Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 390
  • 857
  •   1
Отговори
# 585
И най-вероятно тя е живяла със страха, че причината е в нея, все пак той има дете. И за това сама за себе си е била навита за инвитро, докато след спермограмата се разбира, че няма смисъл от инвитро, ако не е с чужд материал.  Confused Човек ако знае...

# 586
И най-вероятно тя е живяла със страха, че причината е в нея, все пак той има дете. И за това сама за себе си е била навита за инвитро, докато след спермограмата се разбира, че няма смисъл от инвитро, ако не е с чужд материал.  Confused Човек ако знае...

Сигурно...

# 587
Аз съм "за" осиновяването на по-късна възраст. Казвате, има гояма вероятност детето да остане рано сираче. Възможно е, но поне това дете ще има покрив над главата си, вероятно и някакви пари, вероятно и роднини на майката, които да му помагат.
А ако никой не го осинови? Занимавала с такива излезли от домовете млади хора, животът им е кошмарен! Ставаш пълнолетен и домът хлопва врати, оставаш сам, без покрив, без работа, без препитание. Сещате се кой е лесният път за едно момиче в подобно положение, а и за едно момче, нали?
Наша роднина осинови късно момиченце. Вярно е, че почина когато то беше на около 20, но момичето остана с два апартамента, с други странични доходи, почти беше завършила университета, има страхотно възпитание и оставя много добро впечатление във всеки, който се запознава с нея.
Такава ли щеше да бъде, ако "старата бабичка" не я беше осиновила. А и момичето е и от ромски произход, като в началото дори имаше лек физически проблем, който с много упоритост, ходене по лекари и рехабилитации преодоляха.
Не вярвам, че щеше да е такава каквато е, ако не беше "бабичката" Peace

# 588
  • София
И аз съм "за" осиновяването от жени в по-късна възраст, до 50-55 год. мисля, че е нормално.
Осиновителките, които познавам са прекрасни родители. Деца, отгледани от такива жени са много по-добре от осиновените от семейства.

# 589
  • София
Аз знам за жена, осиновила малко детенце след 40те. Жената е адвокат и доста добре го гледа и учи детето. По -добре семейство с майка на 40, отколкото никакво, така се дава шанс да се осигури и развие едно пълноценно семейство дори за мен- този на майката и семейството и и този на детето.

Да кажеш , че сме вързали и цъфнали с осиновителската ни култура и инициатива и осиновителите се бутат кой по-напред, да сложиш някакво ограничение за възраст. Ама при все, че ги няма и децата седят и растат без никакво семейство, това е недопустимо дори. А и най-вероятно жената не е сама, има роднини, близки , които също са основа за това дете. До колкото знам при такива единични родители се зима предвид само пола. Не съм разсъждавала дали това има смисъл и е ок, но определено възрастта не би трябвало да е пречка за осиновяване.

Ами седят и не щат да ги осиновяват, защото са от малцинствата. А както добре знаем, гените са си гени, независимо от възпитанието и образованието. Аз русо дете в дом за деца лишени от родителска грижа, не съм виждала.

# 590
Гените са нещо относително Peace
Ако вземат едно бебе  от английския кралски двор и го дадат за отглеждане в някоя циганска колиба, нима смятате, че след 20 г. ще видите аристократ с обноски, финес и завиден интелект, щото гените... Едва ли...Обратното също е валидно.
Скоро даваха документален филм, за циганче осиновено във Франция, което след 20 г. се завърща със снимачния екип в катуна и за пръв път вижда роднините си, горкото.  Усмихнат, възпитан и интелигентен младеж, осиновен от интелигентно френско семейство. Пък и забелязвам, че израсналите в нормални семейства циганчета придобиват съвсем друго излъчване, чертите им се облагородяват някак си.
Но със сигурност българите все още имаме предразсъдъци в това отношение.

# 591
вероятно и роднини на майката, които да му помагат.
Вярвате ли наистина точно в това?

# 592
Това с малцинствата е клише. В гената теория за наследствената памет на поведение, вярвам до там, че според средата тя ще се прояви или не....За това е от изключителна важност да осигурим сигурна и възпитателна среда на отглеждане на тези деца, не да се оправдаваме с това, че те са си такива,

Примери имам много, защото съм работила като ментор в такъв дом за деца, но няма и нужда да ги вадя на показ, ако се замислите ще установите колко е абсурдна тая идея за гените  ooooh!

