Къде в Пловдив? - 62 тема

• 86 183
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Лято,според мен е задна хрема,която дави детето.Но при толкова малко дете е добре да го види опитен педиатър.Добре си се насочила да го водиш на частно

А аз да попитам защо мислите ,че си тормозя детето?Май е време да ме проверят от закрила на детето.

Някой е станал с дупето нагоре  Grinning

# 316
  • Пловдив
Рени, най-големият ви проблем е логистиката и разстоянията.
Съжалявам, че се налага да обясняваш и оправдаваш.

# 317
  • Пловдив
Всеки има право на мнение според възгледите си, възпитанието си и манталитета. Отдавна не се "връзвам", нито пък се обяснявам. Тук споделяме и коментираме.  Peace Образователната ни система е толкова немислимо абсурдна, че да затворя детето си по 9 часа там е също толкова немислимо и абсурдно. Но и през ум не ми минава да упреквам или коментирам тези, които са направили този избор.  Peace

# 318
  • Пловдив
Моят син е на 6 и много иска да се занимава с различни неща - много харесва народните танци, английския, плуването, ходил е на такива в ДГ, но там обучението е под всякаква критика, та ми се иска да го запиша някъде. Взимам го на обяд към 13.00 от ДГ и ми е удобна да го водя  да речем от 14.00 - някакви предложения ? Също да попитам - прочетох преди малко загатване за негативна оценка на Европа - нещо по-конкретно, защото моя позната си води там сина и уж била много доволна и ме агитираше и аз да си запиша там моя. Ще съм благодарна за всякакви препоръки и мнения  Hug

# 319
  • Пловдив
Аз изказах негативно мнение за училища Европа.Но то определено не е свързано директно с обучението.Голямата дъщеря учи там години наред.През лятото малката беше първо ниво там-доволна бях.Тази учебна година я записах второ ниво.Предложението беше 2 пъти в седмицата или в събота 2 часа.Избрах съботния курс,защото живея извън града.Месец след началото на годината решиха ,че децата са много и ще разделят курса на две.До тук чудесно,но вместо по 2 часа ще учат 1 час.Да де ама ние плащаме за 2 часа.На всичко отгоре когато е ваканция и празници съботата не се учи-нормално е,но никой и не споменава кога ще се вземат тези часове.Подозирам,че ще е в края на годината.Само че ще е набързо и без упражнения.Летния курс беше превъзходен,водеше го същата учителка.Просто съботната им организация явно е проблем.

# 320
Момичета искам да ми дадете някаква идея  от къде да си купя дамаска?Искам да претапицраме дивана в кухнята,но не се сещам къде има магазин за дамаски?

# 321
  • Пловдив
Аз не одобрявам практиката и в Британика и в Европа да се говори на български език. Научават се основни неща: цветове, играчки, животни, но обясненията на български леко обезмислят обучението.

# 322
  • Пловдив
Момичета искам да ми дадете някаква идея  от къде да си купя дамаска?Искам да претапицраме дивана в кухнята,но не се сещам къде има магазин за дамаски?
На входа на Пловдив от с.Труд – Бибтекс. На Отец Паисий и на Сточна гара също имат магазини.

# 323
  • Пловдив
Аз съм много далеч от педагогическата професия и не мога да преценя категорично как е най-добре да се преподава.Чакала съм детето в коридора и не съм чувала госпожицата да им говори на български,но като свърши часа говорят на български.Факт е обаче,че ходи на испански при преподавател,който не е българин.Говори се само на испански.Още на третия месец детето започна да отговаря на въпроси-в началото на български/тогава госпожата казваше-разбира ,но не говори/.След още два вече отговаряше на испански.Но когато не е разбрала някоя дума аз я търся в речника и я казвам на български.За съжаление испански не знам.Методът е съвсем различен при тази госпожа.Например учат кухня.Показва се шкаф,лъжица врата ,черпак и тн,после "готвят".Детето се забавлява много при нея.Например числата учеха като играят на "не се сърди човече".Явно този методът е по-добър,но още е рано да мога да изкажа категорично мнение.

# 324
  • Пловдив
Къде мога да намеря синя боя за обувки...

# 325
renydent ,къде и кой преподава испански така ? Ако не е удобно публично,моля сподели ми на лични.МНого интересно ми прозвуча .

# 326
Аз не одобрявам практиката и в Британика и в Европа да се говори на български език. Научават се основни неща: цветове, играчки, животни, но обясненията на български леко обезмислят обучението.
Не знам от кога са ти впечатленията от Британика, но последните 2 години сме там и говорят само на английски  Peace Е, децата се опитват да говорят на български, но госпожата им отговаря само на английски и спряха да се пробват Wink

# 327
  • Майничка
Моят син е на 6 и много иска да се занимава
Скрит текст:
с различни неща - много харесва народните танци, английския, плуването, ходил е на такива в ДГ, но там обучението е под всякаква критика, та ми се иска да го запиша някъде. Взимам го на обяд към 13.00 от ДГ и ми е удобна да го водя  да речем от 14.00 - някакви предложения ? Също да попитам - прочетох преди малко загатване за негативна оценка на Европа - нещо по-конкретно, защото моя позната си води там сина и уж била много доволна и ме агитираше и аз да си запиша там моя. Ще съм благодарна за всякакви препоръки и мнения  Hug

Самира, "Максимум" предлагат следобедна английска занималня за 3-6г.

# 328
  • Пловдив
renydent ,къде и кой преподава испански така ? Ако не е удобно публично,моля сподели ми на лични.МНого интересно ми прозвуча .
Писах на лични.

# 329
  • Пловдив
Моят син е на 6 и много иска да се занимава
Скрит текст:
с различни неща - много харесва народните танци, английския, плуването, ходил е на такива в ДГ, но там обучението е под всякаква критика, та ми се иска да го запиша някъде. Взимам го на обяд към 13.00 от ДГ и ми е удобна да го водя  да речем от 14.00 - някакви предложения ? Също да попитам - прочетох преди малко загатване за негативна оценка на Европа - нещо по-конкретно, защото моя позната си води там сина и уж била много доволна и ме агитираше и аз да си запиша там моя. Ще съм благодарна за всякакви препоръки и мнения  Hug

Самира, "Максимум" предлагат следобедна английска занималня за 3-6г.

Максимум академия от 3-6 години следобедното доколкото ги питах е всеки ден и като градина -от септ до май/юни. После лятото отново има лятна академия, в която се записваш 2-3 месеца. За следобеда бих я дала, ако не беше тази задължителност, а по-раздвижено, с възможност да се запишем по вс време. С дете на 6 няма вариант, защото е февруари, а записаните ходят от септ. За този септ пък детето сигурно ще е вече голямо и не става отново. Частните занимания в др им сграда со по-достъпни предполагам, но мен лично не ми харесва този вариант

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 23:20 от Josefin

Общи условия

Активация на акаунт