Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 490
  • 857
  •   1
Отговори
# 225
ДеВа го е написала и за това като не четете цялата тема а само последните 1-2 сдтраници + първата и така става Simple Smile

Темата не е за мен. Wink
Просто имам конкретен случай на жена, която е готова да се откаже от собствено дете, защото мъжът до нея не желае. По-скоро не може, има здравословен проблем. Но той има собствено дете, от предишен брак.
Тя би могла инвитро, с донорски материал.
А защо не и с друг мъж? Peace

Шарки, ами и да обърнем ролите, пак бих разбрала мъж, който ще се раздели с жена, ако тя не иска дете, а той да.

# 226
Нищо лошо няма в егоизма, много си е здравословен даже. По-кофти е да тормозиш някой да ти прави дете когато не иска.
В егоизма няма лошо,дори както казваш е здравословен..(в определени дози разбира се)..
Но е лошо,когато човек бърка егоизма си с алтруизъм..

# 227
  • София
ДеВа го е написала и за това като не четете цялата тема а само последните 1-2 сдтраници + първата и така става Simple Smile

Темата не е за мен. Wink
Просто имам конкретен случай на жена, която е готова да се откаже от собствено дете, защото мъжът до нея не желае. По-скоро не може, има здравословен проблем. Но той има собствено дете, от предишен брак.
Тя би могла инвитро, с донорски материал.
А защо не и с друг мъж? Peace

Шарки, ами и да обърнем ролите, пак бих разбрала мъж, който ще се раздели с жена, ако тя не иска дете, а той да.
Прав си, пропуснала съм го, а уж четох. Това прави темата доста манипулативно насочвана. По същия начин бих могла да попитам: "Бихте ли зарязали мъжа, когото обичате, защото той има здравословен проблем и не може да ви направи дете?".

# 228
Аз пък мисля, че е много модерно да се злоупотребява с егоизма като обяснителна рамка.  И да се приравняват алтруизмът и егоизмът.

# 229
кукумицинка, да ама дори да си представя никога повече мъж, не ми е толкова покрусително, мога да си карам на множество любовници, или да заместя партньорската обич с приятелска. Но не мога да си представя да нямам деца...това за мен би било трагедия от висш порядък. пре периодите, в които съм била без гадже, никак не съм страдала (освен ако не страдам по конкретен човек, де).

За всекиго е различно, предполагам. тук пишат хора, които познават щастливи бездетни двойки. Аз познавам жени, които категорично не искат деца, но те са млади, могат и да размислят.
Омъжих се на 23 години, съпругът ми имаше син от предишен брак и ми беше заявил, че не иска повече деца. Съгласих се, защото не съм "детешарка"  и мислех, че дете само ще ми затрудни живота.  Ама минаха 3-4 години и осъзнах, че искам дете. Няма да описвам драми и скандали, но забременях, макар, че  през 80-те години лекарите ме определяха като "възрастна първескиня" Laughing Бракът ми се провали, но имам прекрасна дъщеря, зет и 2 внучета.

# 230
Защо не иска, интересно ми е? Защото може би, ще си развали подредения и спокоен живот?
Това да не е малко? Особено след една определена възраст, човек иска по-скоро спокойствие, а не лудница вкъщи.
Мъжа има репродуктивни проблеми и не може да има повече деца. Той не може, не че не иска.

А може и да не иска, та да лъже, че не може.    Mr. Green

# 231
Цяла тема чакаш някой да ти го напише нали? Да сподели твоето мнение...
    И защо да не го сподели?
     Разбира се, че има егоизъм в отказа на мъжа, но от моя гледна точка този егоизъм е за поздравление, не за корене. Далеч по-лошо би било да е мекушав, да се съгласи с нейното желание и после да проектира върху детето и майка му негативите от необмислен избор. Подобно на ситуацията на diditop.
     Няма крив-прав, желанията на двата полюса са нормални и обясними. Мъжът не може и не иска дете с донорски материал, жената иска дете. На нея остава избора дали да продължи с този мъж, дали да си търси щастието с друг или да избере варианта на майка без мъж. Никой не би трябвало да кори мъжа за собствените му избори, нито жената, ако направи други. Хората се разделят и развеждат при вече създадени деца, поемат с нови партньори или сами. Защо да се налага тази жена да се превръща заложник във връзка, която не я устройва в един от най-важните аспекти?
     Отделен въпрос е дали тази жена ще се окаже подготвена емоционално, да приеме че се е отказала завинаги от нещо желано, когато стане невъзможно да се случи. Има си глава на раменете, дано си дава сметка какви избори прави за бъдещето.

# 232
А може и да не иска, та да лъже, че не може.    Mr. Green

А, това лесно може да се провери. Като му предложи секс без предпазни средства и той прежълтее, значи може Simple Smile

# 233
     Защо мислите, че темата е манипулативна? Аз я схванах като да споделим собствените си усещания в аналогична ситуация, а не да ровим из мотивите на непознати хора, които не участват. Затова и в първия пост нямаше никаква информация.
     milenaka, въпроса ти за мъжете ми хареса и ще му отговоря. Не бих изоставила мъж, само защото има здравословен проблем и не може да ми направи дете. Бих го изоставила, ако много искам дете, а той отказва да участва и в другите възможни начини затова - инвитро (с или без донорски материал), осиновяване. Заложник във връзка с коренно противоположно виждане за развитието ѝ не бих станала, няма да съм щастлива. Разумът не винаги приземява чувството на неудовлетвореност, а то не е като да са ми отказали да си купя скъп парцал, който съм искала. Бих останала, ако не искам деца.

