НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити

• 180 512
  • 810
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Здравейте,
има ли някое детенце, което е било в ДГ на НУКК и е прието първи клас и да споделите как е в детската градина и дали сте доволни?
Благодаря!

# 256
  • София
Ето я темата за детската градина: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=187456.360;topicrefid=20
Иначе като цяло съм доволна - за базата и средата е ясно. Друг плюс - децата от детската градина се подготвят там за изпита за първи клас и на мен ми бяха спестени гореописаните мъки по подготовката.

# 257
  • София
Miramar със сигурност има деца, които са приети не заради известната фамилия, която носят. Деца, които в продължение на повече от 1 година всяка вечер са се занимавали със задачи, тестове и др. И майките на тези деца, които ежедневно се питат дали постъпват правилно и дали си заслужава...
Знаеш ли, че още не сме започнали училище и вече чувам подмятания точно за това къде ще учат децата?! След всичките усилия и успех, който постигнаха, сега трябва да се срамувам и да се чувствам неудобно и да се обяснявам, че децата ми ще учат в НУКК?! Вярвай ми, че е много, ама мноооого неприятно и ...тъжно.
От друга страна е смешно също, че децата ми не бяха приети в 3-те квартални училища, но за сметка на това бяха приети в 3 училища, където държаха изпит!
Надявам се, че ме разбираш правилно  Peace
Успех на всички деца, независимо къде ще учат! А всяко едно дете, което се е подготвяло за изпита в НУКК ще се срави отлично в първи клас където и да е! Убедена съм!

# 258
  • София
 bubara , и аз това написах, че със сигурност има деца, които са приети честно в училището. На твое място нямаше да ми е неудобно или да изпитвам колебания и съмнения, а щях да се радвам, че децата ми ще учат в училище с добра материална база и много възможности за извънкласни занимания, които за кварталните у-ща са мираж. Та нашето дори няма салон, уж щели да го построят до 2 години ама не смея да се надявам.
 А кои са другите училища с изпит, в които сте кандидатствали? Предполагам става въпрос за частни. Държавно с прием от 1-ви клас е само НУКК доколкото съм запозната. При всички останали прехвалени приемът е изпит по-скоро за изобретателността на родителите в намирането на връзки и изфабрикуването на фалшиви бележки за месторабота и местоживеене. А, сетих се и за еврейското, но там нещата също са по-специфични.

# 259
  • София
Точно така - едното е еврейското Peace
Аз се радвам за децата! И се гордея с тях!

# 260
Miramar със сигурност има деца, които са приети не заради известната фамилия, която носят. Деца, които в продължение на повече от 1 година всяка вечер са се занимавали със задачи, тестове и др. И майките на тези деца, които ежедневно се питат дали постъпват правилно и дали си заслужава...
Знаеш ли, че още не сме започнали училище и вече чувам подмятания точно за това къде ще учат децата?! След всичките усилия и успех, който постигнаха, сега трябва да се срамувам и да се чувствам неудобно и да се обяснявам, че децата ми ще учат в НУКК?! Вярвай ми, че е много, ама мноооого неприятно и ...тъжно.
От друга страна е смешно също, че децата ми не бяха приети в 3-те квартални училища, но за сметка на това бяха приети в 3 училища, където държаха изпит!
Надявам се, че ме разбираш правилно  Peace
Успех на всички деца, независимо къде ще учат! А всяко едно дете, което се е подготвяло за изпита в НУКК ще се срави отлично в първи клас където и да е! Убедена съм!

Точно така - едното е еврейското Peace
Аз се радвам за децата! И се гордея с тях!

Ето това изказване заслужава адмирации, все едно аз съм го писала  bouquet

# 261
Някой, от тук четящите, да е родител на дете в НУКК втори клас и нагоре да попитам нещо за униформите?

# 262
питай
Общо взето фирма Хев на която са ви дали координатите предполагам.

# 263
Ами исках да питам униформите, които стават малки и са здрави какво ги правите? Не може ли да ги продавате на следващите?

# 264
  • София
 Аз познавам дете, което е прието да учи в 134, а в лицея не е.  И те се съмняват до колко е прозрачно класирането. Навярно най-изявените деца успяват да се промъкнат чрез изпит. Поздравления за децата и за майките!

# 265
Аз познавам дете, което е прието да учи в 134, а в лицея не е.  И те се съмняват до колко е прозрачно класирането. Навярно най-изявените деца успяват да се промъкнат чрез изпит. Поздравления за децата и за майките!
Моята дъщеря е така, но не се съмнявам в прозрачността. Тя заяви категорично че задачите в 134то са "бебешки" и че са имали повече време да ги решават отколкото в лицея, което и всъщност е най-голямата спънка в лицея - времето за решаване.

# 266
Времето за решаване е спънка само ако детето никога не е решавало конкретните задачи за време преди това и не му е имитирана изпитна среда; добра подготовка се получава и с ходене на състезания и олимпиади - децата не се притесняват толкова и по-лесно се концентрират.

# 267
Състезания и олимпиади на 6г? Crazy

# 268
Олимпиади за предучилищна няма. Има състезания за 1 клас на които много амбициозни родители пращат 6 годишните си отрочета. В повечето случаи резултатите на децата са в размер на 1/4 или 1/3 от максималните точки. Малцина додрапват до призови места и това е съвсем нормално с оглед разликата във възрастта. И има частни уроци за прием в НУКК на които учителите имитират изпит. А често и дават аналогични задачи на тези от изпита. Laughing

# 269
Има олимпиади/състезания по математика за Предучилищна. Такива провеждат: Детска академия на науките и спорта, както и ЧУ Дружба.

Общи условия

Активация на акаунт