Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 475
  • 857
  •   1
Отговори
# 360
Като цяло и мъжете са доста разглезени.  Grinning

# 361
При условие, че имаш две отгледани деца, третото като е малко е доста по-лесно да се гледа.
Аз бях на 12, а брат ми на 14, когато майка ми роди сестра ни. След като съм се родил аз, докторите са казали на майка ми, че не може да има повече деца... е... явно бяха сгрешили Simple Smile
Та ние взимахме сестра ми от ясла и от градина, докато майка ми ходеше на работа. Трябва да се отбележи също така, че живеехме в малък град, където децата сами ходят на училище, дори второкласниците, а не ги карат родителите с коли.
Та много зависи и това, къде ще се гледат децата Simple Smile
Баща ми беше ТИР-аджия... може да си представите колко е помагал на майка ми с отглеждането на децата.

Като цяло днешните жени са много разглезени.

Ами не е по -лесно, има си изследвания, че точно третото дете е най-големия стрес за семействата, просто защото вече родителите са Outnumbered и им идва нагорно. В щатите даже имат шега за 3-тото дете, което разваля брака, толкова често се среща. Сега ако приемаме, че ще си играем на майки-героини и с всичко ще се справяме сами това е друг разговор. От моята гледна точка,в такъв случай не са жените разглезени, мъжете са - седят и чакат съпругите им да се справят със всичко, щото маминка едиквоси. Сори, жена ти не ти е майка.

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 15:14 от faiona

# 362
  • София
Скрит текст:
При условие, че имаш две отгледани деца, третото като е малко е доста по-лесно да се гледа.
Аз бях на 12, а брат ми на 14, когато майка ми роди сестра ни. След като съм се родил аз, докторите са казали на майка ми, че не може да има повече деца... е... явно бяха сгрешили Simple Smile
Та ние взимахме сестра ми от ясла и от градина, докато майка ми ходеше на работа. Трябва да се отбележи също така, че живеехме в малък град, където децата сами ходят на училище, дори второкласниците, а не ги карат родителите с коли.
Та много зависи и това, къде ще се гледат децата Simple Smile
Баща ми беше ТИР-аджия... може да си представите колко е помагал на майка ми с отглеждането на децата.

Като цяло днешните жени са много разглезени.

О, де да бяха! Още има почитателки и почитатели на тиквените медали.

# 363
Може на Тракия да и е скучно или да търси внимание и евентуално одобрение и значимост.Като бременна и майка на малко дете ще получава внимание,а после аплодисменти,че отглежда три деца на тези времена.

Имахме семейни познати, които по времето на праването и раждането на второто дете бяха много зле финансово.Никога не са говорили за второ.Детето им беше единствено внуче на всички баби и дядовци.Когато забременя жената на брата на мъжа и и вниманието се измести към новото бебе тя започна да недоволства, че на тях давали, все тях уважавали и реши,че трябва второ.И направи го.Бяха пред развод,защото мъжа и каза,че или почва работа или той си тръгва.Не може да ги издържа с две заплати.Тя никога не беше работила.

# 364
  • София
Може на Тракия да и е скучно или да търси внимание и евентуално одобрение и значимост.Като бременна и майка на малко дете ще получава внимание,а после аплодисменти,че отглежда три деца на тези времена.

Имахме семейни познати, които по времето на праването и раждането на второто дете бяха много зле финансово.Никога не са говорили за второ.Детето им беше единствено внуче на всички баби и дядовци.Когато забременя жената на брата на мъжа и и вниманието се измести към новото бебе тя започна да недоволства, че на тях давали, все тях уважавали и реши,че трябва второ.И направи го.Бяха пред развод,защото мъжа и каза,че или почва работа или той си тръгва.Не може да ги издържа с две заплати.Тя никога не беше работила.

В днешните времена на свръхнаселеност на планетата, е кощунство и безотговорност да се раждат много деца. Ама вие си знаете. Лошото е, че не ние, а децата ни ще страдат от това свръхнаселение. Ефектът вече започва да е реален - висока безработица, водеща до висока престъпност. Ниски заплати, защото работодателите ти казват - като не ти изнася, махай се, 20 чакат за твоето място. В поста си не визирам само България, а целия свят. ВСЕКИ трябва да разбере, че планетата се задъхва от толкова много хора. А дано, ама надали...

# 365
Съгласна съм с Популе.
Помните ли едно детско "Капитан Планета"? Още там, преди 25 години вероятно, имаше серия, свързана с това, че планетата се задъхва и не може да ни изхранва. И призоваваха да имаме малко семейство, защото всички деца са наши деца. Но егото надделява. "Защо ще гледам чуждо дете, като мога да гледам свое. "

# 366
Той не че и неговото гледа, ама не това е отправната точка.

# 367
Планетата може да се задъхва, България не се задъхва, даже застарява. Хайде тези, дето се интересуват от планетата, да се лишат от някое удобство, което я замърсява, ама не щат. Нищо лошо няма в желанието за трето дете, напротив. Просто би трябвало броят на децата решение на двойката.

# 368
  • София
Ще ме извини korn_val, обаче неговата история въобще не ме трогва - бащата си направи детето и отива да работи по света, като оставя майката да се занимава.
Наистина тогава времената бяха други, и все пак дори тогава еманципираните и уверени в себе си жени караха мъжете си да участват в отглеждането на детето. Но тогава работа се намираше, консумативите бяха евтини и нямаше опасност за майката да изгуби работата си.

# 369

В днешните времена на свръхнаселеност на планетата, е кощунство и безотговорност да се раждат много деца. Ама вие си знаете. Лошото е, че не ние, а децата ни ще страдат от това свръхнаселение. Ефектът вече започва да е реален - висока безработица, водеща до висока престъпност. Ниски заплати, защото работодателите ти казват - като не ти изнася, махай се, 20 чакат за твоето място. В поста си не визирам само България, а целия свят. ВСЕКИ трябва да разбере, че планетата се задъхва от толкова много хора. А дано, ама надали...

Ако човек има желанието и финансова възможност да роди не го виждам като кощунство и безотговорност. Ще го отгледат, възпитат и изучат.
Безотговорни са едни други хора, които раждат безброй деца  и чакат държавата да ги дундурка. И тези деца ще порастнат  и ще повторят модела на родителите си.
А три деца не са много. Едно време българите са раждали по9-10 деца. Баба ми има 9 сестри и един брат. Нейната майка има 8 сестри. Ей голяма рода сме.  Mr. Green Но сега вече се раждат по 1 или 2, рядко 3. Най-многобройно семейство е на майка ми братовчедка ми, който има пет деца. Последното на 42 го роди. Но имат възможност хората. Всеки е в правото си да иска или да не иска деца.

# 370
Имам един светъл пример около мен. Съседката ми беше с две големи деца, едното на 16, другото на 12. С мъжа си цял живот е имала проблеми, в смисъл, че е егоист, неуважителен, темерут, въобще много неприятен тип. Не знам поради каква причина, преди около две години, тя изведнъж започна да говори колко й било мъчно, че децата пораснали, че не можела вече да ги гушка, че скоро щели да си поемат пътя...някакви такива Wink После започна да вмята, колко сее умилява като види бебе, колко били сладички, колко хубаво било да си имаш вкъщи едно такова същество. Е, в крайна сметка роди. Когато разбрах, че е бременна, направо я попитах " Ти акъл имаш ли?", а тя ми отговори, че било много...забавно да имаш бебе, заради това родила. Зададох й този малко груб въпрос, защото са на квартира, тя е безработна от години, майчинство няма, голямото момиче е страшна кокетка и постоянно се карат за пари, мъжът й на една никаква работа, на парче...Няма никаква логика при тези обстоятелства да роди дете, още повече, че аз нейния особен мъж не бих го търпяла един ден, какво остава да му раждам толкова деца...Та към днешна дата, тя бебе си има, но хич не й е забавно. По сто пъти на ден ми звъни или на телефона или на вратата да ми хленчи, колко са зле материално, колко е скъп тока, как големите деца само искат, колка скъпа е издръжката на бебето, как мъжът  й работи пет дена, после със седмици е без работа, колко е нервен, колко е груб... Майка й и баща й добре, че имат малко странични доходи и всичко отива за внуците...Ми не мога да го разбера това.

# 371
Имам един светъл пример около мен. Съседката ми беше с две големи деца, едното на 16, другото на 12. С мъжа си цял живот е имала проблеми, в смисъл, че е егоист, неуважителен, темерут, въобще много неприятен тип. Не знам поради каква причина, преди около две години, тя изведнъж започна да говори колко й било мъчно, че децата пораснали, че не можела вече да ги гушка, че скоро щели да си поемат пътя...някакви такива Wink После започна да вмята, колко сее умилява като види бебе, колко били сладички, колко хубаво било да си имаш вкъщи едно такова същество. Е, в крайна сметка роди. Когато разбрах, че е бременна, направо я попитах " Ти акъл имаш ли?", а тя ми отговори, че било много...забавно да имаш бебе, заради това родила. Зададох й този малко груб въпрос, защото са на квартира, тя е безработна от години, майчинство няма, голямото момиче е страшна кокетка и постоянно се карат за пари, мъжът й на една никаква работа, на парче...Няма никаква логика при тези обстоятелства да роди дете, още повече, че аз нейния особен мъж не бих го търпяла един ден, какво остава да му раждам толкова деца...Та към днешна дата, тя бебе си има, но хич не й е забавно. По сто пъти на ден ми звъни или на телефона или на вратата да ми хленчи, колко са зле материално, колко е скъп тока, как големите деца само искат, колка скъпа е издръжката на бебето, как мъжът  й работи пет дена, после със седмици е без работа, колко е нервен, колко е груб... Майка й и баща й добре, че имат малко странични доходи и всичко отива за внуците...Ми не мога да го разбера това.

Глупава постъпка, ама много. Жената има нещастен брак. Единственото и щастие е било когато е гледала децата и решила,че ще е щастлива с още едно бебе, но това и решение и е излязло през носа.
Малко  трябва да се мисли преди да се взимат такива важни решения.

# 372
  • София
Има жени, които не си се представят без мъж, това е най-голямото им постижение наред с това да си подредят къщата.

# 373
Е, аз пък имам много приятелки и познати с по 3 деца, и само една от тях забременя малко против съпруга си с третото Simple Smile Но живи и здрави, гледат си ги чудесно
Когато детето се ражда само за "спойка" на брака, или за да не работи мама, няма значение 1-3-5 или 10 е

# 374
Темата за раждането на трето дете ми припомни - вероятно само по-възрастните от вас са чули от майките си, че през дивия соц далече не е било и толкова лесно да избереш да не родиш третото заченато дете, било то омъжена, след поотраснали две. В тази ситуация се събира комисия, която издава разрешение - или не, да бъде извършен аборт. Ако не ти разрешат... Нали се сещате - раждаш и третото. Поне това е бил официалният ред. Горим за на началото на 80-те.

Общи условия

Активация на акаунт