Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 35 122
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Нощем ги дразнят повече. Възможно е денем да е ок, а вечер да плаче.

# 316
И аз кърмя и съм с цикъл, дойде ми за първи път преди две седмици.
А дали може вместо да избият първо долните предни, да избие задно зъбче, най-отзад, при кътниците?

# 317
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз поне цикъл нямам още и по-добре.
При нас покрай зъбите през деня е ок - весел и спокоен, но вечер е ужас.
За зъбите знам че може да излезе първо горен зъб в доста редки случаи, но заден едва ли.

http://maimunka.org/2011/02/%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8 … 0%BC%D0%BF%D1%82/

# 318
  • София
Момичета, преди време бяхте коментирали въпросъи за превеждането на майчинството. Аз търпеливо чаках моето и днес получих превод. Обаче сумата изглежда да е като за месец Януари, а според моите сметки преди това, въпреки странните части, на които ми го превеждаха миналата година,  установих, че майчинството за миналата година ми е преведено само до края на болничния (около средата на декември). Ако сега получавам сумата за целия месец Януари, то ми излиза, че не са ми превели майчинство за около половин месец в края на миналата година. Възможно ли е да ми го преведат по-късно и случвало ли се е на някой друг? Щом превеждат, значи декларацията е при тях, дали ще ми ги преведат по-късно. Sad Доста ме притеснява да не трябва да ходя да се занимавам с НОИ, че изобщо нямам време. Или да пиша на счетоводителката, но пък тя какво може да направи, като те всичко са си подали.

# 319
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
katya_pk, имаш ли ПИК от НОИ, с който да си следиш кога са подадени документите и за кой период ти плащат?
По принцип няма такива "прескачания" на период и трябва да ти плащат подред.Първо за края на декември и после за януари.

# 320
  • София
katya_pk, имаш ли ПИК от НОИ, с който да си следиш кога са подадени документите и за кой период ти плащат?
По принцип няма такива "прескачания" на период и трябва да ти плащат подред.Първо за края на декември и после за януари.

Нямам ПИК от НОИ. Ако не се лучва да прескачат, значи май ще трябва да отида до тях (най-малкото за да си изкарам ПИК).
Благодаря ти за отговора.

# 321
  • Северо=Западналия край
Кaтя, моятa чaст зa декември (от 23 до 31дек) мaйчинство си ги преведохa още крaя нa декември,a сегa си ми преведохa зa януaри. Иди си провери в Нои, но погледни и сметкaтa си дa не би дa сa ти ги превели a дa не си зaбелязaлa.

# 322
И на мен ми ги преведоха точно като на Атето. Кате, дано просто наистина да не си забелязала кога са ти превели остатъка от декември  Wink

# 323
Тъкмо мислех тази вечер да ви питам дали получавате вече майчинство и вие сте подхванали темичката. Аз не съм получила още нищо. Болничният ми беше до 27.12., изплатиха ми го в края на декември и от тогава до сега нищо. Но търпеливо ще изчаквам. нали все пак ще имам да взимам, не да давам Joy

# 324
Моята половинка от Декември месец я бяха превели на 25 януари. А днес получих Януарските парички.Би трябвало да си ги получила, но наистина иди по-добре до НОИ и си изкарай един код, много улеснява информацията 😀

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 23:38 от munas

# 325
Момичета, много съм тъжна. Моето момче май има херния и ако е така - вариантът е операция. Утре тръгваме по лекари. Някой има ли опит с това?
Много е мъничък и не заслужава нищо лошо да му се случи. Ще умра от яд ако нещо ние сме направили и направо съм болна Cry Cry Cry

# 326
ами, може и да имат херния, предимно момченцата са.
Обаче до незнам каква възраст, нищо не се предприема, защото има голяма вероятност да се прибере от самосебе си. С моето голямото беше такъв случаят.
Ако обаче мине времето - не си спомням каква беше възрастта - тогава може да предложат операция.
Но, дори и да ти предложат такава - преди да се консултираш с 2 или 3 лекари, не предприемай нищо.

По спомен - моят брат го оперираха от херния като беше на 4 или 5 г. До тогава явно са изчаквали да се оправи от самосебе си. А на моето голямото дете, вече не помня кога точно, но преди годинката беше добре.

# 327
  • София
 Моето момченце има хидроцеле. Двустранно при това. Водих го на уролог още втория месец. По-назад съм писала за това. Хидроцелето е точно вид херния - течност от корвмната кухина му се събира между скротума и тестисите, защото като са му паднали тестисите и там не се е затворило. И аз много се бях шашнала, но уроложката каза, че често момченцата имат и е вродено - не се притеснявай, не сте го предизвикали вие. До годинката трябва да се затвори, но в някои случаи не става и се чака до 2,5 годинки и чак тогава се предприема операция. Била рутинна и нямало проблеми, но все пак дано не се стига до там. За момента нищо не се прави, само на всеки 6 месеца трябва да го водя да гледат как се затваря.

Момичета, благодаря ви за отговорите за майчинството.

# 328
Аз нямам още за половината декември, нямам и за януари..

За херниите, имала съм като бебе, но не се е стигнало до операция, минала е.

# 329
  • София
Май разбрах какво е станало с майчинството. Сега гледах и смятах спрямо обезщетението за ден и да ви кажа - за декември си ми е преведено. И за ноември също. Обаче за по-голямата част от октомври не е. Sad незнам какво е станало - то нали са там едни застъпвания, едни 1000 болнични оправят всичките сметки. Факт е обаче, че имам малко по-малко от половината превод за този месец. На мен като ми изтече болничния след раждането и аз малко позакъснях да дам третия от педиатъра, но все пак е издаден, нещо са се объркали. Каквото и да са застъпвали и приспадали от дните - все трябва да са накрая 135 дни. Ще звънна утре на счетоводителката да видим какво е станало. Благодаря ви отново. Дано само да не решат да не ми ги дадат. Нали няма такъв вариант, дори да е станала грешка?

Общи условия

Активация на акаунт