Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 256
  • 857
  •   1
Отговори
# 15
  Не знам, зависи от мъжа. По принцип никога не съм искала да имам мъж с предишни деца и  съм ги елиминирала още първоначално, това си го спомням много добре.
 Сега съм малко по-зряла, затова казвам, че зависи от мъжа. Но пък не бих искала и да остана без дете, а той все пак да има...

Зависи от конкретния казус, възраст, причини за нежелание за още деца, връзката между двамата и прочие. Ако, например, иска да влага цялото си бащинско чувство в детето, което вече има, бих го разбрала, човека, но  не знам дали щях да участвам.

# 16
  • София
Какви са вашите приоритети? Thinking
Дете, разбира се!

# 17
  По принцип е така, по добре е с дете и без мъж, отколкото с мъж, но без дете... Laughing

# 18
Дете, разбира се. Мъже много. По въпросът за здравословните проблеми - ако искат дете, осиновяването също е вариант, стига човек да е психически готов да отгледа дете, което биологически не е негово.

# 19
  • София
Хайде сега, също толкова хипотетично, разменете половете. Мъж иска, жена не иска или не може. Между другото, понякога не иска означава не може по здравословни причини...и цялата дискусия се обезсмисля.

Двама души или се обичат, или не. Ако е първото, никой трети не  може да им се бърка и да взима решения вместо тях.
Да разменим половете, става, но да сменим условието на задачата- не!
Темата е формулирана, та няма нужда да я обезсмисляш.
пп. Питат за твоето мнение, ти как би постъпила, не те карат да даваш акъл на друга двойка.

# 20
 Амии, да ги сменим. Значи жена, която вече има дете от предишен брак, има втори ,но не иска друго дете. Мъжът отново е в правото си да реши, иска ли да  остане с жената при това условие, или ще си търси друга за да има дете.  
  Не е ли все същото?

Предполагам, че Дева все пак има предвид конкретен случай, който я е навел на това  питане.

# 21
      Не мисля, че има еднозначен отговор на този въпрос. От позицията на майка чувствам, че не бих се лишила от дете. Нямам представа дали така щях смятам, при други обстоятелства.
      В живота приоритетите на човек се променят. Днес жената може да се задоволи и приеме нежеланието на този мъж за общо дете, утре да поиска свое. Тогава най-логично е да смени мъжа, а не да роди неговото дете, което да отглежда сама. Ако въпросът засяга вече свършен факт и необходимост от аборт, преценката би трябвало да зависи от емоционалната й способност да се грижи за дете, чийто баща изоставя и нея, и него, само заради съществуването на детето.

# 22
Хърмаяни, така е по принцип, но все пак жената може да стане майка до определена възраст, така че и тези неща трябва да се вземат в предвид.
Аз от дете не бих се лишила, мисля че е нормално това да важи и за мъжете и това да оказва влияние при решението им дали да останат с даден партнъор

# 23
Темата не е за мен. Wink
Просто имам конкретен случай на жена, която е готова да се откаже от собствено дете, защото мъжът до нея не желае. По-скоро не може, има здравословен проблем. Но той има собствено дете, от предишен брак.
Тя би могла инвитро, с донорски материал.
А защо не и с друг мъж? Peace

Шарки, ами и да обърнем ролите, пак бих разбрала мъж, който ще се раздели с жена, ако тя не иска дете, а той да.

# 24
Амии, да ги сменим. Значи жена, която вече има дете от предишен брак, има втори ,но не иска друго дете. Мъжът отново е в правото си да реши, иска ли да  остане с жената при това условие, или ще си търси друга за да има дете.  
  Не е ли все същото?

Предполагам, че Дева все пак има предвид конкретен случай, който я е навел на това  питане.

Точно, това си помислих и аз. Жена например с едно, че защо не и с две деца от първи мъж. Среща втори мъж, но тя не иска повече деца. Разбираемо за нея. Той иска, защото няма например. Няма виновни, просто малшанс. Разделят се, защото искат различни, но важни неща. Пак казвам, няма виновни.

В случая , посочен от авторката, също не е задължително да има виновни и мъжа да е егоист. Може и двамата много да се обичат и разбират, но искат различни неща, което ще ги направи неминуемо нещастни в бъдеще, което и решение да вземат..

# 25
мъже много, предпочитам свое дете

# 26
Бихте ли се отказали от идеята за дете, ако мъжът до вас не иска друго?
Да поясня, става дума за жена, която няма собствено, има връзка с мъж, който има дете от предишен брак, но по негови си причини не желае друго.

Аз никога не бих направила такъв компромис, за никой мъж!
По-добре без мъж, отколкото без дете.

Какви са вашите приоритети? Thinking

Самият факт, че питаш дали жената би се "отказала" да има дете, значи, че жената има някакво желание за собствено дете, има някаква идея за наличието му. В такъв случай мисля, че повечето жени биха сменили мъжа, а няма да тръгнат да избират дали да бъдат самотни майки с генетичен материал точно от този мъж, или да си стоят бездетни с него.

Аз лично, понеже до момента така и не съм поискала да имам собствени деца, няма и как да се откажа от подобна идея в момента. Но не бих и се обвързала с мъж, който вече има малко дете (до пълнолетие) при условие, че аз не искам деца. И да не е казано, че аз ще участвам с физически грижи за това дете, със сигурност от домакинството ни ще изтичат финанси за това дете, ще бъда лишена от известно внимание и време, което той отделя на детето, ако е отговорен родител. Ако е безотговорен родител, който не отделя нито финанси, нито време за собственото си дете, вероятно и към мен няма да бъде особено отговорен и раздаващ се на чувства, време и финанси. При всички случаи не ме устройват такива мъже с дете.

# 27
Аз не разбрах дали не иска или не може.Защото ,ако не иска значи отпадат всякакви нови деца.Родени,осиновени,донорски...
Ако не може и варианта е донорски материал ,а той отново не иска,значи не иска да гледа детет ,което не е негово.Не би се събрал с жена с дете от друг мъж.А колко обича тази жена-не знам.

# 28
Хърмаяни, така е по принцип, но все пак жената може да стане майка до определена възраст, така че и тези неща трябва да се вземат в предвид.
     Разбира се, но говорим от позицията на вече осъществени майки. Има жени, които или не искат деца, или живеят с илюзията, че мъжът до тях е достатъчен да им запълни празнините.
      Едва ли много от нас са били поставени пред подобен избор, за да съдим как бихме реагирали в началото. Според мен вероятността за известно време да останем с мъж, в който сме влюбени не е за подценяване, особено в по-млада възраст. И да помислим за промяна в партньора или самотно майчинство, само ако илюзиите се разсеят или приоритетите сменят.

# 29
По моя преценка мъжът е с жената от удобство, не от любов. Има и забежки...
А жената иска дете, но е склонна да се откаже, заради него.
Ето, това не разбирам аз. ooooh! И затова пуснах темата.

Хората са на 40+, за една жена не е без значение този факт.

Общи условия

Активация на акаунт