Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 525
  • 857
  •   1
Отговори
# 480
в интерес на истината наистина не знаех, до този момент....вече си знам. То си е и в мой ущърб да не плащам, но нямаше как да го разбера докато не ми е потрябвало/в случая не можах да си ползвам болничен докато бях в ин витро процедурата / и тъй като всички тези рискове ги предвижда и удържа работодателя  а по ведомост се разписваш само на получената сума- там си беше реалната.

# 481
  • София
в интерес на истината наистина не знаех, до този момент....вече си знам. То си е и в мой ущърб да не плащам, но нямаше как да го разбера докато не ми е потрябвало/в случая не можах да си ползвам болничен докато бях в ин витро процедурата / и тъй като всички тези рискове ги предвижда и удържа работодателя  а по ведомост се разписваш само на получената сума- там си беше реалната.
Една ведомост съдържа всички атрибути, включително разпределението 60:40 работодател/служител. Освен това, редовният работодател плаща по банков път по дебитни карти заплатите...

# 482
Особено извън София и големите градове осигуряването на минимален осигурителен праг в частната сфера си е правило и работникът няма никакъв шанс да бъде осигуряван на по-висока сума, независимо дали има желание, или не. Просто иначе остава без работа.
То пак добре, че преди години въведоха минималните прагове, та така част от доходите излязоха на светло - тъй като за някои длъжности праговете са по-високи от МРЗ, то те всъщност съвпадат с реалните заплати, които се дават на работниците.

# 483
в интерес на истината наистина не знаех, до този момент....вече си знам. То си е и в мой ущърб да не плащам, но нямаше как да го разбера докато не ми е потрябвало/в случая не можах да си ползвам болничен докато бях в ин витро процедурата / и тъй като всички тези рискове ги предвижда и удържа работодателя  а по ведомост се разписваш само на получената сума- там си беше реалната.

Как ще е в твой ущърб? Тръгнала си да плащаш чак, когато ти е потрябвало, после си спряла, когато вече не ти трябва. Сега си недоразбрала, ама житейското верую "ще влача от държавата колкото мога" някои го помним.

# 484
  • София
Да в момента ситуацията е такава, но според мен промени не се правят кардинално, а стъпка по стъпка, като начало е законодателна инициатива, после идва и промяната на мисленето и т,н.....Последните осъдителни коментари за родили млади жени или такива отглеждащи деца не ми се коментират........елементарни са лично за мен и няма какво повече да се каже по тези твърдения, че някой ще следи някой за нещо си  ooooh! ooooh! Като за начало , ако тези жени нямат иницатива да работят след това каквото и да било , свързано с тези им умения и опит, изобщо няма да ходят да се пенкат да им се признае каквото и да било ми ще си седят да си мързелуват и да си гледат децата  и мъжете  ooooh!.....ама за това казвам, че не е нужно да се разсъждава върху нещо върху което, нямаш поглед или достатъчно знания.....безсмислен спор е и ще се влезне в обяснения на всяка дума.

Да приемем Кукумицин , че просто не се кефиш на майки и толкоз  Wink Wink как тъй ще раждат и ще гледат деца/мързелуват, докато друг ги гледа/.........я по 3 месеца и после кой от къде е , а децата да ги съберем в невръстна възраст на един куп и да сложим една лелка само да им сменя памперса и толкоз/щото на 20 бебета на 6 месеца 2 мед сестри, толкова умеят/- всички са доволни......а ти спокойна, че всички работят и учат колкото теб ми не раждат и гледат деца по цееели 2 години, нали?  Sunglasses

Аз пък не мога да разбера що за "професионална" квалификация настоявате тук? Стига с тия евроглупости, дето има едни пари да се изхарчат и дайте да квалифицираме циганите за санитари и болногледачи... hahaha Точно така щяло да стане - за да въртиш метлата, да миеш чинии и да сменяш наакани памперси квалификация не ти трябва. Та за каква по-точно квалификация на майките в майчинство или лични асистенти се настоява тук? За чистачка, болничен асистент, санитар, готвач? Че за тези професии и без квалификация ще те вземат - търсене има, но кандидати няма!

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 18:15 от Popule

# 485
След ВСВ Франция е била с почти никакъв прираст и Де Гол намира решението.
Всяка жена, родила 3 деца, може да остане да ги гледа вкъщи и дори без мъж, не изпитва затруднения- държавата ѝ признава годините за трудов стаж и заплаща толкова, колкото е необходимо, за да изгледа и изучи децата.
Така че, професията " майка", която съществува реално, само той решава да я признае и да заплати адекватно труда.
Не съм съгласна. Ситуацията е съвсем различна. Най-малкото през 50те години доста домакински задължения все още са се вършели изключително на ръка. Днес какво му е да натиснеш копчето и докато пералнята ти врътне дрехите за половин час (на кратка програма, защото си много заета), да стъкмиш една бърза вечеря (защото пак си много заета).

# 486
  • До хладилника, който обичам
Каня те да натискаш копчета и да връткаш бързи вечери, докато гледаш децата Hug Без пари, разбира се, щото то колко му е.

# 487
Каня те да натискаш копчета и да връткаш бързи вечери, докато гледаш децата Hug Без пари, разбира се, щото то колко му е.

И моето, така и така нищо работа не е, повръща и има диария, 2ра седмица.........иска да яде киви/ и почти ги докопа/ , докато сваря да пускам копчетата за насраните гащи и оповръщаната покъщнина..... ooooh! Междувременно и мъжът се присъедини към лигата на разстроените......връткането на копчетата се увеличава.  Joy

а за да си платя осигуровките, щото видиш ли вече няма на къде да мърдам ща не ща, хванах се на хорото на самоосигуряващи се, трябва да преведа минимум 20 страници до утре вечер . Сипах си вино....към 3 часа ще стана да дам хапче , да си направя кафе  и поне да започна .....дано не се налага да връткам извънредно копчетата на пералнята и за мен, че тогава я втасахме  ooooh!

...А докато пътуваш от Бу до нас.....да вземеш да напазариш, да платиш тока и да минеш през аптеката...така между другото  Peace

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 21:52 от Звезден^Прах

# 488
Бу, мисля, че разбра какво имам предвид. Не може да сравняваш Франция след война с България в днешно време. Няма нито демографска, нито финансова, нито манталитетна база.

Този 30+ годишен келеш не ти е казал, че си виновна, а че съвременните жени мрънкате и искате ВСИЧКАТА покъщна работа да се върши от мъжа.
Този 30+ годишен келеш върши всякаква домакинска работа без да мрънка, както и много обича да готви на любимата жена.
Този 30+ годишен келеш казва, че на теб нещо ти куца, щом работиш по 10 часа на ден, а не по 8 като нормалните хора.
Този 30+ годишен келеш изкарва споменатата от теб заплата и явно може да те ползва за домакиня робиня hahaha
Този 30+ годишен келеш казва, че щом ти самата мислиш, че мъжа ако изкарва повече от Х пари, значи може да иска да вършиш и всичката домакинска работа, значи нещо много ти куца ooooh!
Този 30+ годишен келеш не изисква жената до него да върши всичката домакинска работа.
Този 30+ годишен келеш не е мамино синче, защото е помагал на мама да гледа малката сестричка.
И този 30+ годишен келеш има кола и пазарува сам, не чака някой да пазарува вместо него.

"Този тип", който доказвал нещо си мен ли визираше? Защото ама много си се объркала  hahaha

Дори само в този ти пост половината редове са диаментрални смислово на другата половина.
А аз никога не съм искала мъжът да върши цялата домакинска работа. Ама Н-И-К-О-Г-А. Смятам го за срамно.
Какво и колко работа - на толкова съм се договорила. В провинцията не е точно като в София. В сравнение с предишни работи, условията на сегашната ми са си направо добри. П.П. Днес дори успях да пусна прахосмукачка и да сготвя след работа - живея сама Simple Smile Пералнята ще я оставя за утре, въпреки че кратката ми програма е под 20 мин Wink

# 489
  • София

Не съм съгласна. Ситуацията е съвсем различна. Най-малкото през 50те години доста домакински задължения все още са се вършели изключително на ръка. Днес какво му е да натиснеш копчето и докато пералнята ти врътне дрехите за половин час (на кратка програма, защото си много заета), да стъкмиш една бърза вечеря (защото пак си много заета).
Извинявай, ама да пуснеш пералня и да стъкмиш бърза вечеря, няма нищо общо с отглеждането и възпитанието на  деца.
Сега то е делегирано на яслата и градината, а после и на училището, което неистово се дърпа от тази " чест" и обяснява, че това е работа на родителите.

