Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 478
  • 857
  •   1
Отговори
# 510
Тракия, ти си тежък случай честно.  ooooh!
Виж там мъжа ти да ти направи дете най-накрая, че ми звучиш като застаряваща мома, която още няма дете и идва и хейти тука.

# 511
Дефиницията за сериозна връзка може да е доста широко понятие. Тип като този може с години да откара с една и съща жена, играейки на сериозен живот с планове, и все нещо да му пречи да се ожени и направи деца. Отстрани изглежа перфектен, поддържан и загрижен за бъдещето и девойките лапват въдичката, но реално този тип мъже предлагат съквартирантство, гарнирано със секс. Което не е точно връзка.

Ей изядохте го момчето с парцалите  значи.  Ами ако на нея не й се е женило и не й е било до деца? Щото ей на, примерно при мен така стоеше положението- живеехме заедно, ама аз не исках деца още и брак, и правилно се оказа накрая де, ама не бих казала, че съм си "играла на сериозен живот", просто плановете ми бяха по-далечни.

# 512
Дефиницията за сериозна връзка може да е доста широко понятие. Тип като този може с години да откара с една и съща жена, играейки на сериозен живот с планове, и все нещо да му пречи да се ожени и направи деца. Отстрани изглежа перфектен, поддържан и загрижен за бъдещето и девойките лапват въдичката, но реално този тип мъже предлагат съквартирантство, гарнирано със секс. Което не е точно връзка.

А, пропуснала съм момента, че ставало дума за една връзка, продължила над 10 години и започнала толкова рано. Хората рядко се задържат в ранните си години толкова дълго с някой, защото точно тогава сменят средите през няколко години - училище, университет, работа, и срещат много нови хора. Но да, това, което даваш, е типичното описание на мъже в подобна дълга връзка (съжителство). Но и жените, които попадат в такива връзки, се страхуват от връзка с друг тип мъже, при които връзката ще премине на друго ниво след 2-3 години, вместо просто да си умре от само себе си след дълги години при първия удобен повод.

# 513
  • София

А, пропуснала съм момента, че ставало дума за една връзка, продължила над 10 години и започнала толкова рано. Хората рядко се задържат в ранните си години толкова дълго с някой, защото точно тогава сменят средите през няколко години - училище, университет, работа, и срещат много нови хора. Но да, това, което даваш, е типичното описание на мъже в подобна дълга връзка (съжителство). Но и жените, които попадат в такива връзки, се страхуват от връзка с друг тип мъже, при които връзката ще премине на друго ниво след 2-3 години, вместо просто да си умре от само себе си след дълги години при първия удобен повод.

Ами има един момент, в който човек трябва да каже "стига" на връзка, която не води доникъде. И да се задейства. Бабите не са ли ви учили как се правят тези неща? Забременява се. По-скоро е редно да кажа - "забременява се". Какво лошо има човек да послъже? Наблюдава се реакцията и ако мъжът е ок, просто преставате да се пазите и нещата си се случват. Че то ако чакате мъжът да си поиска дете, доста има да почакате, мисля аз. (Говоря по принцип, не на теб конкретно, кукумицинка).

# 514
Не ми е минавало през ума да "забременея". Изглежда интересен ход. Даже, като се замисля, се сещам за приятел, който точно така изгоря в отношения на 3 месеца с двойно по-малка. Човекът много искаше деца, момичето я тресеше пуберското бунтарство. Сега той е щастлив с детето, но тя май не Simple Smile

# 515

Ами има един момент, в който човек трябва да каже "стига" на връзка, която не води доникъде. И да се задейства. Бабите не са ли ви учили как се правят тези неща? Забременява се. По-скоро е редно да кажа - "забременява се". Какво лошо има човек да послъже? Наблюдава се реакцията и ако мъжът е ок, просто преставате да се пазите и нещата си се случват. Че то ако чакате мъжът да си поиска дете, доста има да почакате, мисля аз. (Говоря по принцип, не на теб конкретно, кукумицинка).

