Семейна драма

• 18 425
  • 186
  •   1
Отговори
# 165
Която от нас не е омъжена, да не се ослушва, а да взима човека - живот ще си живее  Grinning

# 166
  • София

* Аз също не събирам играчки по кашони и кошчета за играчки, много ми е гнусно това. Имаме си чекмедже за колички, чекмедже за животни и так далее. Ако бухаш всичко в кошове - друго. Зависи от критериите. Според някои може всичко да се свърши за 1/2-1 час, да. Зависи от степента на ред, която искаш да постигнеш.
** Разходката навън - каква почивка, то тичаш по детето, играеш с него, отпускаща ти е, 1нъж, всеки ден в продължение на 10 /при мен/ години... - едно дете, след него второ дете.... е каквото и да правиш 10 години ден след ден, ще ти опротивее накрая.

Дана  Sad
Както пишеше една потребителка в другата тема - обществото ни не е узряло за много неща. Българинът си е динозавър, е как ще се оправим тогава - ами няма, мисленето ни е с векове изостанало.  Sad
Не съм съгласна, че обществото ни не е узряло да приеме, че жена, останала вкъщи 10 години, за да гледа деца, го е направила въпреки волята си и по начин, който я кара да ѝ опротивее.
Ти сама си поставяш изтощителни критерии за "ред и дисциплина", следваш ги и ти сама, за разлика от съвременното разбиране за майчинство, което праща децата на ясла още на годинка, избираш да посветиш декада от живота си на къща и деца, както е било нормално преди 2 века.

# 167
Бърди, Корн няма семейство, няма деца, споко.  Laughing Peace

Абсурд, кой е казал, че ги следвам тия критерии, ти нещо почна да си измисляш май..... Не фантазирай, моля те, а чети. Имало е периоди, през които съм ги следвала и да, трудно ми е било, и периоди, през които не съм ги следвала. Което не променя факта, че детски играчки по кашони и кошчета за играчки си е мизерия.  Laughing
В момента така ги слагам /някои от играчките, други отново са си по места/, но - мизерия си е, никога не можеш да намериш конкретна играчка, с която някой /детето/ е решил, че трябва да си играе.
Ох, айде сега на критерии за домакинство го обърнахме. Верно, ако си мърла и нищо не пипваш вкъщи, и 10 минути ще ти стигат за оправяне, независимо дали си с или без дете. То просто няма оправяне на къщата. Аз съм виждала котешка тоалетна в жилище, котката беше умряла /избягала/ преди месец. Ма не, тоалетната си стои и си смърди. Е, тази жена и тя оправяше за 20 минути. Е да де, ама си беше мизерия у тях. Толкоз.
*който може да живее така, ок, на който не може, му е трудно, докато детето е малко. Като стане на 4-5, олекват нещата.

Да, тръгват, за да не се докарат до:

Цитат
... каква почивка, то тичаш по детето, играеш с него, отпускаща ти е, 1нъж, всеки ден в продължение на 10 /при мен/ години... - едно дете, след него второ дете.... е каквото и да правиш 10 години ден след ден, ще ти опротивее накрая. ...
Е да де, ама мен целта не ми е да не ми опротивее, а да са ми добре гледани децата и в ред къщата, зависи от критериите. Ако теб целта ти е да си лежиш, ама да не ти е противно нещо си там, моята е друга.

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 13:44 от Анонимен

# 168
Корн, не разбрах дали имаш семейство, но ако имаш, блазе й на жена ти! Щом миялната е нищо работа за 5 минути, предполагам, че няма да имаш проблем да я оправяш всеки ден след работа докато си развързваш обувките  Flutter
За още 5 може да сгънеш изсъхналите дрехи и за още 5 да простреш новата пералня.
Ей го на, 15 минутки от деня ти, а имаш щастлива обгрижена жена, която може да се фокусира върху това да пърха около теб и да ти говори колко си чудесен  Flutter
(предполагам, че за готвенето поне няма да ни убеждаваш, че се случва за 5 мин? или бъркам и жена ти е още по-голяма късметлийка, защото 20 мин след като си се прибрал има всичко горе плюс вечеря  Laughing)
Миялна вкъщи нямам, написах тази в офиса. Вкъщи аз съм отговорен за чиниите и мия на ръка.
Девойката беше написала, че вади дрехите от сушилнята, не от пералня, така че няма кой да простира ами само подреждаш. Още не съм имал сушилня и не знам идеално сухи ли излизат, за момента и простирам да.
Ако ще трябва да се вмъквам и с готвене за 5мин... с повече от таратор и бъркани яйца едва ли ще те зарадвам Simple Smile
Нещата не са толкова неприятни, колкото се опитвате да ги изкарате. Единствено чистенето отнема повече време, всички го знаем това, няма в какво да се обеждаваме един друг.

# 169
Довечера искам да направиш таратор и бъркания яйца за 5 минути Simple Smile

# 170

Да, тръгват, за да не се докарат до:

Цитат
... каква почивка, то тичаш по детето, играеш с него, отпускаща ти е, 1нъж, всеки ден в продължение на 10 /при мен/ години... - едно дете, след него второ дете.... е каквото и да правиш 10 години ден след ден, ще ти опротивее накрая. ...
Е да де, ама мен целта не ми е да не ми опротивее, а да са ми добре гледани децата и в ред къщата, зависи от критериите. Ако теб целта ти е да си лежиш, ама да не ти е противно нещо си там, моята е друга.

Очевидно ти е противно вече, сама си го написала Simple Smile

Моята цел е да не пускам теми за семейни драми, да не неглижирам съпруга и детето ми, както и да не се превръщам в мрънкаща домакиня. И засега се справям успешно Simple Smile  
Един ден децата ще напуснат семейното огнище и искрено бих съжалявала, ако мъжа ми седне до мен,  погледне ме и каже: "Ти 20 години ме игнорираш, но пък за сметка на това играчките на децата винаги бяха сортирани и пода излизан"  Whistling

# 171
Pаgane, това е вероятно защото съпругът ти не очаква от теб да са свършени тези неща...

# 172
Pagane, не се тревожи за такъв развой, ако си втълпи, че го игнорираш, мъжът ти може да изчезне много преди този срок от 20 години Mr. Green

# 173
  • София
Корн, за мен пък са неприятни нещата. Да, може да стават бързо, ама ей богу, повръща ми се от ежедневно разтоварване на миялни, сушилни, сгъване на дрехи и тям подобни. Това, че на един не са му неприятни, не значи, че за всички е така.
Добре, че домашните ми не смятат, че всичко е моя работа, пу-пу-пу, да плюя в пазва.

# 174
Pagane, не се тревожи за такъв развой, ако си втълпи, че го игнорираш, мъжът ти може да изчезне много преди този срок от 20 години Mr. Green

Драматично ще е ако случайно реши да остане на топло и уютно, пък ходи при някоя мърла да изпуска стреса  Laughing

# 175
Е ся се засегнахте на тема 'мърла', ама аз не визирах никой от вас, а защо се разпознахте, не знам. Темата беше съвсем за друго, а авторката не смее да влезе, че ще вземете да й се подиграете, че много чисти.  Laughing

# 176
излиза, че чистотата на жилището е обратно пропорционална на честотата на секса  newsm78

# 177
Това е когато мъжа ти го няма по 12+ часа

# 178
излиза, че чистотата на жилището е обратно пропорционална на честотата на секса  newsm78
Не е лъжа....    Laughing
Помня една тема преди време, в която авторката писа, че събота и неделя като закарали децата при бабата, тя впрягала мъжа си да перат пердета и килими.    Mr. Green
Не съм 100 % сигурна, че съм запомнила, ама тя май се оплакваше от липса на внимание от негова страна.....

# 179
О, да, помня я тази тема Laughing

Общи условия

Активация на акаунт