Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 35 148
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ekumcheva,оздравявайте бързо  Hug
Аз стерилизирам след всяка употреба шишетата,плюшените играчки ги пера,бибата като падне на земята я стерилизирам,защото имам страх от разни болести и все си мисля,че където е стъпвано с чехли/обувки може да се пренесе някаква болест отвън .
Това за физическата болка при преобличане съм убедена на 99% ,че не е вярно.В началото на обличането(първата дреха)той още не осъзнава какво му правя и дори си лапа пръстите.После започва да мрънка,но това е защото му омръзва да стои неподвижен,а аз да го дърпам налява-надясно.

# 211
Дано бързо да се оправят дечицата  Hug

# 212
Грип е да, 2/3 от дечицата в групата са болни.
И аз не мисля, че има болка при обличане. Рая плаче само след баня, иначе не. По-скоро си мисля, че в различна степен им е неприятно, че са голи или им е хладно/неуютно и за това така реагират.

# 213
Ние вдигаме температура от ваксините днес. Дадох й панадол и се надявам да се повлияе. При вас как са били нещата? След колко време има резултат? И мърка постоянно милата Sad

# 214
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
ekumcheva, стискам палци всичко да е наред  Praynig

Гербер също не всички пюрета са 100%-ви, а имат и вода.Тук може да се види кое колко е.При ХИП е същата история.
А, ето и нещо интересно, което ми попадна за пюретата:
https://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/22/balgarski-bebeshki-pureta/

Поли, дано и при вас спадне температурата и не я вдига повече.Една мама беше споделила същото, но нямам спомен коя.

# 215
  • София
Момичета, сега се сетих, че някой доста назад беше писал, че дава грах и бебчето не се е чувствало добре. Доста от вас бяха писали, но реших и аз да се включа по темата Simple Smile. Нашата предишна педиатърка беше дала схема за захранване, по която зеленчуците се въвеждаха един след друг и първите зеленчуци бяха картоф, морков, тиква и тиквичка. След като се въведат тези 4 зеленчука, се въвеждаха 4 плода - банан, ябълка, круша и (ако не се лъжа) праскова. За последният плод не съм сигурна и ще трябва да проверя. Та чак след това се въвеждат и други зеленчуци и плодове, но коремчето вече ще е свикнало, а и ще са минали месеци. Аз лично захранвам с готови пюрета на ХИП и започвам с един зеленчук, въведен внимателно за от седмица до 10 дни, а след това давам само няколко лъжички от смесено от два зеленчука пюре, като единия зеленчук от тях е вече въведения, после отварям пак пюре от същия зеленчук, за да се допълни грамажа. Например започнах с тиква и като въведох внимателно само тиквата, взех тиква с картофи и дадох от него няколко лъжички, след което додадох само тиква, на другия ден пак така, но вече повече лъжички от смесеното пюре и така до цяло бурканче само смесено. После давам картоф с морков, докато се въведе моркова и после картоф с тиквички. Оттам нататък тези 4 зеленчука още известно време в различни комбинации и вече за другите и бебето е по-голямо, и стомахчето е свикнало да се справя с нови храни и няма реакции. И сега мисля така да процедирам. Днес ни е пети ден и вече яде малко повече от половин бурканче (125гр). Стомахчето му е добре и до 2 дни мисля да сме стигнали цяло бурканче. Винаги давам и кърма след това.

# 216
  • Драгоман
 Нямат болка при преобличане. Забелязали ли сте, че плачат само при обличане и то на горнищата. И точно, при ръчичките. При моята е така и при масажа на ръцете същото. Това според мен е заради онази хиперактивност при крайниците, когато бебето ги държи все свити и не иска да ги разпусне.
Плюшки за лапане пера, пеещи не давам все още на бебона да ги пипа. Дрънкалки мия, но не всеки ден.

# 217
ekumcheva, стискам палци всичко да е наред  Praynig

Гербер също не всички пюрета са 100%-ви, а имат и вода.Тук може да се види кое колко е.При ХИП е същата история.
Поли, дано и при вас спадне температурата и не я вдига повече.Една мама беше споделила същото, но нямам спомен коя.

Pantera, мерси за статията.  Peace Не я четох детайлно, но в общи линии май трябва да се постараем ние да си готвим пюренца. Дано не ме домързи, а и да намеря читави зеленчуци. Ще коментираме и това като му дойде време.  Simple Smile

# 218
  • София
Най-хубаво е ние да си произвеждаме зеленчуците и да правим пюретата. Но като няма как това да стане за момента, аз лично предпочитам да взема скъпо пюре с малко добавена вода, но проверено. Тук не става дума за мързел или нещо такова, правенето на едно пюре наистина отнема 20 минути максимум. А за това, че хубави моркови от магазина ми горчат, картофите също уж изглеждат добре, но като се обелят и се оказват някои зеленясали и загнили, а зеленолистните пък са най-пълни с вредни вещества, а реално трябва да са най-полезни, ако са гледани както трябва. Sad Едно време всичко беше био, а сега за да си купиш нещо био, трябва да дадеш маса пари и се оказва, че е започнало вече да се разваля (на мен поне така ми се е случвало с разни био продукти).

