Семейна драма

• 18 422
  • 186
  •   1
Отговори
# 60
OX'AMAH, описала съм по - горе какви усилия трябва да полагам според мен и са охарактеризирани като егоистични... Никой не казва, че помощ не искам...Получавала съм помощ от детегледачки, но си имам едно наум. Както казах, едно е да си оставиш детето на родителите, друго е на нает човек. Вече писах, че явно отново ще се възползваме от услугата.

Никой и не очаква от партньора ми да остане без секс до края на живота му. Просто явно момента е такъв при мен, за което очаквам разбиране. Все пак сме били n - на брой години преди раждането на детето и ако имаше подобен проблем, щеше да е излязъл отдавна наяве. Всеки има нужда от секс, но се получават понякога разминавания.

А не е ли възможно съпругът ти да ти помага повече поне през уикендите, щом нямате баби и тн? Не става дума за секса, ами ти пишеш, че даже не ти достига сън, че искаш да се наспиш и тн.  Това май е много типично за майка с малко дете.
Да, наистина си е тежък период. Аз пък не мисля, че си мързелива, мисля, че се преуморяваш, а не искаш да делегираш задължения поне малко. Ако не искаш да оставяш детето, поне за чистене ако викаш хора или пък те са с детето, докато и ти си там, това не би ли помогнало? Ако е препоръчано да спортуваш за Хашимото, може пък да си спортуваш (вкъщи) през това време, докато някой бави детето или от малко малко да си твориш, щом това те зарежда, докато те се занимават с него?

# 61
  • София

обичам филми, гледам, що не Laughing
Прочела съм, но ти не си прочела. Тя сама си написа че по някое време и писва от мрънкането му и прави секс, въпреки че не желае.
Ти остави общите приказки, ама кажи- ще мастурбираш ли 3 години, щото мъжът ти няма желание за секс?
И ще се откажеш ли от секс, след като си го кандърдисала с мрънкане, че да не се почувства изнасилен? newsm78

# 62
Вместо да те обвинява, мъжът ти е редно да се опита да ти помогне. Да погледа детето, докато ти си починеш, да те предразположи, да покаже, че държи на теб и те обича...Хубаво е да намериш жена, която да ти помогне с детето за по няколко часа. Сега. Защото след година-две детето ще се занимава и само, но тогава за семейството ти и за нервите ти може да е късно.
За разлика от първия, който беше най-кроткото бебе на света, вторият ми син беше доста ревлив и емоционален като малък и аз минах през подобен период, в който мечтаех просто да поспя, а сексът ми беше последната грижа... Мъжът ми беше този, който ми помогна, отменяше ме, за да поспя, вършеше през това време, каквото има в домакинството и така преодоляхме проблема.
Много грозни обвинения чух към авторката, които въобще не разбирам. Откъде толкова злоба у едни жени към други се чудя...  Жената описва как се чувства и търси решение. Дайте сега да й начукаме канчето и да покажем ние колко сме велики.  Sick

# 63
  • Манчестър
И аз много драма не виждам. Детето трябва да ходи на градина, какво значи боледува? Някаква сериозна кондиция или дежурните сополи с малко кашлица и температура ,която е заминала след първия Калпол.
Аз също смятам,че имунитет се гради сред другите деца и непосещаването на градина или подобно място не е в услуга на детето.
А пък и не смятам,че майката в домашни условия ще му даде по добра социализация от тази в градните. Аз напр. да стоя с 3 г дете в къщи ще изперкам , не с 3 г, ами с 1 г. също.

# 64
Аве, ако беше чела темата, щеше да знаеш. Докторите препоръчват да не ходи на градина. И да, има такива деца, боледуват двойно повече дни, отколкото посещават ДГ. Аз съм била такава и това е причината да не ме пращат там, въпреки огромното ми желание.

# 65
Честно казано, аз най НЕизморена - и физически, и психически съм се чувствала точно в периода, когато гледах детето си вкъщи. Къщата ми светеше от чистота, всичко беше подредено, имахме време за разходки и игри, и вечер чаках с нетърпение мъжа си за да си поговорим и да се порадваме заедно на детето. Не съм го ангажирала с домакински задължения, защото той работеше много за да ни осигури приличен живот и аз му бях благодарна за това.
Опитай се да приучиш детето да спи следобед. Децата много бързо променят навиците си. Така ще имаш време "и аз съм човек". Помисли за здравето си и се лекувай. Не се настройвай срещу мъжа си. Човекът ви осигурява финансов комфорт, а и те обича и желае. Когато тръгнеш на работа умората няма да е по-малка - към грижите за детето и домакинството ще добавиш и ангажиментите и отговорностите на работния ден.

# 66
  • Манчестър
Аве, ако беше чела темата, щеше да знаеш. Докторите препоръчват да не ходи на градина. И да, има такива деца, боледуват двойно повече дни, отколкото посещават ДГ. Аз съм била такава и това е причината да не ме пращат там, въпреки огромното ми желание.

Прочела съм темата отначало и заради това си позволявам да изкажа мнение.
Аз пак питам какво значи боледуване и да не ходи на градина?

# 67
  • София
И аз много драма не виждам. Детето трябва да ходи на градина, какво значи боледува? Някаква сериозна кондиция или дежурните сополи с малко кашлица и температура ,която е заминала след първия Калпол.
Аз също смятам,че имунитет се гради сред другите деца и непосещаването на градина или подобно място не е в услуга на детето.
А пък и не смятам,че майката в домашни условия ще му даде по добра социализация от тази в градните. Аз напр. да стоя с 3 г дете в къщи ще изперкам , не с 3 г, ами с 1 г. също.

Ми, като ще изперкаш, не раждай, така всички ще са щастливи!
Детето със сополи и кашлица, колкото и да ти е чудно, трябва да си седи вкъщи, за да не зарази другите деца, а и да не се чувства изоставено, когато му е зле и има най- голяма нужда да го гушне майка му.
Ама то, да си майка, не е за всеки.

# 68
Не разбирам защо се пита за нещо, което авторката е обяснила.
И не разбирам защо друг умира да се похвали как той се е чувствал чудесно, неизморен и как къщата му е греела като слънце точно когато някой признава, че се чувства смазан и зле. То и аз докато гледах първото си дете се наспивах много повече отпреди имането на бебе, че и къщата ми беше изчистена. Ама детето беше такова. Не че аз съм била свръхчовек. Приемете, че хората са различни, бебетата са различни, че когато има цяла група обстоятелства, резултатът може да е недобър.
Въобще не смятам, че само защото някой осигурява финансов комфорт, има право да не се съобрази с  нуждите на другия. По принцип жената вероятно също би могла да изкарва пари, при това може би немалко, и това отгоре на всичко ще й донесе свобода, не само удовлетворение. Но мъжът й едва ли примира от желание да си сменят местата...
Не подценявам нуждата от активен сексуален живот, за да може двойката да оцелее. Но това не става с обвинения и заплахи за раздяла, а с решаването на съответните проблеми - лечение, намиране на гледачка  или подходяща градина (може да е някоя с по-малко деца, може да боледува по-малко) и т.н.

# 69
Боледуване - какво да кажа повече...И на мен ми е странно, как така на останалите майки децата ходят поне половината месец на градина, обаче - факт. Или децата им боледуват половин година и след това всичко е наред.

Вече няколко пъти ни се случва за един месец да е успяла да отиде само за 1 ден. И не, не искаме мнение само от един лекар. Обикновено при проблем посещаваме най - малко двама, че и трима се е случвало. Това е всеобщия съвет - посещението на детско заведение не е подходящо за нас в момента и трябва да изчакаме. Аз също не намирам особен смисъл да плащаме градина, в която детето престоява ден или два за месец. Да не говорим за другите негативи - безсънието нощем, тревогите, постоянното висене пред лекарските кабинети.

Посещавали сме частна градина, която дълго сме избирали...

# 70
Румцайс, така е. но все пак при добра финансова обезпеченост не може толкова да няма варианти да си облегчи живота тази жена. дори да няма баби и детски градини, дори да не иска да го оставя в чужди ръце, не мога да си представя, че няма варианти. да си викат хора да вършат домакинството, да дундуркат детето докато тя си е вкъщи. дори да не е заради секса (който наистина е много тъпо да е каот задължение), ами не е нормално един човек постоянно да изнемогва при положение, че не е задължително.

# 71
  • София
Абе ако мъжът й не се държи добре с нея, и десет чистачки и бавачки няма да й върнат желанието към него.

# 72
Тя пише, че мъжът й е интелигентен и спокоен, че основният й проблем е умората и депресията, липсата на време.

# 73
  • София
Той пак може да е интелигентен и спокоен и да не попипва нищо у дома, да не гледа детето.
Била съм като по-млада с лека работа и едно кротко дете, за което имах свекърва с желание да помага. Мъжът ми обаче дотолкова не пипваше нищо и толкова онеправдана се чувствах, че за секс не исках и да чуя.
Сега с втория ми брак имам тийн, малко дете, много отговорна и натоварваща работа и никакви баби в града. Секс ми се прави, познай защо Simple Smile

# 74
  • Манчестър

Ми, като ще изперкаш, не раждай, така всички ще са щастливи!
Детето със сополи и кашлица, колкото и да ти е чудно, трябва да си седи вкъщи, за да не зарази другите деца, а и да не се чувства изоставено, когато му е зле и има най- голяма нужда да го гушне майка му.
Ама то, да си майка, не е за всеки.

Имам дете за сведение, вече на 10 г и започна да посещава детска градина, когато беше на 5 месеца. Само за инфо, понеже не живея в БГ. децата тръгват на училище на 4 или 5 г в зависимост кога са родени (преди 1 и след 1 Септември). Системата е доста строга и падне ли посещаемостта на детето в училище под 90% се намесват социалните. Системата родител да напише бележка не работи, приемат се само сериозни заболявания като сополи/кашлица и температура под 39 г не влизат в тази секция.

Сори за отклонението от темата.

Общи условия

Активация на акаунт