Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 455
  • 857
  •   1
Отговори
# 180
Когато аз бях дете, имах няколко приятелчета, чиито родители бяха в някой голям град и там си живееха и работеха, докато самите деца бяха в провинцията на отглеждане от бабата и дядото. Родителите си ги виждаха 2 пъти годишно тези деца. Щом баба и дядо могат да си отглеждат внучетата, какъв е проблемът жена на 52 да не може да отглежда физически дете? То не се кой в каква кондиция е. Имах една позната - американка с гръцка жилка в Корпуса на мира, ами тая жена на 70 и кусур години беше по-жизнена от мен и от доста хора, далеч по-млади от нея.

# 181
Специално Елена е твърде далеч от визия на баба. Да не говорим пък за интелект.

# 182
Не съдете Йончева. Новият живот е по-важен. Важното е да роди здраво бебе.

# 183
Баба ми казваше  за такива хора ,че ще оставят малки сираци.
Не,че е гаранция.Но преди  дни почина приятел.С дете от втори брак.Детето остана без баща на 8г.Не ,че беше много стар,но от болест.Преди 4г  разведена жена почина.Остави момиченце на 6 г.Бабата го гледа сега.
Все пак си има някакви  приемливи граници .Не са задължителни,но практиката е показала ,че  са работещи в масовия случай.
Имам колежка ,която на 40 + осинови по-голямо детенце.
Не съдя никого.Всеки сам си решава.

# 184
Гаранция няма. Един близък на познати остана вдовец с две малки деца, едното от които бебе, след като майката (20 и няколко годишна) беше блъсната от кола. Няколко години по-късно този човек на около 30 години получи инфаркт и почина.

# 185
Напротив, Деси, съдиш. Разшири обзора на мисълта си.  Simple Smile

# 186
Шокиращо е на пръв поглед, но този свят няма гаранция за нищо. Моята племенница остана на година и осем месеца без майка, снаха ми почина на по-малко от 30 г.Sad Тоест риск от болест, злополука или смърт на родител винаги има, независимо на каква възраст е.
Аз съм сигурна, че Бог, съдбата или може би самото майчинство, дава сили и енергия на жени, родили в късна въраст да отглеждат децата си. И с Юлияна Дончева беше голям шок, коментари, "възмутени граждани", пък ето, роди си живо и здраво детенце, отглежда си го и забравихме за случая вече Simple Smile
Моята позиция е, че ако една жена иска дете, трябва да има дете, независимо от обстоятелствата.
Ако мъжът не иска, не бива да прави компромис...това да живееш цял живот с угризения, мъка в сърцето, да си неудовлетворена и тъжна...не бива.

# 187
Хайде сега, нероден Петко жив го оплакахте! Sunglasses
Таткото е млад, няма страшно! Wink

# 188
Напротив, Деси, съдиш. Разшири обзора на мисълта си.  Simple Smile
Не съдя хората и не коментирам техните решения.Не разубеждавам никого,ако ще и на 55г да ражда.Както и не разубеждавах тези хора в избора им.Но това което се случи с тези хра и с тези техните семейства ми окзва влияние.На 40+ не раждам деца.Това си е моя избор.

# 189
Ще ми бъде интересно да прочета интервю, след като стане майка. Сияе на снимките, на които е заснета в напредваща бременност. Явно, дълго го е чакала - и мъжът, и появата на детето си.

# 190
  • София
Когато аз бях дете, имах няколко приятелчета, чиито родители бяха в някой голям град и там си живееха и работеха, докато самите деца бяха в провинцията на отглеждане от бабата и дядото. Родителите си ги виждаха 2 пъти годишно тези деца. Щом баба и дядо могат да си отглеждат внучетата, какъв е проблемът жена на 52 да не може да отглежда физически дете? То не се кой в каква кондиция е. Имах една позната - американка с гръцка жилка в Корпуса на мира, ами тая жена на 70 и кусур години беше по-жизнена от мен и от доста хора, далеч по-млади от нея.
Ми, да, отглеждали са ги баба и дядо, и децата са били наясно, че е така.
Разбира се, че жена на 52 може да отгледа като баба дете, но то, детето , си има нужда от майка и татко.
Въпрос на духовна връзка и още неща, които по това време не ми се обясняват.
ПП. Ако жена на 70 е по- жизнена от теб, която нямаш 40, не говори за теб добре, но и не прави от бабата жена във фертилна възраст.
Всяко нещо е с времето си и който си мисли, че може да измами Природата, се лъже, но късно го разбира.

# 191
Ми, да, отглеждали са ги баба и дядо, и децата са били наясно, че е така.
Разбира се, че жена на 52 може да отгледа като баба дете, но то, детето , си има нужда от майка и татко.
Въпрос на духовна връзка и още неща, които по това време не ми се обясняват.
ПП. Ако жена на 70 е по- жизнена от теб, която нямаш 40, не говори за теб добре, но и не прави от бабата жена във фертилна възраст.
Всяко нещо е с времето си и който си мисли, че може да измами Природата, се лъже, но късно го разбира.

Какво имаш предвид? Че ще им се увреди психиката ли, ако "бабата" на 52 всъщност им е майка? Защото аз разлика във физическата грижа, която полагат баба и дядо за внуци, които са при тях денонощно по 330 дни в годината, от тази, която полагат родителите за собствените си деца. Е, бабата не го е кърмила внучето, но то и майки има, които не си ги кърмят децата.

п.п. Под 25-годишна бях, жената беше уникална просто. С изненада разбрах, че е на възрастта на баба ми. Нямаше деца обаче.

# 192
Деси, ако си бездетна на 43 години, ще разсъждаваш по коренно различен начин.

# 193
  • София
Какво имаш предвид? Че ще им се увреди психиката ли, ако "бабата" на 52 всъщност им е майка? Защото аз разлика във физическата грижа, която полагат баба и дядо за внуци, които са при тях денонощно по 330 дни в годината, от тази, която полагат родителите за собствените си деца. Е, бабата не го е кърмила внучето, но то и майки има, които не си ги кърмят децата.

п.п. Под 25-годишна бях, жената беше уникална просто. С изненада разбрах, че е на възрастта на баба ми. Нямаше деца обаче.
Дори и това- едно е мама да тича с детето, да пълзи по пода, да играе на конче, че и сленга да си разбират.
Друго е да ги делят 52 години.
Има предвид точно това- Природата е създала човека така, че да има време за детство, за съзряване, за зрялост и възпроизводство и за прецъфтяване и залез.
И да се правиш на фиданка, когато си чепато дърво в залеза си, е смешно за околните и жалко за детето, което ще оставиш сирак без време.
ПП Пак ще ти кажа, че ако една жена на 70 е по- жизнена от теб, която си на 25, заслугата не е нейна, а причината е в теб.

# 194
Деси, ако си бездетна на 43 години, ще разсъждаваш по коренно различен начин.
Всъщност аз родх  също късно.И затова казвам,че  не бих се наела да родя още по-късно.
Случаите,които описах  са 2 от 5.Може да е случайност,че са толкова много около мен,а мо
Же би предвид възръстта ,че напредва...не знам.Аз наистина съм леко притеснена вече дори и за себе си.
Аз точно затова не заемам ,крайна позиция и не бих  изразила  негативно мнение за раждащите  на късни години.Защото знам,че много искат дете.И си имам приятелки родили на по 40г.Никога не съм отваряла дума за това.

Общи условия

Активация на акаунт