Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 35 124
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • Северо=Западналия край
Благодаря Ви момичета, но аз взех кардинално решение и вкъщи открихме модата на голите глави (включително и аз 😄). Тъй или инак тя капеше ужасно много. Сега се надявам да се подхрани поне, пък и до лятото ще имам коса😝.
Лелеее, munas, защо и ти? Трябваше да пробваш някой препарат, знам ли, аз не бих била толкова смела. Честити прически!

# 301
Добро утро на всички! Пожелавам ви много хубав и слънчев ден Hug.
Аз да питам мамите с повече от едно бебчета, кога да чакаме първата думичка? С таткото тук се обзалагаме какво ще каже първо - мама, тати.....а може би пък таблет....хихи Simple Smile
Първата му думичка беше "мама" и как да не е като аз непрекъснато му говорех, обяснявайки какво правя и казвам "мама това, мама онова" Simple Smile.
Проговори около 2 годинки и някак изведнъж стана.

# 302
МОЕТО ГОЛЯМОТО ИЗТЪРСИ ПЪРво "баба" и тогава по случайност бяхме със свекървата заедно, нещо навън. В последствие прочетох, че им е по-лесно да казват "б", отколкото "м" или "т", обаче нашата щастлива баба реши, че й е отдало уважение, щото видиш ли разбирало детето кой го обича най-много и се грижи най-добре за него. Някъде към 9ти месец като че ли, май  newsm78 newsm78

# 303
.. Да, децата тези неща много добре ги разбират на тази възраст Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 304
  • Северо=Западналия край
Аз нещо съм станала дърта и не помня коя беше първата думичка........... Mr. Green нещо ми се върти в главата че беше "дада", но той викаше така на водата.
Днес вече ударих на камък в захранването, от три дни се опитвам да вкарам пащарнак и карфиол като нови зеленчуци, но....Ей такива физиономии не бях виждала, то едно мръщене като го опита, то едно плюване, та чак си затиска с ръце лицето..... Досега хапнахме картоф, тиква и морков, стях ги яде с удоволствие,  и явно ще е дотук. Имам и едно бурканче броколи, дано поне него хареса. Сега си мисля дали пък не му харесааха пюретата защото бяха купешки, картофа, моркова и тиквата са ми мое производство..... Утре ще щурмувам магазина, тъкмо са превели майчинството, ще се поогледам да сваря някой  зеленчук, ако не ще си остане на моите три зеленчука  Simple Smile Но пък тоз пащарнак и карфиол са много гадни, пробвах ги, въпреки че бяха комбинация с картоф, то аз не бих ги яла, а камо ли детето. Днес разтворих за пръв път оризова каша, много му хареса.
От няколко дни много вика/пищи, имам чувството че се наслаждава на гласа си  Mr. Green Все още обаче не може да се обръща. Извива гръбче и ляга на една страна, но до там. Почна да спи напоследък  следобеден сън, по дългичък, пу-пу да не го похваля, но от 13.30ч днес заспа и още нани.

# 305
  • София
Здравейте момичета.

Оо въшки. Като малка хванах от една почивка на морето. Беше много гадно. Мислех обаче, че сега вече са изчезнал вид. Явно не и пак ще се сблъскваме с тях покрай децата.

На каката съм записала каква е първата осъзната думичка и кога е казана в един тефтер с интересни факти от първата й годинка. Сега обаче не е при мен, че сме на гости. Ако не се лъжа думичките бяха мама и баба на около 9 месеца. Обаче ние имахме едни дървени плочки с животинки и аз постоянно й ги показвах и до годинката имаше завиден набор от думички в речника си, като конче, кокадиу (крокодил), кокошка (това много хубаво го казваше), както и стандартните бау бау, па па, мяу мяу, пи пи, за които сега смятам, че е грешка да се казват така на децата, защото някои още ми ги казва така по навик от тогава и ми прави изречения тип "Мамо, виж, ето там бау бау лае"  Joy Опитвам да й обясня, че тези животни имат други имена сега, но навикът си е навик. Иначе за разлика от късното прохождане, тя от съвсем малка проявява интерес към звуците и говоренето и съчетания от по 2 думи започна да прави на годинка и 2-3 месеца, а на годинка и 5-6 изречения с по няколко думи и имаме снимани клипчета как пее песнички, което е много ценен спомен. Според стандартите, описани в книжките е проговорила сравнително рано. Малкия сега не изгаря от желание да издава много звуци, но за сметка на това е физически много по-активен Simple Smile Типично - момиченцата бъбрят, момченцата са палави. Сега ми се иска тя да млъкне поне за мъничко, но не мога да я накарам. Та в началото се мъчим да ги научим да говорят, после се мъчим да ги научим да мълчат  Joy

Момичета, ММ си взе отпуска тази седмица с идеята да ходим да караме ски. В неделя ходихме за половин ден и да не ви казвам колко сме зле физически и двамата. Та в понеделник си почивахме от ските и май ще отидем има няма за още половин ден и това ще е този сезон. То бива отпускане и умора, ама чак пък толкова. Сега като дойде пролетта и започвам с някакви упражнения и диета, че не може така.

# 306
Малеее... не съм влизала от 2 дни, и мисля че няма да мога да прочета всичко, което сте изписали Simple Smile На мен ми дойде месечнияъ цикъл за първи път, някой ми беше казал, че докато кърмя, няма да ми дойде, но ето че е тук! Simple Smile Засега всичко е като преди, нито по-малко нито повече, надявам се и така да е за напред!
От няколко вечери насам, нашия мъник яде в 19ч. и повече не се събужда да яде като преди... хич не обичам да го събуждам да яде, но явно се налага, иначе стават само 4 пъти на ден. Толкова е сънен милия, че изобщо не разбира какво се случва, но все пак си изяжда всичко и заспива за минута след това.
Започна да си яде пръстите и на краката вече, много са му вкусни Simple Smile

# 307
Здравейте Simple Smile
При нас е лудница, каката е във ваканция, а тя е като някакво перпетуум мобиле, непрекъснато се движи, подскача, катери се навсякъде, подхвърля си предмети из ръцете, премята се, едновременно с това пее и говори без да млъкне за миг да си поеме дъх. Като си е вкъщи, имам чувството, че цял отбор се е настнил тук  Laughing
Съответно малката не може да спи през деня, защото тя пък е капризна, иска пъна тишина и някой да я държи  ooooh! Въобще... вчера не мигна цял ден и накрая стана толкова кисела, че не спря да реве не знам колко време. Принудих се да я изведа с количката в 22:00 часа навън, за да заспи, защото просто нямаше да спре да плаче до кой знае кога.
И това беше само първият ден от ваканцията, не знам как ще е до края  Crazy

Интересното при нея е, че се научи да бръмчи с устни и много се кефи да го прави, а ние падаме от смях, много е готина  Laughing И тя видимо се забавлява. Вчера колко "разговора" проведохме като си бръмчахме  Joy
На краката вече не просто си лапа пръстите, а успява чак и петата да си олигави  ooooh!

На каката първата думичка беше ам-ам, защото беше страшно лакома и това е основното, което е искала да ми съобщи  Joy Казваше го на под годинка, но не помня точно, може би на 10-11 месеца. Става дума за осъзната дума, с която иска да съобщи нещо, иначе сред безразборното дърдорене, което много се усилва в края на първата годинка, е имало много срички, които са наподобявали съществуващи думи, но тя не е имала тях предвид.
Мама, тати и други такива не помня кога е казвала. Аз самата също не си казвам "мама", а тя с други хора не е била през първата си годинка, които да ѝ говорят нещо за мен, така че едва ли е чувала често тази дума. И сега е така, но пък каката по цял ден ме мамосва, така че бебка има от къде да научи думата Simple Smile

# 308
Като казахте за цикъл, преди около 40 дни спрях да кърмя, но още нямам. На вас кога ви дойде за първи път?

# 309
  • Пловдив
Някой ме беше питал колко време ще давам Нурофен на беба вечер, за да й облекчи болката във венците при никнене на зъбките - само при нужда, когато е видимо неспокойна. Иначе до седмица може да се приема веднъж на ден, каза докторът. Малко късно отговарям, но никакво време нямам - Вики много лошо спи през нощта и през деня аз съм като болна и не се сещам да влезна тук да пиша.
Одеве минах покрай аптеката и купих на ММ ленти против хъркане. Снощи ме побърка. Стискайте палци да помогнат  Peace  Simple Smile

# 310
  • София
На мен цикълът ми дойде в събота - 5 месеца след раждането и 2 месеца след като спрях да кърмя. Съвсем нормален е, да не кажа по-лек от преди, болки нямам. Бях се притеснила и аз, но явно без причина Simple Smile

# 311
  • Драгоман
 Здравейте! Емона от 2 дена вече се върти от гръб по корем и обратно, но само като е голичка  Simple Smile Днес правих 10 мин упражнения, е разглобих се!  Laughing Мускулите ми са на пихтия  Laughing Аз затова искам да си правя всички пюрета, че голямата имаше погнуса от купените, а и ми е по-сигурно някак!

# 312
  • Северо=Западналия край
Като казахте за цикъл, преди около 40 дни спрях да кърмя, но още нямам. На вас кога ви дойде за първи път?
Мен ми дойде две седмици след като спрях да кърмя, и беше ужас, бях писала по напред, аз бях една от първите с цикъл щото кърмата ми приключи бързо. Първите ми два цикъла бяха ужасни, третия да чукна на дърво мина по спокойно.

# 313
Явно аз съм единствената която кърми и има цикъл. На мен ми дойде около 4-5 дена след края на 40-те дни и лохиите. Голям НЕ-Късмет.  #Crazy

Значи моят юнак от няколко дни направо ме побърква. Зъбите май яко го тормозят. Гледа ме постоянно как пия вода и когато ям. Днес му дадох неговата лъжичка която взех за захранването и си я хваща и слага в устата. Подадох му и чаша - посяга да я хваща и надига да пие вода. Краката си ги хваща с ръце но още не стига да ги пъхне в устичката. Мн ми е сладичък.  baby_neutral Joy

# 314
  • Пловдив
Аз да питам "препатилите" Simple Smile)) - ако зъбките растат и тормозят бебо, през целия ден ли ще е нервно или може през деня да е спокойно и весело, а когато спи само да се буди нервно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт