Чухме вече сърчице, малкото човече в нас расте! (2)

• 34 890
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Аз честно не мога да разбера как ги смятат тези седмици - на 20.01 като отидох лекарката каза, че съм 4-5та седмица и ме вика на преглед на 10.02, когато съм щяла да бъда вече 7ма. А аз като гледам приложението на телефона и интернет калкулаторите сега съм 6г.с. и 4дни, което значи че на 10.02 ще бъда 8+, пък тя вика 7ма....

# 166
  • Варна

Аз честно не мога да разбера как ги смятат тези седмици - на 20.01 като отидох лекарката каза, че съм 4-5та седмица и ме вика на преглед на 10.02, когато съм щяла да бъда вече 7ма. А аз като гледам приложението на телефона и интернет калкулаторите сега съм 6г.с. и 4дни, което значи че на 10.02 ще бъда 8+, пък тя вика 7ма....
Kisses, според мен, в момента лекарите се ориентират по големината на ембриона. От там идва объркването. Понеже, не винаги месечния цикъл е на равен брой дни и съответно овулацията варира и те разчитат на големината на ембриона. Поне моята така прави Simple Smile

# 167
е да де, ама кое е вярното тогава Simple Smile

# 168
  • Варна
е да де, ама кое е вярното тогава Simple Smile
ами не знам, кое е вярното  Simple Smile С първата ми бременност си се водих по  г.с както са си, но и по това колко е голям плода в тази определена седмица според измерването, примерно в 21гс съм, но плодът е по-голям/малък за седмицата, в която е.
Нещо бременността ми е изпила акъла и не мога да обясня май  Mr. Green

# 169
Май ще ни е интересно на мамите с малко дете и бебе  Joy
Относно седмиците -  аз си ги смятам според калкулаторите, по последен цикъл, и после развитието на бебето напред или назад от седмиците - според мен така е най-правилно. А и така се смята и термина - не може да го местим всяка седмица според развитието на плода, той по документи си е един и същ, според цикъла  Peace Лично мое мнение си е това  Laughing

# 170
И аз видях сърчице днес  Heart Eyes . Голям кеф!

Опитът ми със стриите показва, че с каквото и да се мажеш всичко е до тип кожа. Аз имам съвсем малко от тинейджърските години отстрани на краката. От бременностите нито една, при това почти не съм се мазала.Важна е и възрастта, разбира се. Тук по-възрастните сме с предимство  Mr. Green . Колкото по-млада е кожата, толкова по-лесно се цепи. Затова и много от нас имат стрии от пубертета, но от бременността - не.

Не бързайте с пазаруването, внимателно проучете какво наистина ще ви трябва и какво не. Защото накрая ще се окажете заринати с куп непотребни вещи, които струват една торба пари.

# 171
Птююх, изчетох ви, ама днес сте рекордьорки -43 поста от сутринта....
Нищо няма да купувам аз, докато не ми опре яйцето да дупето. Сестра ми ми е обещала много неща от прекрасния ми племенник, който скоро прави 4, така, че се надявам да няма много за пазарене. Аз се каня за девойка, та може би дрешки, но има време - не бързам!
Добро утро  bouquet Аз мисля, че храната спомага до някаква степен за болките..Онзи ден ми се прияде таратор с много чесън, всичко хубаво - уговарях сама себе си, че тъкмо ще си подсиля имунитета и.. това беше най-кошмарната ми нощ досега, събуждах се със зверски болки, явно дребосъка не е фен на чесъна  Thinking Ти записа ли се за преглед при нашия?
Записах, ама чааааак за 19-ти. Иначе живея за тази сряда в 16 и 20, вторичен при другия доктор.

# 172
Леле, момичета, нямате изчитане  Hug

Аз днес ви четох в обедната почивка и като ми се прияде таратор от вашите коментари - като ми влезе е мозъка и взе да ме човърка, едва издържах да се прибера в нас и да си направя една купа, ех, че кеееф  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За стриите - и аз мисля, че е до типа кожа. Аз имам някакви от пубертета, а от бременността почти нищо нямам, по корема пък въобще. Мазах се през цялото време много стриктно, но все си мисля, че е до кожа. А имам една дружка, тя от първата бременност нямаше нито една стрия, а от втората се нацепи като диня Sad Така че си е много относително... Но ще се мажа много Simple Smile Вече си взех маслото на Eucerin, Много е хубаво Simple Smile Ще си взема и от немското, което ползвах преди, Frei  се казва, от него също бях супер доволна.

За пазаруването - имам много запазени дрешки от сина ми, много и дарих, но си оставих да си имам. Държа ги в специалните торби, но които им изтеглям въздуха и те така се запазват  Peace

Но количка ще се купува и легло може би (въпреки че със сина ми - купихме легло, а той си спа при мен  от самото начало).

Честито на чулите сърчице  bouquet

И добре дошли на новите мами  Hug

# 173
Аз пък лягам и ставам с мисълта за топъл кроасан с масло от Лидъл. 😁

# 174
Здравейте и от мен!
Докато ви изчета и станало 21:00  Grinning  Много активни мамчета ей!
Някъде мернах запитване за нещо против запек.При предишната ми бременност пих Лактулоза.Онзи ден си взех сушени сливи от магазина и да ви се похваля - коремчето ми се чувства добре!
Относно купуването за бебчо/бебка - мисля да е към 7-8 месец за големите неща,а дрешки - когато каквото ми хареса.
Продължавам да изпитвам глад по всяко време на денонощието .... Ще стана кръглааа Simple Smile

# 175
Аз пък лягам и ставам с мисълта за топъл кроасан с масло от Лидъл. 😁

Ееееееее, имай милост  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 176
Аз пък съм щастлива, че с моя чревоугоднически нрав не съм в момента на зърнена диета, демек да ми се яде де що зърна или който каквото ми спомене.... не че се е отразило това на кг ми де... Whistling

# 177
Аз тъкмо си легнах, а като ви чета, рязко огладнях.. аз 2 вечер ям филий с хляб с млечно- чеснов сос ( като таратора само че гъсто) хахахах а към 18ч се натъпках хубаво със сладко. Но май сега пак ще стана да си хапна една и пак ще легна 😂 Пфу след 2 седмици отиваме на ски, нямам търпение . Не че ще карам, но искам планинаааа

# 178
Утре знам какво ще ям - таратор! Тъкмо имам и пресен копър Grinning.

Моят стомах си беше нередовен и преди, а сега е ужас. Пробвах с киви,круши, овесени ядки, топла вода, сини сливи, пълнозърнест хляб...голямо нищо.   #Crazy
Но утре съм на преглед при новия ми гинеколог, който си избрах да ме следи - ще го питам какво помощно средство ще ми препоръча, че иначе предчувствам дълга медитация на онова място... Дано пак да мога да видя Бобчетата!   Heart Eyes

Ние всичко ще трябва да купуваме. Мисля да започнем от по-раничко, за да не се събира за последния момент. Фен съм на онлайн пазаруването, така, че повечето неща ще са така избрани. Но количка ще търся задължително да видя и пипна, преди да вземем.
Мечтая си за поне една мома  Praynig, тогава има шанс да имам дрешки от сестра ми и може би една приятелка, хем и сезонно ще се засекат.
Неутрални дрешки, различни от бели, е почти невъзможно да се намерят. А тук хич не обичат да казват пола на 100% и със сигурност не толково рано, като в Бг... На моя колега до последно им казваха момиче, момиче и на раждането - изненада - момче! Та беше ходил на спешен пазар за дрешки. На друга приятелка й бяха казали чак в осми месец.

И накрая, но не на последно място, да ви похваля ММ - много ми помага.  Blush Надявам се и по-късно да е пак така!  Heart Eyes

Честито за сърчицата и на новите мами!  Hug

# 179
Момичета, за онези от вас, които имат проблем с 00. Едно от последните неща, които правих за да оправим това пусто безплодие /правила съм какво ли не, яла пила.. и прочие неща/, та бях решила и това да опитам: 40 смокини в зехтин, които стояха 40 дни и после ядох по 3 смокини преди ядене. Скъсвах се да ходя до 00. Голямо прочистване беше... чудо.. та не зная от смокините или зехтина, ама нищо не ви пречи да пробвате и с едното и с другото, ако не ви се ядат в комбинация, която овещавам ви никак не е приятно! Аз мразя смокини, а с аромат на зехтин Sick но си заслужаваше.. ПРобвайте, може да ви разхлаби... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт