Ситуация с колега

• 19 819
  • 103
  •   1
Отговори
# 15
Ако директно му каже,че не и е приятно да прекрачват границата и понеже са възрастни разумни хора той ще разбере,не е вярно.Поне не в повечето случаи.Онзи много добре знае какво прави и се досеща,че не и е приятно,но и неудобно да бъде директна.В един момент може да я изкара нея виновна или жалка.Например той се държи най-приятелски,пък тя какво си помислила?! Rolling EyesПисала съм тук за такава разгонена шефка.Нищо не казва директно,но търси какви ли не начини да се вижда със свой подчинен.Опитва се да вкара колектива в играта.Непрекъснато измисля поводи всички да излизат заедно след работа или в почивните дни.Половината отказват,но точно обекта на интерес се пита настоятелно дали ще дойде.Понеже той редовно отказва започва да се лигави и пита защо така.Приближени до шефката и те питат,звънят и съобщават за поредна сбирка точно на този човек.Да не си помислите,че звънят на целият офис в събота или неделя?И така хем не са заявени директно тези мераци,хем е очевадно.Грозна,жалка картинка,обаче не може да кажеш директно,че е тормоз.Нали уж всичко е в името на добрият колективен дух.Всички знаят,че човека е обвързан много преди да започне тази работа,ами спира ли се пред това ''разумната,възрастна'' жена?

# 16
Живей си живота, върши си работата и не позволявай повече да те докосва, нито приемай последващи покани за извънслужебни срещи.
Няма нужда да си измисляш връзки, да си обясняваш моралните принципи или предпочитания формат на лични отношения.

# 17
Нали говорим за колега, който вероятно е на същото ниво и няма власт да уволни друг колега?

Изобщо не помага да се правиш, че не забелязваш "случайните" докосвания. Настървяват се. Обвързани мъже, които го правят, си го позволяват, защото са категоризирали жената - или ѝ се носи славата, или е заспа, която няма да им създаде проблеми, дори и да не поддаде. Добре е даже да ги притесниш такива. Намирате се в стая заедно с още няколко колеги, той си слага "случайно" ръката на рамото ти. Не се правиш, че не забелязваш, а го засрамваш - Извинявай, би ли си махнал ръката от рамото ми, защото не ми е приятно/не се чувствам комфортно? Ако е в заведение - Знам, че несъзнателно си ме докоснал по коляното, но би ли се постарал съзнателно да се въздържаш от подобни докосвания, защото не ми е приятно? Макар че въобще не би трябвало да приема покани за заведение от такива, ако са тет-а-тет, а не групово с други колеги.

# 18
Не приемай покани за извънслужебно общуване, не приемай покани за приятелство в социални мрежи, не отвръщай на шеги и закачки - дръж се професионално и толкова  Peace Човекът ще насочи вниманието си в друга посока като разбере, че не откликваш.

Да му заявиш директно, че не желаеш интимност - може да те злепостави като ти каже, че той не е търсил такава и ти си внушаваш/измисляш.

# 19

Да му заявиш директно, че не желаеш интимност - може да те злепостави като ти каже, че той не е търсил такава и ти си внушаваш/измисляш.

Естествено, че няма как му каже, че не желае интимност, ако той не е казал директно, че търси такава. Но как точно ще я злепостави, ако му каже, че не желае конкретни докосвания? Тези докосвания са си докосвания, факт са, не могат да се представят по друг начин. Не е нещо - абе, той ме погледна, ама как точно ме погледна, сякаш ме харесва или нещо съм се изцапала?

# 20
Прощавайте ама той и дума не е обелил или намекнал за нещо лично между тях. Поканил я е на бира и се е държал като колега. Вие с фереджета ли сте бре? Не ходите ли на кафе/обяд/бира с колеги?

Имало докосвания! А дали са умишлени, дали момичето не е просто нащрек?

Сега да се изтъпани пред него и да чете ода за това, че той е женен и че тя връзки с жени няма да има .... ъъъъ той трябва да е пълен тъпанар, за да не я накара да се чувства като пълна глупачка, като и каже, че тя въобще не го вълнува/привлича като жена. Поне аз никога не бих се поставила в това унизително положение.

Според мен му покажи, че не искаш да сте само двамата. Ако те кани на бира - кажи да взмеме жена си и че ти ще доведеш някого. Като те притеснява да сте само двамата - извикай приятели или колеги. Така без да го обидиш ще му покажеш, че не искаш да сте насаме. Все пак да излезеш с колега на по бира не винаги е свалка.

За докосванията - ами като те докосне се дръпни. Не е нужно да му разиграваш новела и да му обясняваш ценностите си. Дръпни се и ще му стане ясно. По описаното от теб става ясно, че не е нахалитет.

# 21
Умишлени са докосвания, които няма как да се случат при действия като сблъскване или разминаване в тясно пространство. Обаче при такива докосвания хората се извиняват май, ако са възпитани, а пък и случайните докосвания не се случат често.