# 219
  • Северо=Западналия край
Aз прaвих пюретa скоро - кaртоф, тиквa, ябълкa. Дa ви кaжa нaистинa сa по вкусни от купешките, но нa мен ми се виждa трудоемко от гледнa точкa нa товa, че стaвa мaлко количество - примерно от 1 кг кaртофи и 2 кг тиквa ми излязохa 5 буркaнчетa от 230гр, a от 1кг ябълки - 3 буркaнчетa. Отне ми половин ден и то нa прекъсвaния щото бебо не може дa седи сaм, вaрене нa продукти, пaсирaне и после стерилизирaх буркaнчетaтa пaк с вaрене, Въпреки товa бих прaвилa и зa нaпред домaшни, но нямaм домaшно произведени зеленчуци, a купешките обезсмислят идеятa зa домaшно пюре.
Относно Слънчо - имaт и хубaви продукти, aз взех оризовaтa им кaшa тя е без зaхaр, нишисте, мляко и глутен, сaмо ориз. Честно дa ви кaжa нaпоследък гледaм не сaмо състaвa нa нещaтa които купувaм, a и ценaтa. Според мен съдържaнието нa водa в пюрето не е проблем, то и в моите домaшни имa водa. Зaсегa се пaзя нaй много от глутен и мляко, те сa нaй проблемни зaщото ги имa в достa от продуктите.

# 220
но нямaм домaшно произведени зеленчуци, a купешките обезсмислят идеятa зa домaшно пюре.
Е, не е точно така. Продуктите за готовите пюрета не са някакви много специални Simple Smile
В България все още се намират хубави и вкусни плодове и зеленчуци. Просто не във всеки сезон.
Иначе няма спор, че е голяма занимавка и отива страшно много време да се правят пюрета, но то няма и как, от тук нататък все ще се готви.
При нас е ужас, защото всички ядем различни неща. В началото като бяхме само двамата с моя мъж, никак не ми беше трудно да правя по две различни яденета. После с първото дете, заради дългогодишни алергични проблеми, се налагаше да правя за нея съвсем отделно ядене. Сега правя поне по три на ден, различни, но понякога тя яде каквото баща ѝ. С малката поне в началото ще трябва да правя поне по 4 различни на ден и то като включим закуска, обяд и вечеря... лошо ми става. А как не обичам да готвя  ooooh!

Моята госпожица откри забавлението лапане на крачетата и му се отдава с голям ентусиазъм  Joy

Вчера вече не издържах да я гледам с такава дълга коса, хванах ножицата и я подстригах. Толкова мърдаше и така се въртеше, че едва успявах да клъцна по нещо тук-таме и стана като...  Rolling Eyes наръфано на стълбички  Laughing Каката гледаше, гледаше, пък ме попита "Мислила ли си за кариера на фризьорка?"  Joy
Нищо, скоро ще порасне и предполагам ще се заличат смешните откълцани места.

# 221
  • Северо=Западналия край

Зачетох се в статията, ясно ми е че всички производители гледат печалбата. Тъкмо щях да напиша, че статията ми беше полезна и .....  мен лично ме подразни едно от последните изречения "Но особено в България, където платеното майчинство е цяла една година, не би струвало огромно усилие на майките да приготвят храната за децата си вкъщи. " . Е много съм бясна, и след такава статия ще се намери място да се спомене че много пари вземаме и си стоим вкъщи без нищо да правим. Sick Sick Sick

# 222
  • Пловдив
allana, бебо косица за подстригване ли има  Rolling Eyes Вики е почти нула номер. Само с мъх  Outta Joint То и аз, и баща й не се славим с буйни гриви, ама то пък вашето ... на 4 мес и фризиране. Браво на момата  Crazy  Hug  Peace

# 223
Сега е първи номер, ама нащърбена  Joy
Иначе преди ѝ стигаше на дължина от страни до долната част на ухото, а отпред до веждите. А останалата част - наелектризирана като глухарче  Laughing Просто ужас. Сега е много по-добре въпреки нащърбеното.

Зачетох се в статията, ясно ми е че всички производители гледат печалбата. Тъкмо щях да напиша, че статията ми беше полезна и .....  мен лично ме подразни едно от последните изречения "Но особено в България, където платеното майчинство е цяла една година, не би струвало огромно усилие на майките да приготвят храната за децата си вкъщи. " . Е много съм бясна, и след такава статия ще се намери място да се спомене че много пари вземаме и си стоим вкъщи без нищо да правим. Sick Sick Sick
Наистина е дразнещо да ти обясняват кое би ти отнело усилия и кое не. Но предполагам са го казали с цел да мотивират майките да се захванат с домашни пюрета, не от желание да дразнят.

# 224
Ekumcheva, мнооого силно стискам палци бързо да оздравявате!  Hug
Момичета, така като гледам почти всички сте захранили, било то и по-малки от нас, малката е родена на 5-ти септември... newsm78 аз твърдо бях решила да чакам до шести месец, но почвам да се разколебавам поради две причини, първо-няколко пъти й давах да си смукне от ябълката и банан и доста ги хареса, чудя се дали не й се иска вече и друго освен мляко... И второ - последните два месеца  качва по 400-500 гр.
Вие как въвеждате новите храни, с по колко лъжици на ден и с какви лъжици мерите - супени или бебешки? И по колко дена всяка нова храна?
Че какво ли не четох вече и съвсем се обърках...

Общи условия

Активация на акаунт