Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 455
  • 857
  •   1
Отговори
# 210
Скрит текст:
Едно от нещата, които съм гледала в немногобройните ми партньори, и особено в този, с когото избрах да се обвържа, е било да споделяме общи ценности.
И съм повече от сигурна, че мъжът ми е преценявал същите неща в мен. Дали имаме общи цели и идеи, къде се разминаваме, до каква степен, преодолими ли са различията или е по-добре да не задълбочаваме връзката, ако не са.
Дали ще има една двойка деца е едно от основните неща, някак. И ако единият от двамата категорично знае, че не желае деца, то единственото честно нещо е въпросът да се обсъди от самото начало. Да се встъпи във връзка с надежда, че другият ще си промени мнението по такъв основен въпрос, е не много сериозно, макар и оптимистично.
И аз така направих, и в предложението за брак фигурираше и общо дете, но не много време след сватбата мъжа ми явно размисли и макар че не си го призна и на теория уж искаше дете, си минаха години ей така нарочно протакаше. И настана дилемата: с него и без мое дете или сама в търсене на друг. Така и не можах да си отговоря на въпроса дали изобщо някога е искал да имаме деца.
Ин витро въпроса проучих и аз самата и почти се бях решила да го правя. Отнема само 2 месеца и си бременна, ако мине добре. Близките ми ме подкрепяха, но се молеха да си намеря все пак мъж и детето да се случи по естествен път, от баща, който го иска. Не след дълго сама установих, че съществуват и други мъже, които са потенциално добри за мен, така че си дадох малко време и срещнах следващия си мъж.
В този смисъл съм категорична: ако искаш дете и мъжът ти не ти го дава, се сбогувай с него категорично и отвори вратата за следващия! Любовта и бракът не е нужно да са мъченичество
А връзка или брак без дете можеш да имаш и на по-късна възраст, но тогава не можеш да имаш дете

202uu

Особено за последните думи! bouquet

Тракия, ако вече имаш едно/две деца е различно, от това да нямаш нито едно и да ти се отнема тази възможност.

Remember me... , ако беше се зачела внимателно, а не само заглавието, щеше да прочетеш, че темата не е за осъждане, изобщо. А за размисъл. Над определена ситуация. Не е за хора, които по начало са решили да нямат деца, и двамата са ОК с това решение.

# 211
  • Варна
То пък голям мъжки страх да "направи" дете на съпругата си! ooooh!
Защо не иска, интересно ми е? Защото може би, ще си развали подредения и спокоен живот? Да виждаш, че любимият човека копнее за дете и да му го отказваш заради собственото си спокойствие? Има право, разбира се, но не мисля, че биг го разбрала и приела.
Имаме приятели, които имат голям син студент. Мъжът от поне 10 години умолява жената да си имат второ, но тя е непоклатима- не желае. Разговаряли сме с нея за причините и една от тях беше, че не е сигурна, че ще обича другото дете толкова силно, колкото първото. Според мен основно не и се занимава. Та, нея я разбирам. Всички знаем на кого пада основната тежест по раждането и отглеждането на детето. Мъжкият отказ обаче за мен, си е чиста проба егоизъм.

# 212
Според мен основно не и се занимава. Та, нея я разбирам. Всички знаем на кого пада основната тежест по раждането и отглеждането на детето. Мъжкият отказ обаче за мен, си е чиста проба егоизъм.

Shocked..Егати двойния стандарт..Той егоист,тя не?!?
Всички са егоисти и 99% от децата се раждат от егоизма ни..

# 213
Не се е родил още мъжът, който ще ми каже да нямам дете/деца.

# 214
  • Варна
Не са двойни стандартите, защото мотивите за желанията са коренно различни и дори противоположни.

# 215
Защо не иска, интересно ми е? Защото може би, ще си развали подредения и спокоен живот?
Това да не е малко? Особено след една определена възраст, човек иска по-скоро спокойствие, а не лудница вкъщи.

# 216
Не са двойни стандартите, защото мотивите за желанията са коренно различни и дори противоположни.

Въх,дали?!?

Тя от алтруизъм и любов към света,той от едното его?

# 217
Завършен егоист - направил едно дете, оставил го на майка му да го отглежда, а втората жена я иска само за секс и домакинстване. Итс ъ менс уърлд.........хаха

# 218
  • София
Бу, кажи какво би направила, ако ти държиш да имаш и трето дете, а мъжът ти настоятелно те праща да търсиш спермодарител?..........
Ами може пък човекът да не се има за разплоден бик,и след като имате две деца,може би е редно да се съобразиш с желанието на партньора..Какво значи "Ако ти държиш"?
Какво "държиш" по-точно?
 Съпругът не е само и единствено за разплод на жената(както и обратното разбира се)..
И създаването на потомство трябва да е доброволен акт и от двете страни..
Ако много "държиш",на трето дете а съпругът ти не иска,си натискаш парцалите и си гледаш тези двете дето имаш..Не се развеждаш и не ги оставяш без баща,само щото този баща видиш ли не иска да ти направи още едно дете..  ooooh!
  Абсолютно съм съгласна с това - никой не трябва да бъде изнасилван да има дете. Изнасилвачите са...

# 219
Завършен егоист - направил едно дете, оставил го на майка му да го отглежда, а втората жена я иска само за секс и домакинстване. Итс ъ менс уърлд.........хаха

И аз така виждам ситуацията за мъжа.
Лошото е, че тя се е съгласила с тази роля. Confused

# 220
  • Варна
Защо не иска, интересно ми е? Защото може би, ще си развали подредения и спокоен живот?
Това да не е малко? Особено след една определена възраст, човек иска по-скоро спокойствие, а не лудница вкъщи.

Нали и аз това казвам, егоизъм.
Не харесвам, не уважавам, още по- малко пък бих обичала толкова егостичен мъж. Аз, за мен говоря. Да не ме затрупате с реплики "по принцип"  Simple Smile

# 221

И аз така виждам ситуацията за мъжа.
Лошото е, че тя се е съгласила с тази роля. Confused

Цяла тема чакаш някой да ти го напише нали? Да сподели твоето мнение...

Северина, човека НЕ МОЖЕ да има деца по репродуктивни причини, което е далеч по-различно от да не иска. ДеВа-та от самото начало ви заблуждава и като не изчетете цялата тема, където пише, че човека не може да има дете и почвате да пишете глупости, защото сте подведени.
Отделно никъде ДеВа-та не е написала, че жената много държи да има собствени деца.

# 222
Нищо лошо няма в егоизма, много си е здравословен даже. По-кофти е да тормозиш някой да ти прави дете когато не иска.

# 223
Мъжа има репродуктивни проблеми и не може да има повече деца. Той не може, не че не иска.

# 224
  • София
Откъде знаеш, че има репродуктивни проблеми?
Не че е длъжен да иска, де. Има пълно право да не желае повече деца.

Общи условия

Активация на акаунт