Всъщност какво значение има дали докосванията са умишлени и какви подбуди има точно мъжът за тези докосвания?

Иво Танев като плясна по гъза Кичка Бодурова какво значение има защо го е направил? Че и да му се измислят оправдания, че той си имал навик така да ги пляска по гъза жените, че и Кичка би трябвало да се чувства поласкана, защото значело, че я мислел за привлекателна. Пък и да не се пени много, защото всички знаят колко брака има. Има значение единствено, че някой е пляснал друг човек по гъза и на втория това не му е приятно.

# 22
Честно казано, трудно ми е да повярвам, че зряла жена ще задава във форум подобно питане  Wink.
Не знам на колко си, но едва ли ще си аджамия в тези неща Simple Smile

# 23
Аз съм категорична в това отношение. Независимо дали някой е обвързан или не, не би трябвало на работното място да се допускат каквито и да е лични отношения. Работата си е работа. И от мен един съвет, не се подавай на провокации и покани от страна на колегата ти. Бъди директна и му кажи, че не те приятно и толкова. Дръж се студено и той, рано или късно ще се откаже.

# 24
    Ееее, хайде сега, голяма работа прочетох първите отговори, много било неприятно, колко пък да е неприятно. Това е ежедневие, с което се научаваш да се справяш според човека. Ако разбира от майтап - с майтап, ако не - с директно изясняване без разправии и без да си влошавате отношенията, защото ще продължите да си работите заедно.. Щом е женен, имаш силен коз - къде си тръгнал, като не си свободен, естествено не така изразено, ще намериш думи. Харесал те човека, поласкана си, но - не става, сори.

Този ми се вижда безобиден и не особено налитащ, проблем става, ако е много високостоящ и зависиш от него, тогава е по-трудно да поставиш границата  без негативни последици, но пак не ечак толкова трудно.

# 25
Не приемай покани за извънслужебно общуване, не приемай покани за приятелство в социални мрежи, не отвръщай на шеги и закачки - дръж се професионално и толкова  Peace Човекът ще насочи вниманието си в друга посока като разбере, че не откликваш.

Точно това исках да напиша, но за да не се повтарям, само ще затвърдя Wink Отрежеш ли го директно, 99% ще каже, че нещо си се объркала жестоко, защото той е "семеен човек и просто се е държал по-приятелски, за да върви работата, пък ти... ако е знаел, че така ще го изтълкуваш, хич и здрасти е нямало да ти каже, кукувица страшна". Понеже съм ставала свидетел на подобна ситуация и после въпросната "кукувица" беше разнасяна с повод и без повод каква развинтена фантазия имала, можеш ли да си представиш?

# 26
  • Пловдив
Абе, всичко си му кажи директно - нямам симпатии, не желая да продължаваме с това,  което се опитваш да правиш, престани да флиртуваш, неудобно ми е от това!

ох, кво знаете вие...мен като гръм от ясно небе в обедната почивка са ме застрелвали с " Обичам те много". И то колега, който не работеше пряко с мен, не работеше дори изобщо с мен, от другия офис...ела, вика замалко...седни за малко..и ти да видиш, добре, че седнах!!!!!! Joy
Сигнали, че съм свободна, че го харесвам и че изобщо искам да чуя тези неща, не мисля, че е имало. Аз съм си усмихната, яли сме заедно на обяд, говорили сме за общи неща с настроение и явно си има такива "влюбчиви" мъже, от едното нищо.  Joy

# 27
  Е и кво? Като те обича, много хубаво, значи има вкус. Вие пък, като че ли трябва да отвърнете на всеки с взаимност, или нещо ви обиждат хората, като ви харесват. Grinning

Мъжете си се пробват, жените избират и така е откакто върви света.

# 28
Защо трябва да се търси имат ли някакви сексуални мотиви хората, които извършват някакви действия, които дразнят. Допускам, че има жени, на които даже им е приятно подобно внимание. Но останалите да търпят неща, които са им неприятни, защото човекът може би не влага някаква умисъл? Сериозно? Ами, че аз например се дразня, когато хора (и жени, и мъже) застават твърде близо до мен. Казвам си, така го казвам, че да се разбере, че дразнението ми не е насочено към конкретния човек, а че принципно самото действие ме дразни. Далеч съм от мисълта, че чистачката Златка е сексуално привлечена от мен и затова е застанала на 5 сантиметра от носа ми.

# 29
  • София

Напоследък обаче, колегата почва да прескача границите на служебните отношения и се чудя как да върна нещата в рамките, каквото бяха. Имаше покана за бира след работа само двамата (отидох, държа се нормално), но има и уж случайни докосвания.

и как точно прескача "границите"?май си много мнителна..пък ако те дразни,просто му кажи!

Общи условия

Активация на акаунт