Какви витамини пиете по време на бременността?

• 59 894
  • 74
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Пробвай сокчетата на Хип, само дето малко скъпичко излиза.

# 16
  • София/Севлиево
И aз си помислих зa някaкви течни,не може дa нямa.Нa примaвистa се сещaм зa Сaностол, който стaвa и зa възрaстни, вкусен е ,но не знaм доколко е подходящ зa бременни.

# 17
  • София
И aз си помислих зa някaкви течни,не може дa нямa.
Хип Натал? Пиех ги през 2рата си бременност.

# 18
На следващата консултация и аз ще помоля АГ-то да ми изпише течни..тези витамини ,които пия са ми много големи и аз трудно ги преглъщам.

# 19
Пия Pregnacare plus Omega 3 , но понякога след таблетката Omega 3 ми се гади Sad
Иначе до към средата на 4-я месец пиех фолиева киселина.

# 20
  • София/Севлиево
От Прегнакеъра не ти ли става лошо.Не мен ми го бяха изписали преди подготовката за инвитрото, защото щял да помогне за по-добро качество на яйцеклетките, обаче много ми се гадеше от него.Иначе омега 3 ако не я взимаш по време на ядене може много да ти се гади от нея.Поне моята омега трябва задължително с храна,иначе е ад...Фолиевата си я взимам постоянно, тя не е само за бременни, а по принцип си е необходима и няма как да се предозира, защото е водоразтворима и никога не е в достатъчно количество в организма ни, който дори не може да си я самопроизведе, а трябва с храна или с добавки, както и витамин Б12 и витамин Ц ...

# 21
От няколко дни вече пия Феро Фолгама и Витамам. Нещо обаче тая Феро Фолгама хич не ми действа добре на стомаха - вчера чак повръщах малко след приема Tired

# 22
Ами утре ще пробвам да я взема по време на ядене Омега 3 , да видим как ще ми се отрази Simple Smile

# 23
Пренатал веднъж дневно... Препоръчаха ми ги като много добри

# 24
Вчера пих Омега-та 3 по време на ядене и нямах проблем с гадене и повръщане  Flutter Peace Благодаря много за съвета Елислава Simple Smile

# 25
Аз съм също на фолиева, заради кървене пия Магнерот (наистина са като джанти, ама ги чупя на четири), както и SuppleMaman - това са основно В-комплекс. Не мисля, че имам някакви странични ефекти от витамините, аз съм в първи триместър и имам достатъчно други неудобства, които нямат общо с илачите Simple Smile

# 26
Aз пия биозин мама + фемибион 2 + магнезиев диаспорал. Спрях за известно време обаче биозина, тъй като го пия около 3 месеца, а на листовката пише: Препоръчителна продължителност на приема - При нормално протичаща бременност - 1 таблетка преди хранене-90 дни

# 27
Femibion Бременност 1 пия от 3 дни, преди това само фолиева киселина. Неофолик мисля беше. В този Femibion  има фолиева киселина 200mg и L-метилфолат 200mg, който бил еквивалент на ф. киселина. Има B1,B2,B6,B12 и доста други вкл. йод. Свеки ми ги препоръча, тя работи в аптека. Като хапче е горе долу колкото стандартен аспирин.  Не ми става лошо от тях, на мен по принцип ми става лошо само вечер, но напоследък не всеки ден. В 10г.с  не знам дали е нормално да отшумява гаденето...   newsm78

# 28
  • София
Освен фолиева киселина (която пиех месец преди да забременя) не съм пила нищо друго. АГ-то ми беше противник на синтетичните витамини и ги считаше за абсолютно ненужни, особено ако самата бременна по принцип яде плодове и зеленчуци (има хора, които не обичат). Повръщах много до края на 4м., само и единствено зелените ябълки и лимоните ме спасяваха. Плюса на бременността ми беше, че протече през лятото, когато има изобилие от плодове и зеленчуци (от които по принцип ям промишлени количества) и общо взето си набявах всичко от тях. Излседванията ми винаги са били перфектни - желязо, HGB, магнезий и т.н., изкарах абсолютно лека и безпроблемна бременност (изключвам повръщането в началото).  Peace

# 29
  • София/Севлиево
Повечето АГ-та са противници на витамините и хранителните добавки.Обаче аз примерно как да си набавя зелязо като не обичам храните,в които се съдържа.Също и някои други витамини и минерали.И да не забравяме, че освен фолиевата, също и витамин Б12 ,който е доста важен, не може да се набави в необходимите количества,само с добавки,в които го има.Аз сега ще ходя да си взема някакви витамини, колебая се между тези на Хип и едно време взимах Центрум,които ми понасяха добре,нещо подобно на тях...

Общи условия

Активация на акаунт