Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 483
  • 857
  •   1
Отговори
# 345
КОментирано ли е защо мъжът от първия пост не иска друго дете?
Всеки знае себе си. Възможна причина е да има големи проблеми със свои братя/сестри или природени такива. Това вече е честа причина за доста хора да не искат повече от едно дете. Казвам само една възможност. Иначе възможностите са безброй и само той си знае какви са неговите причини.
Има репродуктивен проблем. Peace
За мен това променя нещата и не бих била толкова категорична. Но не знам и дали бих се примирила. Ако той е категоричен и не желае нито чрез донор, нито чрез осиновяване, едва ли ще остана с него, защото при мен желанието да имам дете е по-силно, отколкото това в живота си да имам мъж.
мерси, Лале.  Hug
Това е съвсем различно от "не иска".  Peace използването на донорски материал или осиновяването поставя безброй морални въпроси и пред двамата партньори. Не е добре да се съди повърхностно. А и въпросите не се изчерпват с вземането на решението. Те стоят цял живот. Не всеки има "глава" за тези неща.

# 346
Риъл, не е важно защо той не иска. В смисъл, дори да е прав, не го обсъждаме него.
Въпросът е дали в такава ситуация жената, която няма дете, трябва да се откаже да има. Не е казано, че с него. Има и други мъже. Има и други начини.

# 347
  • Телиш/Плевен
Въпросът е дали в такава ситуация жената, която няма дете, трябва да се откаже да има. Не е казано, че с него. Има и други мъже. Има и други начини.
Въпросът няма само един верен отговор обаче. Защото всеки е прав за себе си. Би трябвало тя съвсем съзнателно да е взела това решение и да е преценила, че така животът й ще е по-щастлив. Дали това решение е правилно - времето ще покаже. Надявам се да не съжалява.

# 348
Егати. Чета Тракия и се кефя. И аз съм готова за майчинство, ама силно предпочитам то да е съпроводено с бащинство от сой. Иначе донорски банки колкото щеш.
Колкото до селяшкото клюкарене, с риск да бъда оплюта, но намирам за изключително селяшко желанието за много, ама много деца на всяка цена. Многото деца е хубаво нещо. На всяка цена вече е болестно състояние.
И друго недоумявам. Желание да бъдеш многодетна майка-героиня, комбинирано с по-добри от на мъжа доходи... някак изключва необходимостта от мъж след зачеването. А ти искаш да издоиш същия мъж трети път. Защо просто не го пуснеш да пасе и действително не ползваш донорски материал?
Имайте малко уважение към осеменителите си. За мене такъв натиск от жена към мъж е също толкова мръсен номер, колкото прелъстяване без предпазни средства и после офейкване, щом "кейкът се надигне". Какво мръсен, направо ку*венски.

# 349
Защо един човек не иска дете,няма никакво значение и касае само него.
Егати. Чета Тракия и се кефя.
 Нали..И аз така.. Sunglasses
Хубав пост си написала.

Въпросът е защо не иска, след като още едно дете може да се отгледа в рамките на разумно натоварване и то не от негова страна.  Simple Smile

Партньорът или приема ситуацията,или си обира крушите..

# 350
в тази тема дондорския материал за нищо го нямате и го раздавате щедро с шепи  Shocked

убедена съм, че мъжът на Тракия направо ще си умре от кеф тя да зачене от донор и той да изгледа детето заедно с нея /независимо от уверенията й, че тя ще го гледа сама/ ooooh!

мъжете = осеменители?  Rolling Eyes
а после ние ривьем на умряло, че на нас гледат като на кобили за разплод ... ми крушката си има опашка  Grinning

# 351
в тази тема дондорския материал за нищо го нямате и го раздавате щедро с шепи  Shocked

убедена съм, че мъжът на Тракия направо ще си умре от кеф тя да зачене от донор и той да изгледа детето заедно с нея /независимо от уверенията й, че тя ще го гледа сама/ ooooh!

мъжете = осеменители?  Rolling Eyes
а после ние ривьем на умряло, че на нас гледат като на кобили за разплод ... ми крушката си има опашка  Grinning
Не с шепи, с бидони направо го раздаваме Simple Smile
Наистина намирам поведението на жени като Тракия за болестно. И пита с цялата си наглост какво толкова. Ами не е малко. Очевидно за нея семейството като такова не е ценност, не и след като спре да изпълнява възпроизводителната си функция. С интерес ще прочета как смята да реагира, ако мъжът й се окаже физически негоден да направи още едно дете.

# 352
  • До хладилника, който обичам
Аз намирам дилемата какво да правим, ако единият партньор иска само едно или само две деца, а другия иска две или три, т.е. различен брой, за съвсем реална. Мисля, че много хора я имат. Ако човек е отраснал с модел 2 деца и иска да има 2 деца, а партньорът му настоява само на едно, каква е разликата? Същото е.
Но доводите на Тракия защо мъжът й не може да е против, не са ми логични, точно защото семейството е съставено от двама, т.е. и двамата имат право на своите плюсове и минуси в решението.

# 353
А аз мисля,  че има разлика дали семейство с 1-2 деца спори дали да има още едно,  и семейство без деца да спори дали да има поне едно.  Семейство с дете вече знае с какво се нагърбват,  какво и печелят  Heart Eyes , но тези без деца имат съвсем друг поглед и мотиви.

# 354
За мен пък има разлика дали се спори за второ или за трето, особено с мотива гушка ми се бебе.

# 355
За мен пък има разлика дали се спори за второ или за трето, особено с мотива гушка ми се бебе.

Разбира се. Laughing

# 356
Не знаете какви са моите доводи, моите причини и моите възможности, така че спрете да се излагате с това ваше грозно оплюване.

# 357
  Но ние не те оплюваме. Излишно е да заемаш такава отбранителна поза. Просто е интересен казус - жената иска трето дете  за разлика от мъжа си, който дотолкова не иска, че говори за търсене на донор.
  И интересна е именно мотивацията на жената, понеже за мъжа е по-лесно разбираемо - вече има две, отгледани, желае да обърне внимание на своите интереси докато е още активен и т. н. Докато желанието на жената е представено твърде ирационално и заплашително за връзката с мъжа.

# 358
Тракия ви мята по върбите.

# 359
При условие, че имаш две отгледани деца, третото като е малко е доста по-лесно да се гледа.
Аз бях на 12, а брат ми на 14, когато майка ми роди сестра ни. След като съм се родил аз, докторите са казали на майка ми, че не може да има повече деца... е... явно бяха сгрешили Simple Smile
Та ние взимахме сестра ми от ясла и от градина, докато майка ми ходеше на работа. Трябва да се отбележи също така, че живеехме в малък град, където децата сами ходят на училище, дори второкласниците, а не ги карат родителите с коли.
Та много зависи и това, къде ще се гледат децата Simple Smile
Баща ми беше ТИР-аджия... може да си представите колко е помагал на майка ми с отглеждането на децата.

Като цяло днешните жени са много разглезени.

Общи условия

Активация на акаунт