# 490
  • До хладилника, който обичам
А аз никога не съм искала мъжът да върши цялата домакинска работа. Ама Н-И-К-О-Г-А. Смятам го за срамно.
Бабо? Shocked
Laughing

Drahokam, мъжът ти е щастливец (бил?) с такъв ентусиазъм да вършиш цялата домакинска работа, а той нищо.
Аз не преливам от такъв ентусиазъм. Работим и двамата, живеем заедно, вършим домакинската работа доколкото можем заедно. Това е, елементарно уважение на партньора, защото да има човек първични женски полови белези не означава, че прахосмукачка се включва само в тяхно присъствие.
Децата са били основно моя отговорност като малки, и понеже не намирам въртенето на домакинство за лесна и бърза работа "между другото", нито пък съм била някога от жените, които с готовност си лягат в четири, за да прислугват на всички у дома, винаги е било на заден план. Ето колко е лесно Grinning

# 491
Тя не е казала, че върши цялата домакинска работа, а че не иска мъжът до нея да я върши цялата. На "цялата" мисля, че е ударението. И аз не очаквам половинката ми да върши всичко по домакинството, но и той не е от тези, които лежат на дивана и чакат да им изчистя, сготвя и да им сервирам салатата и ракията.  За "момчето", което се включва в темата, оставам с впечатлението от различни негови постове, че е доста спестовен и икономичен, да не кажа по-силна дума. Ако е прекалено изразено това качество, до степен на стиснатост и пресметливост, може да отблъсне жените много повече, отколкото някой, който е по-ларж, но не мие чиниите 50:50 с жената.

п.п. Всъщност, когато живееш сам, да се хвалиш, че сам си чистиш изцапаното само от теб и си готвиш, за да ядеш само ти, не е толкова похвално. И от това не следва задължително, че ако живееш с някой друг, пак ще го правиш поне наравно с другия. Аз като млада мома си живеех отделно и си ги вършех всички необходими неща по домакинството (до степен, която смятам за нужна), но приберях ли се при мама за празниците, мама си поддържаше домакинството.

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 22:43 от кукумицинка

# 492
Да вметна, че не се хваля. Нямам много време през седмицата, а кочинката си става, дори когато съм сама. Когато съм с половинка и той се прибира час преди мен, пак ли трябва аз да дебна уикенда, че да изчистя и сготвя лично? А той да ми развива теории, че съм съвременна глезла Simple Smile
И въпреки всичко не съм съгласна, че домакинската работа в собствения дом на една жена може да се сравнява по времеемкост с платената някъде навън. Ако можеше, жените нямаше изобщо да работят на заплата поради липса на време.

# 493
Кукумицинка, циция ли ме нарече???  Money Защото пазарувам дрехи само на намаления ли? хахах
Има и стиснати жени, чудна двойка ще сме си... за всекиго си има сродна душа, ти мен не ме жали. Аз не искам да си взимам жена да ми харчи парите, тази работа и сам мога да я върша добре Peace Очаквам жената да се влюби в мен, а не в широките ми пръсти и парите  Tired
Имах ~10 годишна връзка, перяхме и двамата без да казваме ти изпери днес, аз ще изпера другия път. Просто един решава и пере. Аз миех чиниите. Двамата чистехме по равно, като аз чистех по-старателно. В началото готвеше ту единия ту другия, докато тя не стана вегатерианка и почнахме всеки да си готви за него си, защото месо даже я беше гнус да пипа, като отново каквото можех да готвя и без месо го правех, за да има за двамата. Много добре знам какво е да се прибереш, да изкараш кучето в парка около час, да отдеш на тренировка час и половина и да си сготвиш, защото си трябва и силна храна. Отнема много време, но не се оплаквам нали?

# 494
Ало, мъжкарят, ти за 10 години само куче ли гледа?... Едно дете не можа да направиш, така ли?... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт