Семейна драма

• 18 438
  • 186
  •   1
Отговори
# 90
  • Mediterraneo

За теб е така, ако си енергична натура по принцип. Ама ако си по-флегматичен тип или пък по-мързелива  Simple Smile и всичката цитирана от теб дейност се превръща наистина в огромна тежест.Освен това, авторката не е първа младост Wink

Авторката е точно на моята възраст. Имам две деца, вярно на 6 и 10 години, които са по- самостоятелни от едно тригодишно. Не работя, седя си вкъщи. Домакинската работа я свършвам сутрин за не повече от 1 час, после просто си губя времето.

# 91
..........
Имам предвид, че винаги се чудя на неимоверната умора, която изпитват много жени, грижейки се за домакинството и едно( !) дете! Голяма философия има в това да изчистиш, сготвиш една супа, метнеш прането в пералнята и измиеш 5 чинии. Работа точно за 1 час.

За теб е така, ако си енергична натура по принцип. Ама ако си по-флегматичен тип или пък по-мързелива  Simple Smile и всичката цитирана от теб дейност се превръща наистина в огромна тежест.Освен това, авторката не е първа младост Wink

Ами, щом тази дейност е толкова изнурителна, а и външна помощ не е желана, то да се вземе помощница на мъжа, та поне сексът да отпадне като ангажимент

Три години е много дълъг период без физическо общуване с партньор - и мастурбацията не го компенсира.
Ако не ти се занимава с готвене, винаги можеш да поръчваш от ресторант. Ако не ти се занимава с чистете и поддръжка на дома, винаги можеш да платиш на друг да го свърши. Как се процедира, ако не ти се прави секс с милото?

# 92
Едва ли авторката от три години не е правила секс. Обяснява откога е проблемът.
Насъбрали са се много неща. Едно нежелано връщане в България в труден момент. Дете, което вероятно е изисквало повече грижи, отколкото са очаквали. Болести. Отдалечаване от работата, която е важна за тази жена. Неразбиране от страна на мъжа.
Жената е склонна да обвинява себе си, както се вижда, но тя няма как да си измисля постоянното желание за сън, изтощението, депресията. Тях очевидно ги има и те никога не се преодоляват, като съфорумки казват "ти си си виновна", "горкият ти мъж", "какво пък толкова има да вършиш".

# 93
Авторката има здравословен проблем, който е в основата на всичко. Умората, нервността, нежеланието за секс и въобще за каквото и да било се дължи на болната щитовидна жлеза. Като добавим и никаквия социален и професионален живот + мрънкащ, неразбиращ и несъчувстващ съпруг, ето ви я депресията, дето я е затиснала отвсякъде.
Най-важната крачка е да си намери добър ендокринолог и да започне адекватно лечение. Втората - да си намери 1-2 приятелки. Третата - да се опитва да поработва нещо от къщи. Сигурно би могла, щом работата й е била творческа. Ако успее да отметне всичко това едно по едно, нещата ще ди дойдат на мястото.

# 94
Не става ясно мъжът колко съпричастен е към натоварването на авторката, и съвсем ли и отказва лична или платена помощ? За платена като че ли - не отказва. Има вариант и жената да покрива работейки разходите на семейството, а той да отглежда детето.

Как се процедира, ако не ти се прави секс с милото?
Възниква въпроса, То наистина мило ли те е?

# 95
Подкрепям напълно мнението на Птица. Разковничето според мен е в Хашимото. Същата ситуация съм я преживяла- чужд град без близки, мъж по цял ден на работа, дете и домакинство ангажиращи цялото ми време. Като сложим, че нямах приятелки и как особено да разпусна, бях потънала в депресия. За себе си тогава установих, че идваше от подтиснатото ми самочувствие. Хванах се, отслабнах, намерих си две дружки, започнах по-често да ходя на фризиьор, козметик, басейн и хоп чудото стана, съживих се.
 Имам, обаче две приятелки, при които се отключи Хашимото след раждане. Напълняха, станаха страшно криви, нервни и избухливи, а и сами споделяли, че нямат никакъв ищах за секс.
 Не съди прекалено мъжа си, не те е притиснал два месеца след раждането. Минали са 3 години, време, в което да се вземеш в ръце.
 В момента съм като теб, моето е на 3, гледам си го аз, от скоро съм в чужбина, а и чакаме второ Simple Smile Сиреч, наново филма, работа, релакс и лична реализация се изпариха в необозримо бъдеще Simple Smile Живи и здрави, децата са богатство!

# 96
Детска градина - веднага Simple Smile
Ако имате пари, може и частна - уж да ги следят повече за вируси, макар че то трябва да си мине през всички и това е Simple Smile

# 97
..........
Имам предвид, че винаги се чудя на неимоверната умора, която изпитват много жени, грижейки се за домакинството и едно( !) дете! Голяма философия има в това да изчистиш, сготвиш една супа, метнеш прането в пералнята и измиеш 5 чинии. Работа точно за 1 час.

Ами, щом тази дейност е толкова изнурителна, а и външна помощ не е желана, то да се вземе помощница на мъжа, та поне сексът да отпадне като ангажимент

Скрит текст:
Три години е много дълъг период без физическо общуване с партньор - и мастурбацията не го компенсира.
Ако не ти се занимава с готвене, винаги можеш да поръчваш от ресторант. Ако не ти се занимава с чистете и поддръжка на дома, винаги можеш да платиш на друг да го свърши. Как се процедира, ако не ти се прави секс с милото?
Един път и аз да съм съгласна с теб ....     Laughing
СЪжалявам, ама и аз като една потребителка назад, видях една жена, която се е "вкопчила" в детето и не вижда нищо извън него.Чак вманиачена не мога да кажа дали е, но тези оправдания "детегледачките не са стока...", " частната градина, дори след дълго избиране, пак не става....", "много боледува, затова никъде не го водя...." и т.н., ми говорят за майка-орлица, за която всичко останало е СЛЕД детето.
Ами, в такава обстановка, и най-точния, съчувстващ, помагащ и толерантен съпруг би се почуствал излишен, нежелан, необичан....
Оставям си 1% да не съм я разбрала, но като имам предвид, че винаги се оказвам права, едва ли.
Просто авторката трябва да промени тотално приоритетите си.
1.да обърне внимание на болестта си и да се лекува
2.да се консултира с детски психолог, който да я "светне", ама сериозно, че детето нищо няма да му стане, ако тя не е по 24 часа до/над него като орлица
3.да намери време за мъжа си, отначало със сигурност ще трябва да е по график.Първо-заедно по чаша вино, после-разговори, отпускане...
4.начини има , стига авторката да ги Заиска.
Докато само се оправдава как няма помощ отникъде и цикли на "едно място", промяна няма да има.Или ще има, към по-лошо.

# 98
Като добавим и никаквия социален и професионален живот + мрънкащ, неразбиращ и несъчувстващ съпруг, ето ви я депресията, дето я е затиснала отвсякъде.

Ама да, мъжът е виновен, много ясно.
На моята жена около двете раждания хич не ѝ се правеше секс, уморена и раздразнителна беше (макар че съм помагал доста с децата и разнообразни битоври работи в къщи). После си тръгна на работа, децата на градина, нещата си станаха нормални. Но 3-4 години (по 1-2 с всяко дете) бяха подобни на това, което ти описваш.
Последно за това бях писал преди 1-2 години точно в Бг-мама, тогава разбира се изкараха мен виновен, а и още се намира по някоя мама, която ме помни и като пиша в някоя друга тема казва "ти ли беше оня бе, дето жена му не му пускала? Нищо чудно, че си комплексар защото и собствената ти жена не те иска, а сигурно си и дебел, грозен, и не знаеш как да правиш хубав секс. Тъй че мълчи и не давай съвети на хората, защото явно своя живот не можеш да оправиш".
Ако все пак искаш съвет - търпение още малко, докато детенцето порасне и тръгне на градина и вероятно нещата ще си станат по старому. На мъжа си кажи същото - още малко търпение (ама колко ще издържи не го знам, защото не е приятно в такава обстановка - от личен опит).

# 99
  • Варна
Съвсем скоро в друга тема стана въпрос за мечтата на много жени - живот без секс .
Явно , че не е рядкосрещано - по цял свят , в много филми , книги  , се цитира фразата '' какво ужасно главобилие имам''.Да не говорим за бели , червени , зелени............ течения , гъбични и бактериални възпаления , цистит  .......................................................

# 100
Петераки, не е вярно това, не ги слушай, , ама процеса е двустранен Laughing

# 101
Съвсем скоро в друга тема стана въпрос за мечтата на много жени - живот без секс .
Наистина ли?  Rolling Eyes Случайно да си чувал за ирония, сарказъм?  Wink

# 102
Явно , че не е рядкосрещано - по цял свят , в много филми , книги  , се цитира фразата '' какво ужасно главобилие имам''.Да не говорим за бели , червени , зелени............ течения , гъбични и бактериални възпаления , цистит  .......................................................
Абе, не че няма и такива асексуални представителки на "силния" пол     Laughing  , ама повечето жени са си съвсем нормални, обикновени жени, нуждаещи се също толкова от секс, колкото и мъжете.
Сега, ако една жена често " я боли глава" вечер, май най-често причината за "главоболието" е у половинката....

# 103
Не е точно така. Има разминаване между желанията на жените и мъжете, защото мъжете узряват сексуално на към 20, а жените към 40.

# 104
Не е точно така. Има разминаване между желанията на жените и мъжете, защото мъжете узряват сексуално на към 20, а жените към 40.

Да бе! На 20 му се ще ама не винаги знае какво аджеба прави  Crazy
И мъжете и жените на 40 май са за предпочитане в леглото.

Общи условия

Активация на акаунт