Ситуация с колега

• 19 832
  • 103
  •   1
Отговори
# 45
На твое място хич не бих задълбавала толкова в ситуацията - ще си гледам работата и ще се държа съвсем служебно  Peace
Сигурна ли си, че не ти е безразличен, та чак тема пускаш?

# 46
  • по пътя
Ако имам съмнения, при следващ намек, директно го питам" извинявай, флиртуваш ли с мен?", след което давам да се разбере, че не ми е приятно и не желая. Втори опит няма да има, ако много си му набрала, може и пред публика да го попиташ, това последното е шега разбира се  Laughing

# 47
  • някъде някога
Ами ... много е неприятно. Хем не ти харесва поведението на колегата, хем ти е конфузно дали е това, което си мислиш, хем се чудиш как точно да го отблъснеш без да влошиш служебните си отношения и като за капак и женен. За мен семейните мъже/жени трябва да спазват дистанция и по свободното поведение е пълна излагация за тях и унижение и за обекта и за партньора им.
А ако си харесваш работата и не искаш да я рискуваш е още по кофти.

Това в общи линии е и моята позиция. Стигне ли се до директен въпрос, ще го отблъсна, но съм сигурна, че това ще се отрази на работата ми с него и просто ми се иска да го избегна, ако е възможно. С лъжи за измислени гаджета не ми се занимава. Продължавам да се държа сериозно и професионално. Факт е, че към момента той нищо конкретно не е казал, по време на бирата след работа нещата си бяха нормални, но все пак усещам различно отношение и затова мисля, че е по добре да съм нащрек. Знам ли, може и параноята да ме тресе. Деликатни са нещата в тая сфера.

# 48
  • София
Имай си едно наум, но и не изключвай възможността човека да си е такъв. В продължение на година работех с колега, с когото много бързо се сприятелихме. Задължително обядвахме двамата, през почивките пак заедно, работехме извън града и пътувахме с моята кола. И двамата сме семейни и лично аз за секунда не съм се почувствала застрашена, че може да се премине някаква граница, най-вероятно и той. Бяхме си като приятелчета от детската  Grinning

# 49
  • София
С един колега работим в екип от известно време. Работата върви, разбираме се добре, той определя разпределението на задачите, аз си върша моята част.

Напоследък обаче, колегата почва да прескача границите на служебните отношения и се чудя как да върна нещата в рамките, каквото бяха. Имаше покана за бира след работа само двамата (отидох, държа се нормално), но има и уж случайни докосвания.

Аз съм свободна, той е семеен, и за мен това е достатъчно, да не искам да се занимавам с него. Искам да продължим  работа както преди, без разни намеци и т.н.  Държанието ми е сериозно, не мисля, че съм му дала повод за такова поведение. Нито пък съм някаква красавица или фатална жена, по скоро съм доста обикновена и скучна.

Как да го накарам да разбере, че това поведение ми е неприятно и искам да спре, без да влизам в директен конфликт?
Не е нужно да влизаш в конфликт.
Седнете на бира и спокойно му кажи, че ти е симпатичен, но повредата е в теб- няма женен мъж, който да възприемаш по друг начин, освен като приятелка.
Защото, по природа си обсебваща и не можеш да си представиш мъжа с теб да спи и с друга.
И че държиш на добрите ви отношения, затова нека те впише в графата " приятели" и да си пиете спокойно бирата.

# 50

Седнете на бира и спокойно му кажи, че ти е симпатичен, но повредата е в теб- няма женен мъж, който да възприемаш по друг начин, освен като приятелка.
Защото, по природа си обсебваща и не можеш да си представиш мъжа с теб да спи и с друга.
И че държиш на добрите ви отношения, затова нека те впише в графата " приятели" и да си пиете спокойно бирата.

И той и казва спокоен:
 - Ти май се вземаш много на сериозно и си фантазираш глупости? Държа се с теб както със всеки друг, а там в главата ти бръмбари свирят менделсон. Ни си ми симпатична, ни ме вълнуваш. Я се вземи у ръце и не ми пускай приказки, аз съм женан мъж и държа на жена си. Разни девойчета да си фантазират разни неща и да ми вредят на репутацията и семейството няма да позволя! - всеки средно интелигентен мъж така ще я забие  Crazy

И от тук нататък ще е мнооооого трудно да работят заедно! 

Какво прави тогава?

