Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 433
  • 857
  •   1
Отговори
# 525
Преди години, когато не мислех за деца,а наближавах 30 г имам поне 3-4 познати,които забременяха от донорски материал по дискотеките.

Един виц.
Една баба дето се радвала на едно детенце:
-Ауууу,че си хубаво,ма много си сладко...ще взема баща ти дето е направил толкова хубаво дете....
Майката:
-Ми ,ако знаеш кой е вземи го.

# 526
имам поне 3-4 познати,които забременяха от донорски материал по дискотеките.
Развесели ме искрено Joy

# 527
  • София
Deva, не просто е нечестно - подобна постъпка е низка, долна.

В този ред на мисли извини ме, но защо считаш, че второто е по-малко подло?

И защо би предпочела този вариант, пред използването на донорски материал примерно?

Ами аз не бих забременяла от донорски материал, еле пък от дискотеки. За дамите, които нямат още деца един съвет: Имайте деца от добри и готини мъже, на които искате детето ви да прилича. Защо? Ами защото децата в доста отношения приличат на бащите си и тяхната част на рода. И каквото и възпитание след това да им дадете, гените са си гени. Който разбрал - разбрал.

# 528
Защо си мислите, че забременяването с донодрски материал става на принципа речено-сторено? На 20 годишна възраст на жената шансът е 20% при една процедура по инсеминация. Значи са необходими средно 5 процедури, и то ако си на 20. А всяка процедура струва и пари, немалко. На 3ти и 4ти ред от таблицата с цените е този случай. http://shterevhospital.com/invitro/%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B … 0%BF%D0%B8%D1%81/
Напиването на желаният "баща"  Sick излиза по-евтино.  Tired

# 529
  • София
Кои са тези държави? Поименно, моля!
В Македония за трето дете давали нещо като пенсия до 18-тата му година, а за 4-то - майката се пенсионира до края на живота си.
Само не зная дали и как са избегнали от тези привилегии да се ползват предимно албанците.

# 530
  • София
Ами аз не бих забременяла от донорски материал, еле пък от дискотеки. За дамите, които нямат още деца един съвет: Имайте деца от добри и готини мъже, на които искате детето ви да прилича. Защо? Ами защото децата в доста отношения приличат на бащите си и тяхната част на рода. И каквото и възпитание след това да им дадете, гените са си гени. Който разбрал - разбрал.

Е разбира се, че всяка жена иска добър и готин мъж, на когото да приличат децата й. Относно гените също съм съгласна, но едно е да имаш избор и да разсъждаваш така, друго е да си притиснат в ъгъла.

Представи си пред какъв избор е изправена жената, заради която е пусната темата - на 42, вероятно с яйчников резерв в категория "зле" (а може би и по-лош), което не й дава време за спокойно търсене и опознаване на потенциален нов партньор, и с настоящ партньор, който на практика й обръща гръб. Какви полезни ходове има пред себе си? При едни такива обстоятелства използването на донорски материал изглежда доста различно. И не, не донорски материал, "намерен" някъде по дискотеките, а такъв от банка.

# 531
  • София
Всяка жена иска хубав и свестен баща на децата си, обаче Господ не дава еднакво на всички.
А много често хубавите са лоши и разглезени, защото им обръщат внимание. Говоря и за двата пОла.

Аз по същия начин бих казала на жените - раждайте първо дете до 35, или по-добре - до 30, за да се ориентирате навреме, ако имате някакви репродуктивни проблеми.
Каква е разликата между двете?

# 532
Много по-умно е първото до 30, да.

# 533
В конкретния случай проблем има мъжът, жената е ОК, но пък няма време да се бави.
Мъжът пък има дете и не му е важно дали тя има. Той е спокоен за себе си.

# 534
Да, аз разбрах конкретния казус.

Мисълта ми беше, че ако има поставена цел първото дете да се появи до 30-тата година на жената, то тя ще има време да реагира адекватно и да осъществи мечтата си при евентуални репродуктивни проблеми в който и да било от двамата партньори.

# 535
Ами принципно е така, но в случая не е приложимо, защото при мъжа май е необратимо положението.

# 536
Решението е жената да намери плодовит партньор, щом настоящият й отказва донорство или осиновяване.
Никой мъж няма право да спира жена от майчинството.

# 537
  • София
Решението е жената да намери плодовит партньор, щом настоящият й отказва донорство или осиновяване.
Никой мъж няма право да спира жена от майчинството.

Жената и да намери плодовит партньор, малко трудно ще забременее на 42.
Никоя жена няма право да натрапва на мъжа си осиновени деца, и още повече - деца от донори.

# 538
А мъжът ѝ има ли право да я лишава от майчинство?
И то при положение, че той е баща?

# 539
  • София
Той не я лишава от нищо. Тя избира този вариант. Тя носи отговорност за своя избор.

Общи условия

Активация на акаунт