Социалните, когато оправят оценка на осиновителите, правят оценка на цялата среда и семейство и взимат предвид подобни казуси със смърт на родителите и т.н и това важи и за семейства и за по-млади родители. Никой не е застрахован от смърт, за жалост

# 593
Дано жената, за която е темата, вземе възможно най-скоро решението, което е най-добро за нея. Защото след тази възраст дори и с друг партньор и с помощтта на АРТ технологиите забременяването ще е статистически трудно.

# 594
Ами седят и не щат да ги осиновяват, защото са от малцинствата. А както добре знаем, гените са си гени, независимо от възпитанието и образованието. Аз русо дете в дом за деца лишени от родителска грижа, не съм виждала.

Точно по тази причина братовчедка ми отказа едно момченце преди Коледа.
С подчертано ромски черти. Confused Confused

Аз също съм на мнение, че от гените не можеш да избягаш.
Възпитанието и средата са важни, но гените в повечето случаи надделяват.

# 595
  • София
На мен, след 6 опита инвитро, пък ми е много "забавна"убедеността на авторката на темата във фертилността на жената/приятелката и. Аз до 39 бях много фертилна, родих 3 деца, след това - изненада...

Още преди първия инвитро  опит   се влиза в едни хипотетични разсъждения кои може, кои не може и кой не иска. Статистическата вероятност на 42 нейните яйцеклетки да са годни е под 1%. А на "стерилния" мъж може да му се вземе материал чрез ТЕСЕ (с игла директно от тестисите) ...накрая може да се окаже, че могат да имат дете с негов материал и донорска яйцеклетка, а ние тук потънахме в кански размисли кой иска и кой не иска...а то всъщност темата следва да е за техническите възможности на инвитрото.

# 596
На мен, след 6 опита инвитро, пък ми е много "забавна"убедеността на авторката на темата във фертилността на жената/приятелката и. Аз до 39 бях много фертилна, родих 3 деца, след това - изненада...

Още преди първия инвитро  опит   се влиза в едни хипотетични разсъждения кои може, кои не може и кой не иска. Статистическата вероятност на 42 нейните яйцеклетки да са годни е под 1%. А на "стерилния" мъж може да му се вземе материал чрез ТЕСЕ (с игла директно от тестисите) ...накрая може да се окаже, че могат да имат дете с негов материал и донорска яйцеклетка, а ние тук потънахме в кански размисли кой иска и кой не иска...а то всъщност темата следва да е за техническите възможности на инвитрото.
На 100 не, ами на 1000% съм съгласна с Шарки. Аз за това питах авторката какво се разбира под "тя се готвеше за инвитро". Инвитрото изобщо не е магическа пръчка, особено пък на 42 години. Инсеминациите също. В тия технологии почти няма място за философстване и романтизъм. Така, че това, че тя е "готова за инвитро", изобщо не значи, че ако и той се съгласи и някак успеят да му изровят някой сперматозоид, то бебето е в кърпа вързано.

# 597
  • София

На 100 не, ами на 1000% съм съгласна с Шарки. Аз за това питах авторката какво се разбира под "тя се готвеше за инвитро". Инвитрото изобщо не е магическа пръчка, особено пък на 42 години. Инсеминациите също. В тия технологии почти няма място за философстване и романтизъм. Така, че това, че тя е "готова за инвитро", изобщо не значи, че ако и той се съгласи и някак успеят да му изровят някой сперматозоид, то бебето е в кърпа вързано.

Опааа, цензурата се включи. И да цензурирате и да не цензурирате, дами и господа модератори, фактите са си факти. Значи, може да се говори за "инвитро", но не може да се говори за унаследена интелигентност или пък да кажем - осиновяване? Интересно.... Thinking

Щом ще си говорим за инвитро, ще си кажа и аз мнението. Не смятам, че държавата трябва да плаща инвитро процедури на родители над 40 години. До 40 години, ок, да плащаме като данъкоплатци. Но само до толкова. Тези, които не са предприели опити до тази възраст, следва сами да си поемат разходите за подобни процедури. Това е моето мнение.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 16:11 от Popule

# 598
Шарки, много ми е непонятно как жени с деца, даже с три, като теб, се опитват да разубедят други, без нито едно.
Много ясно, че не е гаранция за успех инвитрото, но е надежда.
А дали тя има проблем, не знам точно какво се изследва, оказало се е, че той е проблемният.

# 599
Не виждам грам смисъл жена да се обрече на бездетие заради мъж. И то здрава жена!
За мен, темата е изчерпана за дискусия.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт