Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 485
  • 857
  •   1
Отговори
# 255
Корнвал, бъди мъж и стига се заяждай.
Това не е феминистка тема, а анализ на самата "красива" реалност, която ни заобикаля.
Все повече мъже просто искат жени за собственото си духовно и физическо удовлетворение, но не и за взаимното. Демек, искат да опрашват, без жената да вързва плод. Егоисти.

# 256
 newsm78 Е хубаво де, ние и хипотетично на 100% всички да сме съгласни, че трябва да си търси друг мъж приятелката, този като не иска деца , тя като си е решила вече обратното, много ще я спрем няма що. Какво ще отиде Дева и ще й каже - скъпа Пенке, форума се произнесе, трябва да го зарежеш Иван в името на нероден Петко и тя хоп ще плесне с ръце и ще се съгласи? Не ми се вярва нещо. НА 42 години човек надали му трябва племенния съвет за да вземе решение за живота си.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 13:59 от faiona

# 257
Той си е прав да не иска, но тя длъжна ли е да се примири?
     Не е длъжна, но и няма как да се предвиди коя неудовлетвореност ще е по-голяма след време - от липсата на дете или от липсата на партньор. Остави я да си следва решенията. Имам познато семейство, в което мъжът отказва каквато и да е медицинска процедура. Или ще стане само̀ или никак. Щастливи са заедно, независимо че жената много иска дете. На поти същата възраст са като семейството от твоя пример. Има силни хора, които могат да живеят с изборите си, дори след време да ги преценят като грешни.

# 258
Това не са силни хора, а безсмислени инати.
Медицината е напреднала в подкрепа на човешкия живот, все пак. Не става въпрос за клонинги или роботи, а за нов човешки живот - единственият смисъл.

# 259
Но тази жена искаше. И сега реши, че може и без дете. Защото явно той не може да приеме идеята за донор. И защото той си има. Не му е важно тя да има.
Голям егоист е този хубавец.

Ин витро въпроса проучих и аз самата и почти се бях решила да го правя. Отнема само 2 месеца и си бременна, ако мине добре. Близките ми ме подкрепяха, но се молеха да си намеря все пак мъж и детето да се случи по естествен път, от баща, който го иска. Не след дълго сама установих, че съществуват и други мъже, които са потенциално добри за мен, така че си дадох малко време и срещнах следващия си мъж.
В този смисъл съм категорична: ако искаш дете и мъжът ти не ти го дава, се сбогувай с него категорично и отвори вратата за следващия! Любовта и бракът не е нужно да са мъченичество
А връзка или брак без дете можеш да имаш и на по-късна възраст, но тогава не можеш да имаш дете
На колко години си била тогава?

# 260
Това не са силни хора, а безсмислени инати.
Медицината е напреднала в подкрепа на човешкия живот, все пак. Не става въпрос за клонинги или роботи, а за нов човешки живот - единственият смисъл.
      Кое е безсмислен инат? Възможностите са две: Ражда дете от друг или донор, остава без този мъж. Остава с този мъж и се лишава от дете. Какво общо има медицината с човешкия избор как да продължи животът нататък? Защо единственият смисъл за теб трябва да е единствен смисъл за всички?

# 261
Хълмаяни, партньор можеш да намериш на всякаква възраст, но не и дете Peace
Майка ми имаше една приятелка-музикант, много фина, красива, образована жена. Естет човек, не  искаше да се примири с партньор на всяка цена, дълго избираше. На около 45 г. и излезе възможност да отиде да работи в Щатите. Нямаше партньор, нямаше живи родители, реши се и замина.
Устрои се там, добре е материално, а преди една година ни изненада с новината, че се омъжва за американец Simple Smile Тя на 65, той на 67. Правиха сватба, прати ни снимки, прекрасни бяха макар и на тази възраст, усмихнати, лъчезарни. Той, много интелигентен човек, успял, изключително добре материално.
Толкова се радваме всички, че макар и на тази възраст тя успя да срещне подходящия партньор. Това лято дойдоха в България, виждам, че е щастлива и доволна от живота си, но имаше един момент на откровение, в който каза: " Всичко е прекрасно, той е страхотен съпруг, но никога няма да си простя, че навремето не се реших да родя едно дете"...

