Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 260
  • 857
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Ангито, не разбирам защо намеси познатата си в темата (или по-точно непознатата, ако се съди по това, което "знаеш" за нея). Темата не е за жени, които не желаят деца.

# 811
Защото според нея, приятелката ѝ иска дете, но заради този мъж, който я малтрерира физически и психически, не смее да каже, че иска.
Аз така разбрах.

# 812
  • София
Ами не точно, тя в процеса на пишене в темата се сети, че да - може би не иска от този мъж точно дете, заради обстоятелствата.

# 813
Може да съм объркала темата...Просто след като споделих се замислих каква може да е причината да не иска дете...След всеки пост ми идваха нови и нови идеи.В страшен филм се вкарах  Laughing Не се сърдете,понякога загрявам бавно...

# 814
  • София
Аз на директни изречения също отговарям послушно, че деца не искам. Възможно е приятелката ти да стои И заради това - не я натискат да се коти.
Това, че за някоя най-великото дело е майчинството, не го прави най-велико за всички.
Напротив, най- велико си е, колкото и да се опитваш да го омаловажиш, по една най- проста причина, но не и за прости хора.
Природата е заложила майчинството в гените ни, както и бащинството в мъжките гени, защото само така може да осигури оцеляването на човечеството.
Та, от гледна точка на вечността, остават те и се предават от поколение на поколение, докато всички други " ценности", зад които се опитвате да се накиприте, минават и отминават без следа- като гушнете букета.........
И един съвет- отглеждай си егоизма и инфантилизма, но не говори за великото нещо, от което нямаш понятие.

# 815
Като е най-великото, защо заклеймявате хората с по 5 и повече деца като луди едва ли не? Че те са в пъти по-велики от вас, щом са направили толкова много велики неща (деца).
Планетата и без това е пренаселена от хора, добре е да се редуцира популацията по един или друг начин.
То и на вируси като СПИН, целта му е да се размножи, колкото се може повече сам по себе си, но това хубаво ли е?

# 816
Едно и 5+ не е едно и също.
Прекаленият светец и Богу не е драг. Peace
Не трябва да се прекалява с нищо, с децата пък съвсем.

# 817
  • София
Точно от гледна точка на вечността, остава духа и сътвореното от него, а не обитаваната от гени плът. Още повече, че и да се размножиш, нямаш никаква гаранция, че гените ти ще просъществуват во веки веков. Деца ти може да не могат или да не желаят да ги продължат.

# 818
Да де, желанието за оставяне на потомство изкристализира у индивида на крехката възраст 13-14 години Simple Smile
Какво се чудя, тук по темите агресивни лелки, крещящи по децата си, биват оправдани, а тези, които не правят деца за спаринг, биват заклеймявани.

# 819
  • София
Едно и 5+ не е едно и също.
Прекаленият светец и Богу не е драг. Peace
Не трябва да се прекалява с нищо, с децата пък съвсем.

Ако става дума за това какво е заложила приподата в нас, всъщност 5 деца са една доста минимална бройка....
5 пак е с ограничения, та какъв светец, какви 5 лв.

# 820
природата е заложила и една различна смъртност на децата от настоящата в белите страни, а и по-кратък живот на възрастните индивиди също

# 821
Права е Ейнджъл Дъст. На жените природата е заложила по 1 всяка година. За мъжете няма никакво ограничение.  Mr. Green

[/quote]

Ако става дума за това какво е заложила приподата в нас, всъщност 5 деца са една доста минимална бройка....
5 пак е с ограничения, та какъв светец, какви 5 лв.
[/quote]

# 822
Като е най-великото, защо заклеймявате хората с по 5 и повече деца като луди едва ли не? Че те са в пъти по-велики от вас, щом са направили толкова много велики неща (деца).
Планетата и без това е пренаселена от хора, добре е да се редуцира популацията по един или друг начин.
То и на вируси като СПИН, целта му е да се размножи, колкото се може повече сам по себе си, но това хубаво ли е?

Ако са способни да отгледат тези деца - шапка им свалям. Иначе неконтролируемо раждане  като при някой хора, не одобрявам. Това не  е като да си вземеш коте или куче.
Имам роднини с много деца. Но и работят много, изкарват много пари, децата ходят са отличници и естествено ще учат висше. Всъщност имат много деца, защото са религиозни и не признават абортите. Но е факт, че не мизерстват, а имат високи доходи.
А според мен не популацията е големия проблем, а факта, че едни имат много, а други нямат. Но това е друга тема.

# 823
Това, че природата ти дава възможност да имаш дете през 10 месеца, не значи да го правиш наистина.
Затова сме хора, да мислим дали можем и да ги отгледаме тези деца, не само да ги родим.
Angel_Dust, ти 5 деца ли имаш?

# 824
  • София
Опазил ме Бог, не, разбира се.
Ама нямам нищо против хората, които имат. Нито пък имам против хората, които изобщо не искат да имат.
Просто споменавам какво реално е заложила приподата... и с 2 и с 5 , и с 0 все вървим срещу това, което е по принцип заложено от природата, след като някъде слагаме чертата и се ограничаваме.

Общи условия

Активация на акаунт