Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 552
  • 857
  •   1
Отговори
# 285
За мен проблема е,  когато единия налага изборът си върху другия.  Като с моята приятелка -той не иска деца,  следователно няма да имат. 
Това не е налагане на избор. Това е заявяване на собствен избор. Приятелката ти е свободна да го напусне и той няма как да ѝ наложи да стои при него.

# 286
И това е така... Права си. И все пак...

# 287
Децата и бройката им май трябва да се включат в предбрачния договор.
От всичките ми познати и приятели  нямам такива които да се оплакват че искат деца ,а партньора не иска.Тези с едно са благодарни че имат,ако дойде второ си решават.Тези с едно и дето не щем други пием хапчета.Мъжете не ни тормозят.Имам и такива ,които не искат деца и такива които не са намерили идеалния за да родят.Гонят четиридесетака.
Темите се въртят около финанси за домакинството,как все не стигат и децата все искат,как да избягаме и да си починем от децата,пусти болести,първи клас и цялата дандания....общо взето неща ,които те навеждат на мисълта да не раждаш повече,а не как да родиш още.Мечтаем за момента в който децата ще са самостоятелни и ние малко по-свободни.
Иначе се радваме и чакаме новите бебета.Както сега в края на месеца.

# 288
Бу, кажи какво би направила, ако ти държиш да имаш и трето дете, а мъжът ти настоятелно те праща да търсиш спермодарител?..........
Връзката се поддържа от двама. Това не е решение две праскови ли да изядеш или три  Rolling Eyes
И също е много различно от първоначалната постановка, той не иска деца, тя иска (или обратното).
При вече налични деца не е някак толкова голяма драма. Да, определено поставя стрес и напрежение на връзката, ако желанието за още едно дете (3, 4...) е изключително силно, но от друга страна, има вече две деца в твоята задача, т.е. има осъществени ангажименти. От там насетне всеки трябва да реши какво иска да прави. Как са финансовите разчети, емоционално как стоят нещата, възрастта напреднала ли е...
Бракът или връзката не може да се диктува само от желанията на единия партньор.

Бу, цитирах ти моята житейска ситуация от три години насам. През 2006-та от твоите форумски насоки се научих да кърмя правилно и понеже сега те мернах в темата, реших да те питам за мнението ти.
Той категорично ми отказва трето дете. Посочва ми възможност да забременея от друг, което би било равносилно на бъдещ развод. Финансите не са проблемът в случая, а неговото незачитане на майчинския ми инстинкт, че съм годна да родя още едно здраво дете и да го отгледам, че искам отново да изпитам щастието да съм бременна и да кърмя, да гушкам бебе и да се грижа за три деца, двете вече поотраснаха.
Много трудно се живее с мъката по отказаната мечта...

На мен това ми звучи малко едностранчиво, той сигурно има някакви причини да не иска трето дете, едва ли се е тръшнал само за да ти прави напук, ако ги споделиш ще е по-обективно положението сякаш.

# 289
  • София
Съчувствам на въпросния мъж. Добре че мъжът ми не ме е притискал за второ дете.

# 290
Никой никого не притиска.
Просто в един момент вижданията ни за бъдещето започват да се разминават, поради разместване в приоритетите.
Той иска лайф, купони, пътувания, а аз искам да гледам бебе.  Simple Smile

# 291
Просто в един момент вижданията ни за бъдещето започват да се разминават, поради разместване в приоритетите.

Точно гледането на бебето ли ти е най-важно? Като порасне третото и спре да бъде бебе, за четвърто ли ще го врънкаш?

# 292
Интерсно дали Тракия би напуснала мъжа, който не иска да й осигури да гушка и кърми трето бебе? Той сега егоист ли се явява или не, че не ще да й угоди на......инстинкта?

# 293

Не те разбирам наистина. Имаш две деца и искаш трето. Хубаво, мечтата ти е пак да дундуркаш бебе, но се разминава с мечтите на мъжа ти. Човекът се е нагледал на деца и е решил, че му се живее. Лошо няма.Извинявай, но ми се струваш егоист. Едно  е да нямате и да ти отказва, но да имате две е друга бира.

# 294
Ще го нося, раждам, кърмя и гледам аз, а не той.  Simple Smile

А вие друга работа нямате ли си, та се бъркате в чуждата?......  Mr. Green

# 295
  • София
Защо ще го гледаш ти? А другият родител?

# 296

А вие друга работа нямате ли си, та се бъркате в чуждата?......  Mr. Green

Ами ти сама си казваш. Ти хубаво ги износваш, раждаш, кърмиш и гледаш физически, но финансовата грижа негова ли се явява за цялото това размножаване?

# 297
А той какъв се явява горкия? Донор някакъв?
Споделяш тук, така че се бъркам, извинявай Heart Eyes

# 298
Прозвуча все едно възприемаш мъжа си само като донор на сперма.

# 299
  • София
И на пари. Както казах - съчувствам му.

Общи условия

Активация на акаунт