Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 421
  • 857
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Вероятно не бих останала с мъж, който не иска да имаме деца.
Бих останала с мъж, който не може да има деца, като в този случай бихме мислили за алтернативни начини.
Ще помислите, ами ако не иска?
Имах колежка, години наред не можеше да забременее, но мъжът ѝ все я успокояваше, че ще стане, да не се притеснява, нямало нужда да се ходи по доктори.
Така съсипа 10 години от живота ѝ, докато, не помня по какъв начин, но тя научи, че в пубертета е боледувал от паротит и е практически стерилен.
Само че, той не поиска и да осиновят.

# 121
absurt, ами той може би е знаел и затова е криел до последно.
Не всички са ОК с донорство и осиновяване... Confused Confused

За себе си винаги през годините съм знаела, че искам и ще имам дете. Peace Отговарям на Екскуизит.
Виж, за сватба с рокля, тъкмо обратното, никога не съм си мечтала. Mr. Green
Но живот без дете не съм си представяла.

Всъщност, заглавието може да бъде "Дете, или да остана с мъж, който не желае дете?"
Не е задължително да се отглежда от сама майка, тя може и друг мъж да си намери. И да има с него дете.
Тук просто казусът е такъв. Че жената избира да остане с мъжа, но не по своя воля, а под негово, макар и негласно давление.

# 122
Пак пишеш глупости бе жена. Темата трябва да бъде "Дете, или да остана с мъж, който НЕ МОЖЕ ДА ИМА дете?"
Отделно за какво да осиновяват ново, като той човека вече си има дете. Да го гледат него.

# 123
Отделно за какво да осиновяват ново, като той човека вече си има дете. Да го гледат него.
Е, това дете майка няма ли?

# 124
Пак пишеш глупости бе жена. Темата трябва да бъде "Дете, или да остана с мъж, който НЕ МОЖЕ ДА ИМА дете?"

Аха, а майката на съответното дете дали ще им го даде да го гледат?
Нещо ме съмнява.

# 125
Може пък майката да е избягала в чужбина да работи без детето? Simple Smile
А иначе се начетох на постове "мъж с дете НЕ"... тя нали майката го гледа, мъжа все едно няма дете. Тогава какъв му е проблема на мъжа, като има дете, пък то не живее с него? 100-те лева издръжка на месец ли е проблема, който мъжа е обвързан? Въххххххх

# 126
Е добре де, ще спася мъжа , щото наистина читав мъж трудно се намира, ама после ще се гръмна аз....щото без детето си как ще продължа напред. Така че какъв е смисълът. Да...трудно е да срещнеш сродна душа, но....трудно е да се живее и без детето ти.
Някой даде пример с раждането, че с еспасява жената, там обаче изборът го правят професионалисти, а не сърцето ми.
оххххх, не знам дали го обясних нормално....

# 127
А иначе се начетох на постове "мъж с дете НЕ"... тя нали майката го гледа, мъжа все едно няма дете. Тогава какъв му е проблема на мъжа, като има дете, пък то не живее с него? 100-те лева издръжка на месец ли е проблема, който мъжа е обвързан? Въххххххх

Конкретната майка писаха вече, че си го гледа детето някъде назад. Аз лично не виждам проблем да има дете мъжа, но предполагам, че идеята е да не го делиш с другото му семейство и да си усложняваш  живота. Щото то живее с майка си, ама все пак сигурно го взема за уикенда, някоя ваканция а-у, което не е баш гледане, ама си е ангажимент.

# 128
Raspberry, смао да допълня, пнеже сега те дочетох.
Когато детето още го няма, ок, решаваш, че мъжът е по-важен за теб и не е толкова важно да имате дете, ако и двамата така искате. Аз съм ок с това, да имаш дете на всяка цена е безсмислено.
Но...когато вече имаш и мъж , и дете, и трябва да направиш изборът, е друго

# 129

Проблем е, да. Издръжката на дете не струва 100 лева. Ако приемем, че при разделени родители единият основно гледа детето и дава своя дан във вид на грижа, другият основно трябва да поема финансовата част. Мъж с дете, който НЕ МОЖЕ да си позволи или НЕ ИСКА да даде повече от 100 лева издръжка, или няма финансите за друго дете, или е доста безхаберен. Безхаберните родители обикновено са такива хора не само към децата си, защото повечето хора смятат децата си за най-скъпото си (тези, които имат деца, разбира се). Ако за най-скъпото ти не ти пука, за кое тогава ти пука?

Затова мъж с дете, даващ по 100 лева издръжка - НЕ.

# 130
Не можех да си представя живота си без дете. Ако партньора ми не може поради здравословни причини ще опитаме всичко възможно и ако не стане, ще си осиновим. Но да може, но да не иска просто защото не иска. Разделяме се. Не искаме едно и също от живота и не сме един за друг. Аз живота си без дете не мога да си го представя и заради никой мъж не мога да направя такава жертва. Мъже много.. ще се намери някой друг, който да иска същото, каквото и аз от този живот..

# 131
Познавам жена, която беше около 40те, когато се събра с настоящия си, в последствие се ожениха, но той съвсем категорично беше заявил, че не иска дете. Той няма собствено. Мнението му е, че този свят не бил подходящ за гледане на деца - въздух мръсен, хора - лоши, сещате се логиката. Еми тя се съгласи, а реално имаше още шанс да намери някой друг и да роди дете. Не ми е близка, не знам съображенията, но доколкото знам е искала дете, но се е отказала, за да остане с него. Не е грозна и гърбава, ако това си мислите.  Wink

# 132
Тази жена, за която е темата, очевидно отдавна си е взела своето решение. Щом е станала на 40+ и няма деца, значи не желае да бъде самотна майка. Ако искаше дете на всяка цена, все досега щеше да намери някой да я забремени и да си има дете, макар и сама.
Но не, тя е предпочела да чака правилния човек, макар и до 40+, и тогава да помисли за деца... е очевидно е, че за нея е по-важно да има партньор, отколкото дете на всяка цена. Решението си е нейно, няма какво да я съдим.
На 40+ изобщо не е толкова лесно да намериш човека за себе си. Не просто някакъв какъв да е мъж, а човек, с който да искаш да остарееш. Нито пък е лесно просто така да забременееш, износиш и родиш здраво дете. Така че аз жената я разбирам. Очевидно животът ѝ не се е стекъл оптимално и тя иска да запази поне партньора си. Каква е гаранцията, че ако го зареже, след 2-3 месеца ще срещне друг подходящ мъж, след още няколко месеца щастливо и безпроблемно ще забременее и всичко ще е красиво и прекрасно? Точно никаква. По-вероятно е да не стане.

# 133
На една приятелка дето по соца,роди от женен мъж,баба и,голяма моралистка и прочее,за изненада на всички каза така..
'Никакъв аборт.Мъж може и да си намериш.Ама дете,не."

# 134
Вероятно не бих останала с мъж, който не иска да имаме деца.
Бих останала с мъж, който не може да има деца, като в този случай бихме мислили за алтернативни начини.
Ще помислите, ами ако не иска?
Имах колежка, години наред не можеше да забременее, но мъжът ѝ все я успокояваше, че ще стане, да не се притеснява, нямало нужда да се ходи по доктори.
Така съсипа 10 години от живота ѝ, докато, не помня по какъв начин, но тя научи, че в пубертета е боледувал от паротит и е практически стерилен.
Само че, той не поиска и да осиновят.
ох това е ужасно. баси какви идиоти има, не е истина. но и тя е била луда, че не го е натиснала за изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт