Бременни мами с термин 2016 от Пловдив

• 59 064
  • 345
  •   1
Отговори
# 210
Момичета знаете ли резултатите от БХС в генетиката на ВМИ за колко време излизат?

Моите излязоха след седмица.

# 211
Благодаря за бързите отговори

# 212
Привет мамчета! Първа бременност ми е . В 32 г.с. съм. Терминът ми е 16.07. Аз живея в Кичука. Още не съм решила къде да раждам. Докторът при когото ходя на ЖК не изражда. Насочила съм се към хирургиите и д-р Амалиев. Какво ще ме посъветвате? Още незнам как ще раждам. може би на следващата ЖК ще ми каже доктора. Също се интересувам и от педиатър в Кичука. Благодаря ви и хубав ден!

# 213
Аз все още търся добър педиатър в Кичука. На частно ходим в центъра, тук ходим при д-р Дипчикова и съм крайно недоволна Naughty Искам да я сменим другия месец, но още не знам с кого.
За д-рите Амалиеви има много хубави отзиви. Аз раждах в Окръжна, без избор на екип и съм много доволна.

# 214
Да, за Амалиеви-баща и син отзивите са само положителни.
Ако бебчо е с тилно прилежание, главично, те съветвам от личен опит да настояваш за нормално раждане. Това е най-добрият начин и за бебчо, и за теб.   Hug
Природата го е измислила. Така белите дробове на бебо ще се изтискат от околоплодната течност и ще може да изплаче. А ти ще си на крак максимум 2 часа след раждането.
Секциото е коремна операция, след която родилката дълго време е на легло и се нуждае от обгрижване.
Успех ти желая и здраво бебче!   Hug

# 215
Не съм съвсем съгласна относно казаното за секциото - първото са дете го родих с планово секцио по медицински причини,сега отново ще съм секцио.Мога да кажа ,че след 12 часа бях на крака, и другата родилка до мен,нормално раждала,5 дни не и дадоха детето и не стана от леглото поради тежко раждане.Разбира се,познавам и жени ,родили нормално които веднага са на крак и се чувстват много добре,всичко е до организъм.Всяка жена различно понася раждането и е много индивидуален възстановителния период и при секциото и при нормалното раждане.
Някое от момичетата попита за Добър педиатър в Кючук а - да не се надява че ще намери,такъв в този квартал няма.Аз живея  10 години в квартала и си водя детето чак в Тракия.Сега съм намерила общо практикуващ лекар близо до нас и ще прехвърля и баткото и себе си при него,а живот и здраве и бебето ще запиша при него.

# 216
Извинявай, но ти говориш за частен случай.

Просто няма как да се сравни срязана матка с няколко шева отдолу.
Усложненията при нормалното раждане не са голям процент.

# 217
Всяка жена различно понася раждането и е много индивидуален възстановителния период и при секциото и при нормалното раждане.

Съгласна съм напълно! Аз имах ужасно нормално раждане, много измъчено, много болезнено и се въсзтановявах по-бавно и от секцио.
Всички познати гинеколози, които познавам в Пловдив са разраждали близки и познати и жените си секцио  Thinking от тях знам, че нормалното раждане крие много рискове за бебето! Нека не се приема като "реклама" за секцио, всяка операция също крие риск! Не може да се каже, че едно нормално раждане е много по-добре от секцио и не крие рискове за бебето. Всичко е строго индивидуално!

# 218
Рекламират секциото, защото с него вадят повече и бързи пари.
Фактически, при много малко от операциите секцио е имало/има медицински причини.

# 219
Момичета, някоя има ли gsm на д-р Диана Аргирова? Днес бяхме на преглед при нея, даде ми номера си, но е записала грешно някоя от цифрите и не мога да се свържа с нея. Моля, ако някой от вас го има, да ми го прати, но на лично съобщение bouquet

# 220
Амалиеви-син визирам-понеже той ме гледаше няколко пъти ,освен многото притеснения които ми вмени за статуса на единият ми оцелял плод и психическия натиск да си правя прена тест  и  след отказ от наша страна с мъжа ми-почна да ни увещава за амниоцентеза-щяла да ми струва само 280 лв.....след което ме убеждаваше още от 6 месец 4е немога да родя нормално-трябвало да е секцио-Сина ми се роди нормално,4 килограма и малко,за по-малко от 2 часа,без медикаменти за мен.

