Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 576
  • 857
  •   1
Отговори
# 135
Според мен е трудно жена, която вече има деца да каже, че би избрала и най-великия мъж пред дете. Аз лично никога не бих заложила на мъж, че и да го спасявам за сметка на детето си. Shocked

Моят житейски опит сочи, че партньора може да те предаде във всеки един момент, чак пък да се кълнеш в него, сори, ама чак ми е смешно  Laughing

# 136
На една приятелка дето по соца,роди от женен мъж,баба и,голяма моралистка и прочее,за изненада на всички каза така..
'Никакъв аборт.Мъж може и да си намериш.Ама дете,не."

Нормално е. Тук повечето жени казват, че биха избрали да имат дете без мъж пред мъж без дете, но са с идеята, че винаги има възможност за друг мъж.

Една жена, когато остане сама с дете, дали поради раздяла/развод или някаква друга причина, как я успокояват? Не се притеснявай, ще си намериш друг мъж... Може да е след година, 2, 5, 10 години, но никоя няма твърдата идея, че ще стои цял живот сама, без мъж, само с детето/децата си. Макар че и такива неща се случват, просто не е избор или желание на жената.

# 137
Според мен е трудно жена, която вече има деца да каже, че би избрала и най-великия мъж пред дете. Аз лично никога не бих заложила на мъж, че и да го спасявам за сметка на детето си. Shocked

Моят житейски опит сочи, че партньора може да те предаде във всеки един момент, чак пък да се кълнеш в него, сори, ама чак ми е смешно  Laughing

Абсолютно  Peace
То накрая ще се окаже, че любовта не е вечна. Ако е вечна е тази м/у родител и дете. Между мъж и жена тези чувства рано или късно си отиват. Разбира се има изключения. Любовта минава, но остава голяма обич и уважение, но и това не е чак толкова често срещано.

# 138
кукумицинка, да ама дори да си представя никога повече мъж, не ми е толкова покрусително, мога да си карам на множество любовници, или да заместя партньорската обич с приятелска. Но не мога да си представя да нямам деца...това за мен би било трагедия от висш порядък. пре периодите, в които съм била без гадже, никак не съм страдала (освен ако не страдам по конкретен човек, де).

За всекиго е различно, предполагам. тук пишат хора, които познават щастливи бездетни двойки. Аз познавам жени, които категорично не искат деца, но те са млади, могат и да размислят.

# 139

Абсолютно  Peace
То накрая ще се окаже, че любовта не е вечна. Ако е вечна е тази м/у родител и дете. Между мъж и жена тези чувства рано или късно си отиват. Разбира се има изключения. Любовта минава, но остава голяма обич и уважение, но и това не е чак толкова често срещано.

Хубавото е, че може да е -  5 до 12% от дългогодишните двойки показват мозъчна активност на току-що влюбени т.е. има хора които цял живот  са влюбени в партньора си, а не само  го обичат.

http://ondinawellness.com/creating-a-long-lasting-secure-happy-a … st-research-show/

# 140
кукумицинка, да ама дори да си представя никога повече мъж, не ми е толкова покрусително, мога да си карам на множество любовници, или да заместя партньорската обич с приятелска. Но не мога да си представя да нямам деца...това за мен би било трагедия от висш порядък. пре периодите, в които съм била без гадже, никак не съм страдала (освен ако не страдам по конкретен човек, де).

За всекиго е различно, предполагам. тук пишат хора, които познават щастливи бездетни двойки. Аз познавам жени, които категорично не искат деца, но те са млади, могат и да размислят.

Би ли се лишила от всяка една от функциите, които имат мъжете, включително и сексуалната? Аз лично съм с идеята, че децата са до време, после си имат свой собствен живот, и държа да имам човек, с когото споделяме един общ живот. Ти сега го пишеш, че би заменила партньорска обич с приятелска, предполагам, че и за любовниците ще си склонна да ги замениш с вибратор, но както ги декларираш тези неща, ти дълбоко в сърцето си не вярваш, че ще ти се наложи да правиш подобен избор - между мъж изобщо и дете изобщо.