# 262
Все пак е имало някакъв разговор между тях.Едва ли той я държи на сила.
А може и да премисли и да се реши да намери друг мъж.

# 263
Хълмаяни, партньор можеш да намериш на всякаква възраст, но не и дете Peace
А може и да не намериш (друг) подходящ партньор, още повече пък и на всяка възраст.

# 264
А кое му е подходящото на партньор, към когото цял живот ще таиш огорчение, може би гняв, разочарование, болка, че не е приел изборът ти, че е излъгал надеждите ти?

# 265
     Така е, Valerina, старите грехове (в случая решения) хвърлят дълги сенки. Не можем да предвидим как ще ни се отразят в бъдеще. Налага се да вземем едно или друго решение без пълна яснота как ще гледаме на него след пет-десет години. 
      Само че жената, която обсъждаме трябва (или е взела решение) сега, то касае нейния съпруг, от плът и кръв. Кой може да я вини, че не избира живота на сама майка и бъдещите несигурни събития като среща с нов партньор. Последните са поотложени във времето, поне докато премине през бременността и отглеждането на бебе. Отделно, за да има собствено дете, трябва да премине през развод и то да бъде заченато така, че да не се роди до 300 дни след развода.
     Дали ще съжалява после, не знаем, защото все още няма измервателен уред за интензитета на желанията и способността ни да се примирим, ако не се осъществят.

# 266
  • София
Зависи дали за мен това ще е компромис или не.
Аз лично дете, заради идеята дете не искам. Ако искам дете, то е заради любовта ми към определен мъж, т.е. ще искам точно неговото, т.е. нашето общо дете.

# 267
А кое му е подходящото на партньор, към когото цял живот ще таиш огорчение, може би гняв, разочарование, болка, че не е приел изборът ти, че е излъгал надеждите ти?
Не е подходящ ако заради желанието му или по-скоро нежеланието за нещо се чувстваш така. Но не за всички жени е толкова драматично.

# 268
  • До хладилника, който обичам
Бу, кажи какво би направила, ако ти държиш да имаш и трето дете, а мъжът ти настоятелно те праща да търсиш спермодарител?..........
Връзката се поддържа от двама. Това не е решение две праскови ли да изядеш или три  Rolling Eyes
И също е много различно от първоначалната постановка, той не иска деца, тя иска (или обратното).
При вече налични деца не е някак толкова голяма драма. Да, определено поставя стрес и напрежение на връзката, ако желанието за още едно дете (3, 4...) е изключително силно, но от друга страна, има вече две деца в твоята задача, т.е. има осъществени ангажименти. От там насетне всеки трябва да реши какво иска да прави. Как са финансовите разчети, емоционално как стоят нещата, възрастта напреднала ли е...
Бракът или връзката не може да се диктува само от желанията на единия партньор.

# 269
Имам приятелка,  childless by marriage, само дето дори не е женена.  За съжаление  не е щастлива и само ми се жалва.  Но не прави нищо,  за да не разваля рахата на мъжа.  Струва ми се просташко да й давам акъл,  макар че за мен никога не би могло да съществува подобна ситуация.  Във връзка,  в която да имаме такива големи различия  по толкова съществен въпрос аз лично не бих могла да бъда.  Много мисля как бих могла да й помогна,  но не виждам как.  Решението е тяхно... Аз за себе си съм го взела отдавна.  Чудя се как ще приеме ако й кажа за този американски  блог ... струва ми се грубо да й се меся така,  от друга страна тя сама ми споделя,  явно очаква реакция и съвет от мен...
Непременно й кажи! Това промени моя живот, може да промени и нейния: http://childlessbymarriageblog.com/
Просто нека почете истински истории и реши за себе си. След това ще има достатъчно аргументи, за да поговори и поспори и с партньора си. Най-малкото там ще срещне добра подкрепа. Стискам палци да успее да промени ситуацията си!

Общи условия

Активация на акаунт