Ако наистина не знаеш какво лошо има в това да се лъже партньора за подобно нещо, значи просто няма смисъл да ти обясняваме.

# 516
Ами има един момент, в който човек трябва да каже "стига" на връзка, която не води доникъде. И да се задейства.
     С казването "стига" съм съгласна, с второто изречение - не.  В 21 век статистически е много по-вероятно след подобно забременяване, жената да се окаже в позицията на родител, отглеждащ сам детето си, отколкото с отговорен партньор и баща до себе си.
     Така че след стига, следва изясняване на приоритетите, и ако са на различни вълни - всеки по пътя си.

# 517
Не бих родила дете от мъж, с който не сме го планирали.
Нечестно е. Мъжете са доста прецакани в такива случаи. ooooh!
Ако искам да имам дете, по-скоро бих забременяла без да казвам на мъжа, но и без да разчитам на него.

# 518
  • София
Deva, не просто е нечестно - подобна постъпка е низка, долна.

В този ред на мисли извини ме, но защо считаш, че второто е по-малко подло?

И защо би предпочела този вариант, пред използването на донорски материал примерно?

# 519
Добре, само аз ли разбрах, че ставаше дума за послъгване, а не за истинска бременност?

# 520
  • София
Drahokam, аз много правилно разбрах за какво "забременяване" иде реч, макар че го намирам за не по-малко гадно от реалното такова.

Просто се обсъжда и другия вариант, с истинското преднамерено забременяване (а историята познава много такива), и ми е интересна гледната точка на Deva относно забременяване, без да се съобщава на биологичния родител, и без ангажимент от негова страна.

# 521
Е, цитираният от мен случай влиза в калъпа. Първо послъгване и после възползване от мъжката слабост. Ако трябва да съм честна, очаквам с трепет да се разведат.

# 522
  • София
Е, аз имам и пример от близкото ми обкръжение, в който мъжката слабост нещо не сработи по план на разчитащата на нея.

Мацката се възползва от момента, в който бившия й от вече доста време приятел си пийнал здраво в компанията на брат й (с когото са приятели), за да си легне с него - демек да си го върне. Пресметливо си затворила устата по отношение на гафа, не е ползвала спешна контрацепция и видиш ли ти - джакпот! В един хубав момент сервира на човека, че ще стават родители. Даже ремонт направи да живеели у тях, пътека до дома му, ангажира всички с оказване на натиск - от родители до приятели от квартала  ooooh!

Е, познай дали човека стана и пристана. Жалко за детето, което се яви средство за постигане на великата лелеяна цел "да вържем мъж" просто. В момента го отглежда най-вече баба й, жена на 80+  ooooh!

Та на такива "мъжки слабости" аз не бих разчитала.

# 523
Е, аз имам и пример от близкото ми обкръжение, в който мъжката слабост нещо не сработи по план на разчитащата на нея.

Мацката се възползва от момента, в който бившия й от вече доста време приятел си пийнал здраво в компанията на брат й (с когото са приятели), за да си легне с него - демек да си го върне. Пресметливо си затворила устата по отношение на гафа, не е ползвала спешна контрацепция и видиш ли ти - джакпот! В един хубав момент сервира на човека, че ще стават родители. Даже ремонт направи да живеели у тях, пътека до дома му, ангажира всички с оказване на натиск - от родители до приятели от квартала  ooooh!

Е, познай дали човека стана и пристана. Жалко за детето, което се яви средство за постигане на великата лелеяна цел "да вържем мъж" просто. В момента го отглежда най-вече баба й, жена на 80+  ooooh!

Та на такива "мъжки слабости" аз не бих разчитала.

Изключително грозна постъпка.  ooooh!

# 524
Deva, не просто е нечестно - подобна постъпка е низка, долна.

В този ред на мисли извини ме, но защо считаш, че второто е по-малко подло?

И защо би предпочела този вариант, пред използването на донорски материал примерно?

Нямам предвид преднамерено забременяване.
По-скоро ако се случи.
За донорски материал - също съм "за", ако жената няма друга алтернатива.

Общи условия

Активация на акаунт