# 234
  • София
Е , въпросът беше, може ли жена на 50 плюс години да отгледа дете или не.
На мен лично при баба ми нищо не ми липсваше, липсваше ми нещо после с майка ми, понеже бях свикнала на топла и прясна храна, пък майка ми ме хранеше с пици и сандвичи Mr. Green
Животът не е само ядене и дрешки и отношенията между родителите и децата- също!
Ако беше живяла при майка си и ако тя беше на мястото си, щеше да разбереш за какво иде реч.
От друга страна, при днешната продължителност на живота, вероятността детето на Елена Йончева да остане сирак в пубертета, е голяма.
Обикновена математика и статистика.

# 235
Не съм прочела цялата тема, но има голяма разлика един мъж да не иска да има дете и да не може да има. Ако много обичам този мъж и съм сигурна в него бих останала с него и бих поискала да осиновим  например.
Иначе, ако може да има дете и не иска бих го приела, като егоизъм.
На този етап аз също бих предпочела да имам връзка с мъж, които има дете защото съм разведена с дете.  На този етап, за да имам  дете от друг мъж  ми трябва доста време . Трябва  да съм сигурна в него, а не съм първа младост. Simple Smile
За 50+ не знам, но имам познати, който редиха на 40- 42 г. от втори брак и се чувстват добре.

# 236
  • София
Не съм прочела цялата тема, но има голяма разлика един мъж да не иска да има дете и да не може да има. Ако много обичам този мъж и съм сигурна в него бих останала с него и бих поискала да осиновим  например.
Иначе, ако може да има дете и не иска бих го приела, като егоизъм.
На този етап аз също бих предпочела да имам връзка с мъж, които има дете защото съм разведена с дете.  На този етап, за да имам  дете от друг мъж  ми трябва доста време . Трябва  да съм сигурна в него, а не съм първа младост. Simple Smile
За 50+ не знам, но имам познати, който редиха на 40- 42 г. от втори брак и се чувстват добре.
Мисля си, че всъщност, разликата не е голяма- има доста начини човек да стане родител и най- важно е желанието.

# 237
Имам приятелка,  childless by marriage, само дето дори не е женена.  За съжаление  не е щастлива и само ми се жалва.  Но не прави нищо,  за да не разваля рахата на мъжа.  Струва ми се просташко да й давам акъл,  макар че за мен никога не би могло да съществува подобна ситуация.  Във връзка,  в която да имаме такива големи различия  по толкова съществен въпрос аз лично не бих могла да бъда.  Много мисля как бих могла да й помогна,  но не виждам как.  Решението е тяхно... Аз за себе си съм го взела отдавна.  Чудя се как ще приеме ако й кажа за този американски  блог ... струва ми се грубо да й се меся така,  от друга страна тя сама ми споделя,  явно очаква реакция и съвет от мен...

# 238
  • София
    Защо мислите, че темата е манипулативна? Аз я схванах като да споделим собствените си усещания в аналогична ситуация, а не да ровим из мотивите на непознати хора, които не участват. Затова и в първия пост нямаше никаква информация.

Скрит текст:
milenaka, въпроса ти за мъжете ми хареса и ще му отговоря. Не бих изоставила мъж, само защото има здравословен проблем и не може да ми направи дете. Бих го изоставила, ако много искам дете, а той отказва да участва и в другите възможни начини затова - инвитро (с или без донорски материал), осиновяване. Заложник във връзка с коренно противоположно виждане за развитието ѝ не бих станала, няма да съм щастлива. Разумът не винаги приземява чувството на неудовлетвореност, а то не е като да са ми отказали да си купя скъп парцал, който съм искала. Бих останала, ако не искам деца.

Най-малко заради заглавието - разминаването между него и съдържанието е драстично.

# 239
Имам приятелка,  childless by marriage, само дето дори не е женена.  За съжаление  не е щастлива и само ми се жалва.  Но не прави нищо,  за да не разваля рахата на мъжа.  Струва ми се просташко да й давам акъл,  макар че за мен никога не би могло да съществува подобна ситуация.  Във връзка,  в която да имаме такива големи различия  по толкова съществен въпрос аз лично не бих могла да бъда.  Много мисля как бих могла да й помогна,  но не виждам как.  Решението е тяхно... Аз за себе си съм го взела отдавна.  Чудя се как ще приеме ако й кажа за този американски  блог ... струва ми се грубо да й се меся така,  от друга страна тя сама ми споделя,  явно очаква реакция и съвет от мен...

Щом иска съвет и дай. Кажи и поне какво ти би направила.
Доста безхарактерно от нейна страна. В една връзка човек трябва да се чувства щастлив, а тя не е. Чудя се защо седи с този мъж.
То и един мъж си  е в правото да не иска деца. Причините са без значение, ама никой не е длъжен да се съобразява с него.

Общи условия

Активация на акаунт