Не знам, просто хората винаги си мислят, че могат да имат всичко.

# 141
кукумицинке, ами защо би се наложило на една жена да се лишава от мъжката сексуална функция, ако е здрава и права? тя временен мераклия винаги може да си намери, дори да не е мъж за цял живот.

Не виждам защо детето да е до време, детето ти е за цял живот. аз имам много силна връзка  с моята майка, например.

# 142
  • Бургас
Бихте ли се отказали от идеята за дете, ако мъжът до вас не иска друго?

Не. Няма мъж, който да ме откаже от това да имам дете.

# 143
И аз имам силна връзка с майка си, но истината е, че си имам отделен живот от нейния. Вече нито тя е толкова всеобхватна част от живота ми, нито аз съм толкова всеобхватна част от нейния. Не мога да обясня правилно сигурно, но партньорът ми е този, който споделя живота ми, не майка ми.

# 144
  • Prague Czech Republic
Категорично НЕ!!

# 145
  • София
Пак пишеш глупости бе жена. Темата трябва да бъде "Дете, или да остана с мъж, който НЕ МОЖЕ ДА ИМА дете?"
Отделно за какво да осиновяват ново, като той човека вече си има дете. Да го гледат него.
Да, бе, ще го вземат от майка му, щото видиш ли, баща му не може да има друго, че да позасити майчинския инстинкт на втората си жена!
Пишеш, колкото да не заспиш! hahaha

# 146
И аз имам силна връзка с майка си, но истината е, че си имам отделен живот от нейния. Вече нито тя е толкова всеобхватна част от живота ми, нито аз съм толкова всеобхватна част от нейния. Не мога да обясня правилно сигурно, но партньорът ми е този, който споделя живота ми, не майка ми.
И аз съм на това мнение.

# 147
Кукумицинка, не знам дали имаш деца, но разсъжденията ти ме карат да предположа, че по-скоро към момента все още нямаш. Бъркам ли? (Извинявай за личния въпрос)

# 148
Да де, ама жената от темата, за която иде реч, явно не е, щото се каза, че страда.
Аз, принципно, никога не съм имала за самоцел децата. Някак си винаги съм си представяла, че първо идва 'сродната душа' и след това децата. Но пък и не съм си представяла 'сродната душа' като някой, който не иска да има деца, даже напротив. Понеже аз искам /но не и без мъж де/, то ако той е сродната ми душа, значи и той би искал, инак няма да е сродната ми душа и защо изобщо ще се отказвам от нещо толкова важно за мен за някой, който не чувствам близък.
Ако го направя, ще е за временно.
Изобщо за тези, които била били с такъв мъж, въпросът не стои изобщо. Или си с него, понеже ти самата не държиш особено да имаш деца, или като жената от темата - стоиш с уж 'сродната си душа' и страдаш. Ако страдаш, то определено е по-скоро време за раздяла, по всички и всякакви критерии.
С една дума, има значение колко високо по стълбицата на целите на жената е това да има деца.

# 149
Кукумицинка, не знам дали имаш деца, но разсъжденията ти ме карат да предположа, че по-скоро към момента все още нямаш. Бъркам ли? (Извинявай за личния въпрос)

Нямам деца. Мисля, че все пак тези, които имат деца разсъждават за избор от гледна точка на децата, които вече имат, и чувствата им към тях, които са се появили с течение на времето, докато към някакво хипотетично дете, което го няма, трудно ще се изпитат подобни чувства. Тоест по-лесно е да се "откажеш" от идеята за подобно хипотетично дете, отколкото да те питат би ли се отказала от твоя Ваньо (примерно, не знам нито какъв пол са ти децата, нито как се казват), ако се беше наложило да избираш преди да го имаш въобще това дете.

Общи условия

Активация на акаунт