# 51
  • София

И той и казва спокоен:
 - Ти май се вземаш много на сериозно и си фантазираш глупости? Държа се с теб както със всеки друг, а там в главата ти бръмбари свирят менделсон. Ни си ми симпатична, ни ме вълнуваш. Я се вземи у ръце и не ми пускай приказки, аз съм женан мъж и държа на жена си. Разни девойчета да си фантазират разни неща и да ми вредят на репутацията и семейството няма да позволя! - всеки средно интелигентен мъж така ще я забие  Crazy

И от тук нататък ще е мнооооого трудно да работят заедно! 

Какво прави тогава?
много мъдро, действително е много вероятно точно така да стане, ако тръгне да му се обяснява.

# 52
Според мен харесваш женения си колега и пускаш темата, за да видиш според другите дали и той има някакви намерения кьм теб. Ако греша, ми се вижда малко преувеличено чак да пускаш тема, та той нищо кой знае какво не е направил. Няма нищо по-лесно от това да отрежеш някой. Всяка жена го може освен ако не е на 15.

Absurt, защо трябва да му се унижава и да му се обяснява? Освен това, ако едно жена не е сьгласна мьжа й да спи с други, не означава, че е обсебваща а сьвсем нормална.

Последна редакция: пт, 22 яну 2016, 14:07 от Anastasiya_S

# 53
  • София

Absurt, защо трябва да му се унижава и да му се обяснява? Освен това, ако едно жена не е сьгласна мьжа й да спи с други, не означава, че е обсебваща а сьвсем нормална.
Добре, какво предлагате?
Да си трае и да се прави, че не схваща намеците, докато я награби генерално и тогава да му викне:
 " Ти за ква ме мислиш, бе"?
А, той, вбесен да ѝ каже:
" Ти мен що ме разиграваш, ма?"
Другият вариант е, да му откаже поканите за бира, което дали би го отказало от опитите да я сваля и да я докосва " случайно"?
И дали пак не би довело до горните реплики?
ПП. Това, болднатото, защо си го прибавила? newsm78

# 54
Според мен харесваш женения си колега и пускаш темата, за да видиш според другите дали и той има някакви намерения кьм теб. Ако греша, ми се вижда малко преувеличено чак да пускаш тема, та той нищо кой знае какво не е направил. Няма нищо по-лесно от това да отрежеш някой. Всяка жена го може освен ако не е на 15.

+1  Wink

Ако беше човек, който въобще не я вълнува, едва ли щеше да регистрира този интерес, да му обърне внимание, да ходи на бира с него, че и тема да пусне
Защото аз не оставам с впечатление, че действително има някакъв сериозен проблем и дилема, която трябва да се разреши  Peace

# 55
  • София

+1  Wink

Ако беше човек, който въобще не я вълнува, едва ли щеше да регистрира този интерес, да му обърне внимание, да ходи на бира с него, че и тема да пусне
Защото аз не оставам с впечатление, че действително има някакъв сериозен проблем и дилема, която трябва да се разреши  Peace
Царици сте на търсенето " под вола- теле"! Peace
Жената пита нещо, кратко и ясно.
Как да отреже мераците в зародиш, без да си влоши отношенията?

# 56
Те вече имат влошени отношения след като тя се съмнява в неговото поведение. Това автоматично променя отношението й към този господин - нещата вече не са същите.
Как ще се оправя - тя си знае най-добре, защото откъм колега и що годе нрав го знае какъв е.

# 57
Как да отреже мераците? - със сигурност не като ходи с радост на неслужебни срещи в заведения с него и му се обяснява за вкуса си към мъжете и евентуалните си връзки с мъже. Трябва да се стреми към чисто служебни отношения, което мисля, че иска и авторката.

# 58
Как да отреже мераците? - със сигурност не като ходи с радост на неслужебни срещи в заведения с него и му се обяснява за вкуса си към мъжете и евентуалните си връзки с мъже. Трябва да се стреми към чисто служебни отношения, което мисля, че иска и авторката.

Абсолютно! Толкова е просто.

# 59
  • София
Според мен харесваш женения си колега и пускаш темата, за да видиш според другите дали и той има някакви намерения кьм теб. Ако греша, ми се вижда малко преувеличено чак да пускаш тема, та той нищо кой знае какво не е направил.
Е, форумът е за да се пускат теми. Всеки с вълненията си.
Моето мнение - не си търси белята, като се обясняваш първа, защото наистина може да е заслужил артист и ще изкара, че ти го сваляш, както са описали по-назад. Дори съм сигурна, че  е артист, щом има желание да кръшка. Ако иска нещо - да се обяснява той.
Съжалявам да го кажа, но в отношенията ви едва ли ще има връщане назад към доброто старо време. Поне самочувствието ти ще е начесано

Общи условия

Активация на акаунт