НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити

• 180 470
  • 810
  •   1
Отговори
# 585
И аз така разбрах. Че ако детето не е прието може да се види резултата, ако е прието не може.

# 586
Според вас колко точки ще дадат на задачата с 3-ките и 5-ците. Thinking

# 587
Ако верните отговори са 20 бр. числа, мисля, че 20. Интересно е дали ще вадят точки за грешно заградените.

# 588
А според вас на Палячото с мандалата колко точки се дават?

# 589
Някъде по старите теми имаше информация за точките за различните типове задачи, поне приблизително биха могли да ориентират, аз лично не помня.

# 590
  • София
Това лято задачите за пръв път бяха 9.
Ето и времената, които дават за съответния тип задачи по време на изпита от това лято:
1. Преброяване - 11 точки; общо 14 различни фигури за броене, 6 мин.
2. Фонематична проба; 14 точки, 7 мин (да свържат картинките(думите) с еднакъв трети звук)
3. Аритметика; 8.5 точки; 6 мин (задачи + и -)
4. Сричков Анализ; 2.20 точки ; 2 мин (3 думи)
5. Обем на памет; 8.10 точки; 30 сек гледат 9 "йероглифа" + 2 мин за ги отбележат; САМО ТУК ИМА НАКАЗАТЕЛНИ ТОЧКИ - от броя на верните вадят броя на грешните отговори, така че не е добре да отбелязва ако не е сигурно детето!
6. Наблюдателност: 10 точки; 3 мин (еднакви прасета да намерят мисля)
7. Огледално прерисуване в ромб; 13.8 точки; 6 мин за трите ромба - МНОГО ТРУДНИ ФИГУРИ, с много остри и наклонени ръбове.
8. Лабиринт - 13.5 точки ; 4 мин
9. Коректурна проба - 18.9 точки ; 2 мин (да оградят всички кръгчета на голям лист с много фигури на ред, фигурите бяха малки и съответно имаше доста МНОГО редове)

Специално за последната задача, прихоложката ми обясни че това е задача за "Изчерпване" - да проверят след решаването на всички други задачи , колко се е изчерпило вниманието и концентрацията на детето, т.е. такива задачи трябва да се правят след решаването на други задачи.
Също така обясни, че деца, които не са решили много-много предните 8 задачи, то на последната са се справили почти блестящо и обратно - децата работили старателно по предните задачи, на последната са много "изчерпани" и не успяват да я завършат навреме
Това го има като информация, малко по-назад в темата

# 591
Надявам се някой да може да ми отговори. Синът ми незнайно защо не е разбрал задачата със звуковия анализ. В кръгчетата е писал имената на животните. Т.е., не е заграждал кръгчетата, а вътре в тях е писал кое какво е. Според вас, биха ли признали така решена задачата?

# 592
  • Europe
Ще му дадат някоя точка, но няма да му я зачетат. Никъде не се публикуват нито тестовете, нито верните отговори, нито резултатите. Даже и имена няма да има тази година - само номера.
Може да си запишеш час за проверка на резултатите на твоето дете, но без детето се ходи ooooh!

# 593
Според мен той е направил много повече от исканото. Написал е самите думи.
Трябва да му дадат максимален брой.

# 594
Първата задача за звуковия анализ, аз разбрах, че е трябвало да свързват картинките с правилния брой кръгчета. Не го намирам за редно да не зачетат задачата на дете, изписало думичките в кръгчетата. Конкретно на същата задача и моят син се е затруднил в разбирането на условието. Даже си е казал, че не е разбрал и са го повторили заради него. Но явно формулировката е била доста тежичка за тяхната възраст.

Задачата с редовете и колоните е от типа задачи за наблюдателност. Между 7 и 10 точки ще е, според мен. Ако отговаря точно на описанието на децата, е доста елементарна дори. Но пък в нея може и да е имало някаква уловка и в този случай много малко деца ще са се справили и ще стане отсяването.

На разглеждането на изпитните работи не само, че не е проблем да присъства детето, а е и изключително полезно за 5-6-годишните кандидати, които имат още един шанс за кандидатстване на следващата година.

Някой няма ли да сподели колко разлики са открили децата ви? И картинките за запаметяване колко са били?

Последна редакция: ср, 03 май 2017, 07:18 от Алисса

# 595
За задачата с разликите, моят син каза че е намерил разлики, но не е броил колко.

# 596
Здравейте и от мен,
моят син ми разказа, че първата задача също не е разбрал от първо прочитане " Мамо, госпожата все едно говореше на друг език". След това са им я обяснили отново и я е разбрал.
Разликите накрая са им казали, че са 19.
За лабиринта им казали, да не следят с пръстче, защото няма да им стигне времето. Да започват направо с химикалка ( това уточнеие от квесторката, мен ме ядоса).
За другите задачи се припокрива разказа от вашите деца.

# 597
И картинките за запаметяване колко са били?

Картинките за запаметяване са били 12.

А мен лично ме ядоса, че са им казали за звуковия анализ с влакчето да не бързат и че има време.

# 598
Надявам се някой да може да ми отговори. Синът ми незнайно защо не е разбрал задачата със звуковия анализ. В кръгчетата е писал имената на животните. Т.е., не е заграждал кръгчетата, а вътре в тях е писал кое какво е. Според вас, биха ли признали така решена задачата?

Според мен ако е записал думичките в правилните редчета, съдържащи толкова кръгчета, колкото са звуковете на думата, ще му ги зачетат. Задачата предполага и преброяване, не само установяване на звуковете в думата.

# 599
free rider, не съм сигурна съвсем, но някъде четох, че от няколко години насам не изкарват тестовете. Единственият начин да се видят задачите е, ако детето не е прието. Има 2 или 3 дни, след обявяване на резултатие, в които може да се иде на място и да се разгледа работата на детето.
Но ако детето е прието, няма достъп до работата му. Нещо такова.

Благодаря за отговора!

При положение, че не сме се явили на изпита, но бяхме от записаните, дали и какъв тест ще ми дават да гледам, чудя се...  Rolling Eyes
Но ще се пробвам, искам да огледам задачите. Интересно ми е нивото на сложност.

Общи условия

Активация на акаунт