ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 63 тема

• 60 247
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
При мен с пипетите не става, защото се къпем често и им се отмива действието за няма и месец. Вчера бях при ветовете да го измерим (кантара закова точно 35 кг) и говорих и с тях за каишките и ми препоръчаха и те Килтикса. Миналата година му давах едни хапчета за външното и бях много доволна, но те се дават всеки месец и малко се притеснявам да не вредят на някой орган. Ще пробвам с каишка тази година. А тя през цялото време ли трябва да му седи на врата, т.е. и у дома ли трябва да е с нея?

# 91
Sivi, през цялото време трябва да е с нея. По едно време и Джуджу беше с каишка, но не съм доволна.
Чакаме новини за Руфъс.  Hug

# 92
  • София
Лисана беше с каишка на Килтикс и съм ужасно доволна. Като изключим факта, че малко й се сплесква козината и каишката мирише, съм ужасно доволна - една гадина не я полази Simple Smile

# 93
  • София
Sivi по принцип действието на всички видове пипети е 1 месец за кърлежи и 2 месеца за бълхи. При куче, което се къпе често ( колко често го къпете?) е по - добре да е с пипета. Те се поемат в мастните жлези на кожата и от там се излъчва със секрета им. Когато къпете кучето, се отмива секрета, но бързо жлезите пак продуцират и покриват кожата с нов.
Ако сложите прахова каишка, каквато е Килтикса, не трябва да къпете кучето често. Принципа им на работа е да разпръскват прахообразно вещество по козината на кучето. Когато се намокри (дори и от дъжд), се отмива. Каишката трябва да се носи нон стоп. Сваля се само при къпане на кучето с препарат.

# 94
Оххх май и каишката няма да е решение. Къпя го веднъж на две седмици с шампоан, а през останалото време има дни в които го мокря само с вода, защото много се цапа когато се бори с други кучета. Иначе след всяка разходка бива старателно избърсан с мокра кърпа. Ама всичко зависи от времето и в какво състояние е и дали се е овъргалял в някоя мърша  Mr. Green
В месеците в които съм му слагала пипери към края на месеца се пълни с бълхи. Само с хапчетата нямаме пробив на бълхи (за щастие кърлежи все още не сме намирали), но не знам дали не вредят на друго. Освен ще пробвам с пипети от по-висок клас, защото в аптеката ми даваха едни които са ми крайно неизвестни, но уж били добри.

# 95
Мина кастрацията, засега всичко е ок. После ще разкажа. Благодаря ви за подкрепата.
Марта, гуш. :*

# 96
  • виртуално
Арчи се възстанови за 2-3 дни след кастрацията  Peace

Ама много мрази да го снимам

Диванът не е достатъчно мек, ще си полегна и на одеалото

# 97
  • Euskal Herria
А трябва ли да се кастрират кучетата? Признавам си, че досега нито едно от кучетата не сме го водили на тази процедура. Наистина не знам. За предишното ни куче - ротвайлер, женски, ветеринарят каза, че нямало защо да го правим. Различни мнения чета в интернет и не знам кое е правилно.

# 98
А трябва ли да се кастрират кучетата? Признавам си, че досега нито едно от кучетата не сме го водили на тази процедура. Наистина не знам. За предишното ни куче - ротвайлер, женски, ветеринарят каза, че нямало защо да го правим. Различни мнения чета в интернет и не знам кое е правилно.

Различни мнения има по темата. Моето куче не е кастрирано. По едно време мислех да го направя, но вет каза: Не. Поради друго заболяване. Нямам намерение да го развъждам, а и той е възрастен вече Simple Smile

# 99
Ако кучето няма да се ползва за разплод е най-добре (и от здравословна гледна точка) да бъде кастрирано. Не знам кой ветеринар би твърдял обратното?  newsm78

# 100
Ако кучето няма да се ползва за разплод е най-добре (и от здравословна гледна точка) да бъде кастрирано. Не знам кой ветеринар би твърдял обратното?  newsm78

По принцип да. Но, моето куче е със здравословен проблем и ми препоръчаха да не го правим.

# 101
  • Canada
Тук по скоро е изключение кучето да не е кастрирано.

Голяма част от развъдниците задължават стопаните с договор да го направят. Явно за да не им подбиват бизнеса  Peace

Наши приятели с женски голдън ритривър проучваха сериозно въпросът и твърдят, че при женските кастрацията намалява рисковете от някои видове рак.

Мъжките ги кастрират основно за удобство на стопаните, поне с това впечатление оставам - за да не са напористи, агресивни, да не маркират нон-стоп територия. При тях обаче знам, че е хубаво операцията да се направи след втората година за да не попречи на растежа и развитието.  

Ози не е кастриран и някои кучета имат проблем с това. Опитват се да доминират, нападат го. А той е много игрив, общителен и незлоблив. Но не се оставя  Flutter

Някои собственици също имат проблем с това, че моето куче не е кастрирано - автоматично обясняват с това поведението на тяхното  #Crazy

Но тук са си такива, общество от макиавелисти  Mr. Green

За пръв път в Канада се сблъсках и с изтръгване на ноктите на котките... Та по местните стандарти ние сме сбърканите  Crazy

# 102
Тук по скоро е изключение кучето да не е кастрирано.

Точно  Peace

За пръв път в Канада се сблъсках и с изтръгване на ноктите на котките... Та по местните стандарти ние сме сбърканите  Crazy

Това ми звучи много болезнено.  #Crazy

# 103
  • София
Това в Бг е забранено със закон, доколкото знам, както и рязането на ушите и опашките на някои породи кучета. Дори FCI май махнаха от стандартите на породите купирането на уши и опашки (например доберман). По здравословни причини може, но иначе е забранено.

# 104
Мнението ми за кастрацията слагам в скрит текст, защото и други пъти съм го споделяла, а и да не станем на контра пак за и против кастрацията.
Скрит текст:
Аз съм против развъждането на непородисти животни, защото могат да се родят кученца с болести, поради смесването на различните гени.
"ЗА" кастрацията съм в някои случаи. ЗА кастрацията съм на женско куче, защото предпазва от развитие на редица болести и мнима бременност. ЗА кастрацията съм на дворно куче, защото може да избяга и да направи нежелано поколение.
Руфъс е на 3 години и половина, никога не съм мислила, че ще го кастрираме.Не е ходил подир женски, абе не е давал повод. Направихме го, защото е започнал да се държи агресивно, а имаме малко бебе. Знам, че кастрацията не е гаранция за добро поведение после, особено ако проблема е поведенчески. При него обаче, според мен малко или много ще намалее ентусиазма, защото той се върти в кръг и си хапе бубата, скимти, ръмжи, абе личи си, че е "разгонен", макар да няма такъв термин за мъжки кучета. И много време вече е така, не се търпи, затова и го кастрирахме.

И сега да ви разкажа за кастрацията.
Скрит текст:
Животното не трябва да е яло предната вечер, това е заради упойката. Казаха ми, че е рутинна операция и няма страшно, макар и да се прави с пълна анестезия. По - опасно е за възрастни кучета. Оставих го в 9.30 в клиниката. Сложиха му инжекция за сърцето, сложих му намордник и те в последствие са му сложили пълната упойка. Няма да ви казвам как се чувствах няколко дни, как не съм спала снощи от тревоги, как днес ми беше лошо от притеснение... Ама ме разбирате, той ми е детенце.
В 10.30 ми звъннаха да си го взема, че всичко е наред и е излязъл от упойка. Докато отида мина малко време и като влязох в клиниката той вече беше съвсем адекватен, видя ме и се зарадва върти опашка. Може да се храни след това, да се извежда, абе всичко. Единствено не трябва да се мокри раната 1 седмица. Конците няма да ги махат, сами ще се разградят. Казаха, че не е проблем кучето да се ближе и не са сложили яка. Даже не ни викат за контролен преглед, само ако нещо ме притеснява да отида.
На ръце го изнесох от там, защото все пак леко ми се стори неадекватен, по - скоро стресиран. Не искаше да пишка навън, прибрахме се, хапна и легна да си почива. Даже лаеше по едно време и 1 път се завъртя и изръмжа, което от една страна ме успокоява, че значи е добре, но от друга се чудя, дали не го кастрирахме напразно. Макар да знам, че трябва време за да му се регулират хормоните и да престане с това "разгонване". На няколко пъти вече лае, което ми е знак, че е добре.
Обаче си личи, че малко или много го боли, все пак си е рана, вече мина и действието на болкоуспокояващите. Идва и иска само да се гушка, милия ми той. И цял ден не може да заспи от притеснение, а по принцип по цял ден спи. Имам близка ветеринар, която ми каза, че утре вече ще е много по - добре. По - късно ще го изведа за кратко. Вода още не е пил..
80лв всичко ни излезе, ако някой се интересува.

Това за ноктите на котките е направо ужасно.  #Cussing out

И да кажа, че нямам никаква чантичка за кучо, извеждам го с най - важните неща в джоба ми, не му нося играчки, вода, храна. Понякога като сме се разхождали много лятото и седнем на заведение му давам пластмасова чашка с вода.

Общи условия

Активация на акаунт