За кърменето-каката я кърмех до 3 г., беше ужасно пристрастена. Сега съм се зарекла на годинка да отбия, дано ми се получи.
При нея яденето я успокоява или люлеенето, смяната на обстановката и най-вече извеждането на вън.

По време на нощното кърмене установих,че явно кърмата ми е още по-малко,защото се будеше след 1 час гладен и затова от две вечери след кърмене......му давам още 150мл АМ след кърменето,и отново виждам,че иска и още......Не знам вече по колко да му давам,всяко хранене е с добавка АМ,а допреди седмица не беше така.Какво количество трябва да изяждат на тази възраст?
Явно толкова дълго ми се струва неприложимо.
Но имам приятелка, която кърми до 2 години и 3 месеца и двете си дъщери.
Но пък тази храна го засища повече от млякото, знам ли, дано другия месец да наваксаме.
Явно и той не знае кога да спре. И забелязвам, че в съответната част на деня, колкото и да изяде, все си търси през установения интервал. Например сме пробвали добавката АМ да му я дадем вечерта не на последното, а на предпоследното хранене. Даваме тогава да речем 150 мл и тогава знам точно колко е изпил. Да но той след 1,5-2 часа пак си търси като гладен. Та явно вечер просто иска повече мляко и да се гушкаме.
Аман от всезнайковци," не го храни нощем", "сок му давай, лишаваш го от витамини", "не го дръж на ръце", "остави го да пореве, ще го разглезиш", "не го люлей", "храни го по режим"....
Все едно отглеждаме роботи, а не човешки същества!
В един магазин присъствах на следния разговор - майка с количка обясняваше по телефона на някого как еди-кой си й казал, че на бебето още от съвсем малко трябва всеки ден по малко да му говориш с лош тон, да му се караш, мъмриш, дори без нищо да е направило, за да се научи на строгост от малко
А въпросната майка изобщо не беше възмутена от това, което й бяха казали, а по-скоро се чудеше дали да го следва