Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 369
  • 857
  •   1
Отговори
# 600
Не виждам грам смисъл жена да се обрече на бездетие заради мъж. И то здрава жена!
Има сериозна разлика между това жената да иска дете и мъжът да я възпрепятства и жената да не иска дете.

# 601
Има.
Тези, които поначало не искат деца, не си правят изследвания за инвитро.

# 602
  • София
Аз ви обяснявам на вас, а не на жената, че вярата ви, че всяко инвитро води до бебе е силно необоснована фактологически, не разубеждавам никой да пробва.

Инвитрото на жени след 43 г. не се поема от ФАР. А ФАР поема само до три опита. Това е за Популе, очевидно тя не е информирана за това. А донорският материал изобщо не се поема от ФАР. Пак само за информация на Популе, да си купиш мъжки материал струва 700 лева, а яйцеклетки за един опит - 11 000.

Аз моите 6 опита съм си ги плащала сама, нито една държава не ми е помагала финансово.

# 603
  • Куциндрел
Инвитрото на жени след 43 г. не се поема от ФАР. А ФАР поема само до три опита. Това е за Популе, очевидно тя не е информирана за това. А донорският материал изобщо не се поема от ФАР. Пак само за информация на Популе, да си купиш мъжки материал струва 700 лева, а яйцеклетки за един опит - 11 000.
Толкова много ли струват яйцеклетките? А иначе ги "изкупуват" за без пари, по закон.... Shocked
И мъжкият матрериал се е увеличил.... Беше около 500 лева. newsm78

# 604
  • София
Законът не цели да улесни или да помага на никой. Той си е такъв, морален, възвишен, изключително хуманен - да не би донорките да изкарат някой лев -  и  по никакъв начин не ограничава клиниките.  Това е цената на един опит, освен ако не си доведеш роднина-донорка на яйцеклетки. Кавам цените, че според Популе стерилните стари жени нещо много ощетяваме държавата.

# 605
  • Куциндрел
Много са 11 000, ужас.
Популе обича да си пише ей така. Мернах й мненията..... Joy Joy Joy Joy

# 606
Аз съм съгласна с Популе, за гените и ромите. Peace

# 607
Има.
Тези, които поначало не искат деца, не си правят изследвания за инвитро.
Ако наистина искаше дете, да беше зарязала въпросния мъж и да действа с друг или с донорска инсеминация. Макар че Шарки е права, на тези години...

# 608
И аз не бих чакала толкова, че да стане прекалено късно, но явно тя или много го обича и не си представя дете от друг, или досега си е мислила, че в нея е проблема.

# 609
Ако много го обича, значи е направила своя избор. Но, да, може да е подведена от наличието на дете у мъжа и да не е допускала, че проблемът е в него. Жалко, че ѝ е изгубил толкова време. Ако в началото беше казал ясно, че не иска деца, може и нейният избор да е бил друг.

# 610
  • Куциндрел
За тези неща човек трябва да мисли с главата си, а не с нещо друго. Crazy
Да разбере кое иска наистина много и към него да се стреми.
Явно въпросната жена няма да има дете, но ще си разбие здравето и нервите.

# 611
Дева, а от колко години тази жена знае, че мъжа не може да прави бебета? Седем години са заедно, две години са опитвали докато се разбрали, че не става, но кога са почнали опитите? Simple Smile

Аз мога да разкажа за един случай на един мъж с репродуктивни проблеми, лекувал се е къде ли не, дори в Италия, много пари по лекари и нищо. Накрая се влюбва в една моя приятелка, която е доста плодовита и сега си имат бебенце по естествен път. Мъжа е на седмото небе, защото вече си мислел, че дете няма да може да има.
Та чудеса стават, стига човек да вярва в тях Simple Smile

# 612

Какво ще рече доста плодовита?

# 613

Аз мога да разкажа за един случай на един мъж с репродуктивни проблеми, лекувал се е къде ли не, дори в Италия, много пари по лекари и нищо. Накрая се влюбва в една моя приятелка, която е доста плодовита и сега си имат бебенце по естествен път. Мъжа е на седмото небе, защото вече си мислел, че дете няма да може да има.
Та чудеса стават, стига човек да вярва в тях Simple Smile

Да, стават чудеса. И от едно време се знае, че жените, които не могат да забременеят заради мъжки фактор, забременяват, когато отидат да се молят на някой светия, от някой друг мъж. И булките на Спасовден са забременявали чудодейно така.

п.п. Доста плодовитата приятелка колко деца е имала преди това, щом ѝ се носи славата на плодовита?

# 614

Какво ще рече доста плодовита?

Прихваща даже от мъжки панталон  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт