Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 454
  • 857
  •   1
Отговори
# 195
Изключително си тесногръда, абсурт. Сигурна съм, че и тук пишат потребител(к)и, отгледани от баби и дядовци. Питай ги тях какви са им впечатленията за това. По мои впечатления, странични, човек създава тази интимна връзка, както я наричаш, с хората, които го отглеждат. Ако това са бабите и дядовците, с тях  е по-близък, отколкото с истинските си родители. А и всъщност имах предвид, че физическа пречка няма една жена в своите 50 да се грижи за дете (ако жената няма някакви свои, индивидуални си здравословни проблеми, каквито може да имат и хора на 20). Още повече, когато присъства и баща, който е в разцвета на силите си и предполагам, че дори теб би те устроила неговата възраст от природно-креативна гледна точка. Нищо, че мъжете средно живеят 10 години по-малко от жените, та може и да изпревари "дъртата" си половинка. За тази работа ред няма.

Тонусът ми е доста приличен, нямам притеснения, поне за момента за физическата си кондиция, ако това намекваш за втори път. Жената просто слагаше в малкия си джоб много хора, които са по-млади от нея, с енергията, която излъчваше. Не говоря точно за някакво нейно физическо превъзходство над 22-годишна дропла, вероятно бих я изпреварила, бих се катерила по-бързо, и т.н., а за излъчването ѝ.

# 196
Разликата между мен и баба ми е 55 години.
Родителите ми се разведоха като бях на 2, няколко месеца по-късно майка ми тръгна на работа, а мен ме оставиха да ме отглежда баба ми, в съседен град. Майка ми се прибираше само през уикенда, тоест през работната седмица бях отглеждана изцяло от баба ми. Преобличаше ме хранеше ме, приспиваше ме, тичаше след мен. Сигурно не е катерела дървета и не е бягала на 200 м- спринт, по-бързо от 20 годишна, но не си спомням да сме имали проблеми, заради възрастта й Simple Smile
Виж, като се събрахме с майка ми в един дом( на 15 г възраст) дертове имах много Mr. Green Оказа се, че в резултат на безгрижното й "моминство" в мое отсъствие, нито се беше научила да готви, нито да полага кой знае какви грижи за подрастващ,нито да дели дома си и да се съобразява с друг, та ни дойде твърде нагоре началните месеци да свикнем една с друга Simple Smile Както казах и преди, гаранция няма за нищо Simple Smile

# 197
  • София
Изключително си тесногръда, абсурт. Сигурна съм, че и тук пишат потребител(к)и, отгледани от баби и дядовци. Питай ги тях какви са им впечатленията за това. По мои впечатления, странични, човек създава тази интимна връзка, както я наричаш, с хората, които го отглеждат. Ако това са бабите и дядовците, с тях  е по-близък, отколкото с истинските си родители. А и всъщност имах предвид, че физическа пречка няма една жена в своите 50 да се грижи за дете (ако жената няма някакви свои, индивидуални си здравословни проблеми, каквито може да имат и хора на 20). Още повече, когато присъства и баща, който е в разцвета на силите си и предполагам, че дори теб би те устроила неговата възраст от природно-креативна гледна точка. Нищо, че мъжете средно живеят 10 години по-малко от жените, та може и да изпревари "дъртата" си половинка. За тази работа ред няма.

Тонусът ми е доста приличен, нямам притеснения, поне за момента за физическата си кондиция, ако това намекваш за втори път. Жената просто слагаше в малкия си джоб много хора, които са по-млади от нея, с енергията, която излъчваше. Не говоря точно за някакво нейно физическо превъзходство над 22-годишна дропла, вероятно бих я изпреварила, бих се катерила по-бързо, и т.н., а за излъчването ѝ.
Ми, не, не съм тесногръда!
Ти всячески се стремиш да докажеш, че детето може да бъде отгледано до известна възраст и от баба и дядо, преди да починат.
Аз това не го оспорвам.
Само казвам, че дядо и баба не могат да заместят пълноценно мама и тате.
И не, нищо не намеквам за физическата ти кондиция- ти в два поста обясняваш, че жена на 70г. е била в по- добра кондиция и излъчване от теб, на няма и 25г.

# 198
Много се радвам за Елена Йончева! Heart Eyes
Не всеки може да си позволи да роди на по-късна възраст,тя е от тези, които няма да имат проблем нито с хорското мнение, нито финансово. Браво! bouquet

Valerina , не помня дали тук не бях чела за подобен на твоя случай.
Точно защото му се родило внуче, решил, че му е късно за друго дете.  Tired
Жалко за надеждите на жената до него. Confused

Много се радвам и аз! пупуп да са живи и здрави и тя и детето й. относно мъжете, ами така е. не трябва да се води по тях човек. първо е рано, после е късно...много егоистично!

# 199
Скрит текст:

Ти всячески се стремиш да докажеш, че детето може да бъде отгледано до известна възраст и от баба и дядо, преди да починат.
Аз това не го оспорвам.
И не, нищо не намеквам за физическата ти кондиция- ти в два поста обясняваш, че жена на 70г. е била в по- добра кондиция и излъчване от теб, на няма и 25г.

Може да го замести. При мен ролята на баща след  развода имаше дядо ми по майчина линия.
Просто майка се прибра при родителите си. Изключително много е направил с баба ми за мен.
Даже бих си сменила бащината фамилия с неговата, ама не може  Confused

# 200
  • София
Родителите ми се разведоха като бях на 2, няколко месеца по-късно майка ми тръгна на работа, а мен ме оставиха да ме отглежда баба ми, в съседен град. Майка ми се прибираше само през уикенда, тоест през работната седмица бях отглеждана изцяло от баба ми. Преобличаше ме хранеше ме, приспиваше ме, тичаше след мен. Сигурно не е катерела дървета и не е бягала на 200 м- спринт, по-бързо от 20 годишна, но не си спомням да сме имали проблеми, заради възрастта й Simple Smile
Виж, като се събрахме с майка ми в един дом( на 15 г възраст) дертове имах много Mr. Green Оказа се, че в резултат на безгрижното й "моминство" в мое отсъствие, нито се беше научила да готви, нито да полага кой знае какви грижи за подрастващ,нито да дели дома си и да се съобразява с друг, та ни дойде твърде нагоре началните месеци да свикнем една с друга Simple Smile Както казах и преди, гаранция няма за нищо Simple Smile
Ами, ти просто не си живяла с майка си и не знаеш какво ти е липсвало, докато си била с баба си, а тя геройски го е играла майка, за което заслужава уважение и обич.

# 201
Аз това не го оспорвам.

Разбира се, че до известна възраст ще го гледа, те и рано станалите  родители не си гледат децата до 100-годишна възраст. Баба ми, когато почина, отдавна бях пълнолетна... Дядо и баба не може да заместят пълноценно мама и тате - ами, добре, нали в случая става дума за мама (Елена Йончева) и тате. Те ще са родителите.
Не ми слагай думи в устата, които не съм казала. Казах жизненост и енергичност - откъде реши, че аз самата не съм жизнена и енергична, след като въпросната жена беше феноменална. Ето тази сигурно също може да прави пози, които аз не мога да правя. Както не го могат и хора, по-млади от мен. Защо веднага се усъмняваш, че аз съм зле, а не допуснеш, че някои хора са феноменални?:

https://www.youtube.com/watch?v=u76yQEdflVM

# 202
Ами, ти просто не си живяла с майка си и не знаеш какво ти е липсвало, докато си била с баба си, а тя геройски го е играла майка, за което заслужава уважение и обич.

Е , въпросът беше, може ли жена на 50 плюс години да отгледа дете или не.
На мен лично при баба ми нищо не ми липсваше, липсваше ми нещо после с майка ми, понеже бях свикнала на топла и прясна храна, пък майка ми ме хранеше с пици и сандвичи Mr. Green

# 203
  • Пловдив
Въпросът (за заглавието на темата говоря) е абсурден. Има ли значение какъв избор са направили Марийка, Пенка, Тодорка, Петканка и т.н. И в двата варианта на ситуацията има логика и смисъл. За едни е един, за други - друг. Хората, които съзнателно НЕ искат деца са в правото си, без нужда да дават обществено обяснение. А, тези, на които единствената им мисъл в главата е да имат дете, също не дължат никому уточнения защо. Това са изключително лични неща, които не само че не можем, но и не ни влиза в работата да разбираме. Прочетох много крайни коментари, много сигурни в евентуалния си избор хора. На теория всичко е лесно и категорично. Обаче не така стоят нещата, когато дадена житейска ситуация се отнася за теб самия и се очаква да вземеш съдбоносно решение. Но, каквото и да е решението, човек не трябва да се сравнява с друг в подобна позиция, защото колкото хора - толкова гледни точки Peace

# 204
Е, аз самата направих точно този житейски избор, да се разведа, за да не бъда Childless by marriage, и да търся новата си половинка, с която да създам дете. А иначе дилемата си я биваше, защото с предишния мъж се разбирахме и живеехме добре и много се обичахме. Но след няколко години размисъл реших да избера несигурното бъдеще и тепърва да търся нов партньор. Това, което наклони везните в полза развод, беше книгата Childless by marriage и съвета на авторката към мен в нейния блог, когато накратко й описах ситуацията си. Тя по американски прагматично ми отговори веднага да се развеждам и да не губя време. Така че аз съм категорична: мъж, когото да обичаш, и с когото да имаш красиви, хармонични отношения, можеш да срещнеш на всяка възраст, но възрастта за раждане на собствено дете е лимитирана. Отговорът на тази дилема е: развод

# 205
  • София
Чрез общи познати , знам за една жена развела се /защото мъжът не е искал деца/ и без да чака мъж и брак , прави инвитро и сега си има дечица . Някак си ме радват тези жени.
Не съм била поставяна пред този избор - мъж или дете .

Но си мисля, че ако съм във връзка с бездетен мъж /а аз с дете/ не бих искала от него дете.

# 206
  • До хладилника, който обичам
Много интересни разсъждения четох тук. Много безгрижно ми се вижда това, да се обвържеш с някой сериозно, пък после ще го мислим.

Едно от нещата, които съм гледала в немногобройните ми партньори, и особено в този, с когото избрах да се обвържа, е било да споделяме общи ценности.
И съм повече от сигурна, че мъжът ми е преценявал същите неща в мен. Дали имаме общи цели и идеи, къде се разминаваме, до каква степен, преодолими ли са различията или е по-добре да не задълбочаваме връзката, ако не са.

Дали ще има една двойка деца е едно от основните неща, някак. И ако единият от двамата категорично знае, че не желае деца, то единственото честно нещо е въпросът да се обсъди от самото начало. Да се встъпи във връзка с надежда, че другият ще си промени мнението по такъв основен въпрос, е не много сериозно, макар и оптимистично.

# 207
Бу, кажи какво би направила, ако ти държиш да имаш и трето дете, а мъжът ти настоятелно те праща да търсиш спермодарител?..........

# 208
Едно от нещата, които съм гледала в немногобройните ми партньори, и особено в този, с когото избрах да се обвържа, е било да споделяме общи ценности.
И съм повече от сигурна, че мъжът ми е преценявал същите неща в мен. Дали имаме общи цели и идеи, къде се разминаваме, до каква степен, преодолими ли са различията или е по-добре да не задълбочаваме връзката, ако не са.
Дали ще има една двойка деца е едно от основните неща, някак. И ако единият от двамата категорично знае, че не желае деца, то единственото честно нещо е въпросът да се обсъди от самото начало. Да се встъпи във връзка с надежда, че другият ще си промени мнението по такъв основен въпрос, е не много сериозно, макар и оптимистично.
И аз така направих, и в предложението за брак фигурираше и общо дете, но не много време след сватбата мъжа ми явно размисли и макар че не си го призна и на теория уж искаше дете, си минаха години ей така нарочно протакаше. И настана дилемата: с него и без мое дете или сама в търсене на друг. Така и не можах да си отговоря на въпроса дали изобщо някога е искал да имаме деца.
Ин витро въпроса проучих и аз самата и почти се бях решила да го правя. Отнема само 2 месеца и си бременна, ако мине добре. Близките ми ме подкрепяха, но се молеха да си намеря все пак мъж и детето да се случи по естествен път, от баща, който го иска. Не след дълго сама установих, че съществуват и други мъже, които са потенциално добри за мен, така че си дадох малко време и срещнах следващия си мъж.
В този смисъл съм категорична: ако искаш дете и мъжът ти не ти го дава, се сбогувай с него категорично и отвори вратата за следващия! Любовта и бракът не е нужно да са мъченичество
А връзка или брак без дете можеш да имаш и на по-късна възраст, но тогава не можеш да имаш дете

# 209
Бу, кажи какво би направила, ако ти държиш да имаш и трето дете, а мъжът ти настоятелно те праща да търсиш спермодарител?..........
Ами може пък човекът да не се има за разплоден бик,и след като имате две деца,може би е редно да се съобразиш с желанието на партньора..Какво значи "Ако ти държиш"?
Какво "държиш" по-точно?
 Съпругът не е само и единствено за разплод на жената(както и обратното разбира се)..
И създаването на потомство трябва да е доброволен акт и от двете страни..
Ако много "държиш",на трето дете а съпругът ти не иска,си натискаш парцалите и си гледаш тези двете дето имаш..Не се развеждаш и не ги оставяш без баща,само щото този баща видиш ли не иска да ти направи още едно дете..  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт