Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 35 117
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
До скоро нямахме проблем с обличането, но от 2 седмици насам обличането след баня е с голям рев.

# 181
Обличането след баня е голяма драма. Иначе е спокойна, но след баня все едно я боли нещо, толкова силно реве.

# 182
Плюшките и аз пера или с мокра кърпичка пеещите, че доста играчки съсипах Simple Smile ютията е добра идея, ще пробвам Wink Като се заговорихме, вие стерилизирате ли все още? Мисля да разкарам стерилизатора скоро.
И аз така смятах, но попитах педиатърката и тя каза, че е много рано - поне до 6тия месец. Каза, че има много случаи на ротавирус, въпреки, че е зима и дори каза шишенцето с вода сутрин едно, следобед друго стерилно... И за бибероните също. Играчките редовно миене с гореща вода и сапун.

# 183
Днес бяхме на консултация. Наддала е момата 1 кг и 3 см. Вече сме 7400 и 64 см. Само на кърма сме и педиатърката каза, че щом наддава така добре да продължавам без захранване. Направихме и двете ваксини. Сега се надявам да ги понесе като при първия прием. Тогава само беше по-поспаливичка. Изписаха ни Вибуркол. Сложих една свещичка като се прибрахме и довечера трябва да сложа още една.

Относно обличането...при нас ръкавите са голяяяма драма. такава борба водим Grinning, но всеки път й обясняваме, че всички дрехи са направени с по два ръкава и няма как  Joy

# 184
Нашия много мрази да му обличам блузи през главата и реве.

Турски ваксини ли ви сложиха?

# 185
  • София
Относно плача при обличане - някъде тук из форума, мисля, бях чела, че има връзка с растежа и укрепването на костите на бебето. В смисъл, че има физическа болка и затова плачат. Но не мога да открия поста, а ме е яд, че не обърнах внимание на точното наименование/понятие, което потребителят беше посочил  ooooh! Няма как да съм сигурна, но споменът ми е в тази посока.

# 186
  • Пловдив
Аз не стерилизирам /май съм единствена  Confused/. Но то няма и какво. Тя вода не иска. Биберон също не ползва. А от плюшките само една измих с воса и сапен. Другите - така. Майка ми се кара, но беба нека да придобива имунитет. А пластмасоните дрънчащи играчки ги мия на течаща вода /изплаквам ги/, ако паднат на земята и й ги давав обратно.
Днес бяхме за ваксините. Биха й и казаха, че долният венец й е поддут. Зъбките идват  Party Довечера ще пробвам - по препоръка на лекарката - с доза нурофен за укпокоение на болката преди сън и да видим ще се буди ли.

# 187
От два дни давам капки Бонисан за колики. Билкови са, по - често започна да ака от тях. Ако имате проблеми с акането ги пробвайте.

# 188
Нашия много мрази да му обличам блузи през главата и реве.

Турски ваксини ли ви сложиха?

Да, турски ваксини ни сложиха.

# 189
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз не стерилизирам /май съм единствена  Confused/. Но то няма и какво. Тя вода не иска. Биберон също не ползва. А от плюшките само една измих с воса и сапен. Другите - така. Майка ми се кара, но беба нека да придобива имунитет. А пластмасоните дрънчащи играчки ги мия на течаща вода /изплаквам ги/, ако паднат на земята и й ги давав обратно.
Днес бяхме за ваксините. Биха й и казаха, че долният венец й е поддут. Зъбките идват  Party Довечера ще пробвам - по препоръка на лекарката - с доза нурофен за укпокоение на болката преди сън и да видим ще се буди ли.
Интересно ми е каза ли ви колко време може да давате нурофен вечер, защото той зъбът може да пробие и след един два месеца?

# 190
Да ви кажа, че пропуснах. Днес за втори път бяхме на консултация при новата педиатърка. Очарована съм от начина, по който протичат консултациите.

# 191
В Дружба ли се записахте?

# 192

Да, при Здравка Царкова.

# 193

Да, при Здравка Царкова.

Ох и аз се замислям да го сменям. Приема ли още бебета? И прави ли домашни посещения?

# 194
И аз нищо не стерилизирам, играчките като ги купя или пера или бърша с мокра кърпа. Ако паднат вкъщи не бърша. Но вкъщи всеки ден се чисти и мие.  ooooh! Изобщо второто дете се гледа много по-лесно.  Mr. Green
Зъби на долния венец вече се виждат от около 10 дена да прозират, но това не значи че скоро ще пробият. Може и така да си откарат още време.
Няма плач при обличане и събличане, но много се кефи като е гол. Започна и яко да се забавлява във ваната, голямо плискане настава с краката. И като цяло е много спокоен при къпане.
А така чакам вече разходките навън, защото явно си е свикнал като го сложа в коша и вече е унесен. А докато стигнем колата вече спи.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт