2 напръстника мека топлина, вечеря малко и заспа. Добре, че не хъркаше поне. Аз погледах малко тв AXN, че са с надписи и отпуших. Пък и матрака само е сложен върху леглото, не е монтиран механизма. Да не го счупим от първата вечер.  Embarassed
За днес каза, че се е наспал.  Thinking
Борянка, много пролетен цветния аватар. Дано се получи намерението за новия диван.
Жабката, честити придбивки! Все така да се радвате взаимно с Краси.
Цветя обичам всякакви, но се натъжавам като увяхнат откъснатите.
За мартениците - ами аз си избирам класически. Не ми пречат тези с анимационни герои и  чалга звезди. Не ги гледам и не купувам. Коледната украса ме натъжава, не знам защо. Винаги сме имали хубави зимни празници, не е това повода. Може би  наближаващия рожден ден януари.
За кръглите фурни, тук ги няма. Аз тия дни гледам разни магазини за ел. уреди. На едната квартирантка и се развали хладилника и трябва да купувам. Не виждам кръгли чудеса. А ми се иска да предложа на Ани.

# 643
  • София
Казах добро утро, май ще кажа и лека нощ  Laughing
Някой ден ще се опитам да направя като вас - да спомена всички поименно, да честитя всички празници пак така, да вметна някоя друга картинка / въх/ . Но ще го направя, обещавам.
Е сега вече се чудя, защо започнах да пиша  newsm78
Мама казваше - върни се и ще се сетиш. Отивам...
Аааааа, за мартениците идеше реч.
Не го обичам този празник, не купувам мартеници, защото мен ме засипват с такива. И много подаръци получавам и много внимание. Не съм човек, който иска чак пък толкоз внимание. Обичам да ме понаобикалят, но чак пък толкова.
Питала съм мама - защо не ме кръстихте Марта, а тя ми отговори - носиш името на дядо си !
Отивам да спя, защото утре съм решена да ви  събудя рано.

# 644
  • Кубрат/ Пишурка
 Здравейте вечерно!
Е, Хули, то и други ще пишат след мен - последният ще каже ЛЕКА НОЩ Joy
За мартениците: Винаги съм обичала 1 март и винаги съм си представяла как може от горе, от небето да се погледне над България в този ден! И как всичко ще е в бяло и червено! Това е уникална традиция - чисто българска и аз изпитвам гордост от това. Да закачиш мартеница на палтото си и да излезеш сред хората, които също са закачили....това някак обединява! Това не е само индивидуално чувство....не знам дали не обяснявам малко объркано....надявам се да ме разберете! Е, имало вече китайски, тайландски....какво от това - всеки ще избира по вкуса си. Има и едни женици, които продават направени от тях мартеници - купувайте ат тях, със сигурност са български! А на когото и те не му харесват - да си направи! Ние с Анжелка още правим - по нейно желание! Отделно купувам и пращам за Галена и сие! Но най-ценните ми са тази от внуците ми!
Айша, честито ви придобивка!
И.....лека нощ!

ПП. Пропуснах да ви разсмея вечерно:

http://pik.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-100-%D1%81%D0%BC%D1%8F%D1%85-news486607.html?utm_source=uks_g&utm_medium=fbpost&utm_campaign=trtt

И понеже днес никой не спомена за Левски искам да ви споделя нещо от Кубрат:

http://kubrat-news.ucoz.com/blog/kubratchani_pochetokha_pametta_ … a/2016-02-19-4036

Пак редактирам: на първата снимка отдясно е новият кмет, отляво Красьо - зам кмет.

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 22:43 от Янче-то

Общи условия

Активация на акаунт