На въпроса за педиатър -При Дипчикова и дъщеря ми беше и с голямо удоволствие я сменихме-При наличието на толкова много пациенти не е нормално кабинета ти да е апартамен,а чакалнята -кухня....,другият и кабинет е в ромската махала,където липсата на всякаква хигиена е потресаваща.
Ние сме в Брод-при Еленски,Делчева...Анастасова...-чисто е,има кът за децата-докато чакат да не откачат Simple Smile,и лекарите там за разлика от Дипчикова не изписват антибиотик за всяко нещо!!!
Дипчикова-педиатър ,който не е прочел нито едно медицинско произведение след комунизма---убеждаваше ме да спра да кърмя дъщеря ми-да спра с нощното хранене-на 30 дни...,да продължавам ли...а да ,когато и казах на 9 месеца ,4е все още я кърмя-тя ми заяви 4е съм я обременявала психически,-мъжа ми не издържа на коментара и това бе последния ден в който я видях!
Успех на всички с избора!
Послеписа ми е за Амалиев-син
Моя близка приятелка-много си го хареса и си родии при него-в крайна сметка до последно тя си искаше нормално да роди,и понеже все я навиваше за секцио-а тя не пожела-познайте,ела утре в болницата да чуем тоновете на детето,после прием,тя ми сподели че не  е желала,ама...вика в деветия съм-....
Последва секцио-платила си е,и накрая и казал-"Не носете бонбони за почерпката,само сладка питка и тортичка"!!!!
НЯмам повече какво да добавя!!!!

# 221
Момичета, на мен също ми предстои трета фетална морфология. При Даскалов нвщо ме спира да отида, на втората бях при Теоянчев. Прегледът беше 15 минути, през цялото време беше нервен и се дразнеше на съвсем нормалните въпроси, които се опитахме да зададем с мъжа ми, отделно говореше по телефона пет минути. Отдавам го на моментно състояние и че не сме уцелили момента от четеното за него, но все пак плащаме немалко пари и не бих рискувала втори път да попадна на подобно отношение. Какво ше кажете за др Кръшков от Селена? Или други варианти?
  мн съм доволна от Кръшков гледаме близо час вс ми обясни подробно
И аз ходих при Кръшков и сега на третата пак при него ще отида!Прегледа беше около 40 минути, много внимателен,всичко ми обясни!

Аз правих първата си ФМ при Кръшков в 13 г.с. Честно казано изобщо не съм очарована.. Може би не съм улучила момента, но единственото, което ми каза беше, че всичко изглеждало наред - много изчерпателно Rolling Eyes Нищо не ми показа, нищо не ми обясни. Направихме БХС взеха ми парите и ме изпратиха по живо, по здрво с едно дискче с 5 снимки и 10 секунден клип, на който нищо не се вижда.
Единственото, за което мога да го похваля, е че още тогава позна пола, но това не е най-важното в крайна сметка. Peace

# 222
  • Пловдив
Здравейте!
И аз се записвам с термин 03.10.  Simple Smile  Първа бременност с момченце Heart Eyes
Живеем в Тракия, до хлебозавода.
Следя се в Селена, при д-р Ставрев - младши, по ЗК. Доволна съм от него, не е много разговорлив, но е изключително внимателен. До сега ходих през месец, последните два пъти - през 15 дни и всеки път ме гледа на ултразвук, без да плащам нищо.
Лека бременност на всички  Simple Smile thumbsup nuts pregnant

# 223
Има ли бъдещи мами от Кършака с термин септември или края на август?  newsm30 ylinfant preggo

# 224
Здравейте  Simple Smile
аз съм с термин 07.10 и ходя на ж.к. в Торакс при доктор Краевска .съвсем близо е до нас и затова предпочетох клиниката.Наскоро обаче една лекарка вътрешни болести ми каза ,че раждането в Торакс било "съмнително" , за което така и не пожела да се обоснове.
Моля ви ако някой има впечатления от раждане в Торакс да сподели. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт