Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 35 027
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Предварително се извинявам, че ви занимавам с въпроса за майчинството, но да питам има ли и други мами като мен, които не са получили още нищо. Аз през януари подадох документите и за еднократната помощ след раждане и от там нищо. Декларацията ми е внесена на 4.01. newsm78

За еднократната вече са ти писали, че в края на месеца.Макар че предполагам около 20-то число ще имаш превод.
Майчинството трябва да ти е платено също щом работодателят е подал документите в НОИ на 4.01.Срокът беше 15 работни дни от датата на подаване в НОИ.Имат проблем със сайта покрай новостите и може да не ти излиза, а да са преведени.

# 466
Предварително се извинявам, че ви занимавам с въпроса за майчинството, но да питам има ли и други мами като мен, които не са получили още нищо. Аз през януари подадох документите и за еднократната помощ след раждане и от там нищо. Декларацията ми е внесена на 4.01. newsm78

За еднократната вече са ти писали, че в края на месеца.Макар че предполагам около 20-то число ще имаш превод.
Майчинството трябва да ти е платено също щом работодателят е подал документите в НОИ на 4.01.Срокът беше 15 работни дни от датата на подаване в НОИ.Имат проблем със сайта покрай новостите и може да не ти излиза, а да са преведени.

Преди 2-3 дни проверявах да не би да са пропуснали да ми изпратят смс за превод по сметката, но нямаше нищо.

# 467
Документите за еднократна помощ се подават в НАП, нали?

# 468
Благодаря ви за отговорите, явно ще трябва да ходя да проверявам какво се случва.

# 469
Никола заспива между 18 и 19 часа и спи до 6 сутринта. Храни се и спи още около час. През нощта се буди два три пъти да яде.
Уауу,как го постигнахте това? Ние ако го приспим в 18ч. за него ще бъде нещо като дрямка,след един час максимум ще е буден и ще търси занимавка,после храна и т.н..Просто тогава не може да заспи дълбоко,което се случва към 21.30ч.,но пак се буди доста честичко и през нощта.Такъв му е съня откакто се е родил - неспокоен.Все си мислех,че като минат коликите всичко ще се оправи,но уви.

Той на около 2 месеца започна така да заспива към 6-7 и не се будеше до към 12. После разбира се започна да променя пробужданията но на мен това не ми пречи да го държа приспан. Или го залюлявам в кошарката да заспи пак, или му дам цица и той заспи, но не го взимам при нас в др стая, а само в спалнята на тъмно и спокойно. Четох че трябва 12 часа сън и затова съм безкомпромисна в спането. Иначе дори и по късно да го сложа той става в 6 така че няма смисъл по късно да го приспивам. През деня заспива мн лесно в кошарката а вечер понякога по трудно. Но горе долу знае че като сложим пижамката и се нахрани е време за спане.

# 470
  • Северо=Западналия край
Документите за еднократна помощ се подават в НАП, нали?
Не....... Само да уточня, нали говориш за еднократна помощ при раждане? Молбата се подава в Дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес.

# 471
  • София
Allana, това, което си описала, все едно е за моята принцеса, когато беше  бебе. Simple Smile Абсолютно същата беше със спането - навън трябваше да се движа, а вътре само на ръце и се ококорваше от шума на чехлите по килима.
Сега пак заспиването е драма, но поне нощно време спи като пън и нищо не може да я събуди (или поне ревящото бебе не успява). Wink

Ние днес бяхме на консултация - вече сме 8450 гр. и 70 см. Сложиха ни Синфлорикс. Дано да няма реакция.
Снощи при забелването на пишлето, изведнъж се забели голяма част от едната страна и днес е зачервено и секретира. Доста се притесних, но на прегледа ми казаха, че било супер и изписаха тобрекс да не се възпалява. Дано да му мине, че имам чувството, че го боли и е дори малко нервен при смяна на памперса. А в комбинация с ваксината, незнам какво ще става тази нощ.

# 472
  • София
Ние отложихме консултацията, че всички сме болни, вкл. и бебето.
Каката като беше бебе и тя спеше само на ръце и в движеща се количка. Едно кафе не можех да седна да изпия. Сега не мога да я събудя да си изпие сиропа като се разкашля през нощта. Кашля и спи, изобщи не се събужда.

# 473
Мами, някоя от вас, мисля, че Пантера, беше писала, че ще вземе Дормокинд. Има ли ефект, спинка ли бебчето? Каква дозировка спазвате?
Както съм писала, моята принцеса преди правеше нощем пауза от 6-7 часа, но от известно време паузата е макс 4 часа, обикновено три часа и после се почва будене на два или на един час до сутринта  Crazy
А й се спи. Работата е там, че май се буди от газове, защото пръцка! А през деня няма. Коликите минаха, на пет месеца и една седмица е. Зъби не виждам. Чудя се дали не е от АМ, защото аз само вечер дохранвам, през деня е на кърма и нищо й няма.... newsm78

# 474
Уф, нямаше да се оплаквам, но да не си мислите, че само вие дежурите нощем.  Mr. Green Ставам по 4-5 пъти. Ден с ден не си приличат, нощ с нощ също. Да не говорим, че ака по 4-6 пъти на денонощие, което не помня да е било така от първия месец. Има много спокойни дни, но се редуват с пълна лудница.  Crazy Смятах - броих, може би е скок в растежа - съвпада като период, но ако е така дълъг както е описан.... ooooh!

# 475
И моята бебка спеше по-дълго нощем до скоро, а сега се буди и не минава номера с биберон или водичка, докато не и дам да яде не заспива. Също така ми прави впечатление, че по-продължително суче. И аз предполагам, че е скок е растежа. Тя от скоро активно се обръща, което май си е сериозен скок.
За успокоение си казвам, че и това ще отмине Simple Smile

# 476
А й се спи. Работата е там, че май се буди от газове, защото пръцка! А през деня няма. Коликите минаха, на пет месеца и една седмица е. Зъби не виждам. Чудя се дали не е от АМ, защото аз само вечер дохранвам, през деня е на кърма и нищо й няма.... newsm78
Ние сме 1:1 като вас. И аз напоследък само вечер му давах АМ и се чудя от къде това пръцкане?!?!  Коликите уж минаха, а така си личи, че го боли и се върти вечер наляво надясно.

# 477
От днес започваме с Дентокинд, сега се консултирах - дано помогне.

# 478
И Никола мн пръцка и постоянно си вдига и пуска краката със замах. Буди се по често вечер и не мога да се наспивам. Мислех, че е заради зъби, но щом и при вас е така, може би е някакъв скок в растежа.

# 479
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Добре дошли в моя свят на всички  Mr. Green
Lucile5, ние сме така от месеци и затова спрях дори да ви се жалвам.Мислех, че е скок в растежа, но няма спиране вече 2 месеца.
Давах един месец Дормикинд и Дентокинд...не видях абсолютно никакъв ефект и миналата седмица ги спрях.То е ясно, че са с натрупване, но над месец е пределно достатъчно и не виждам смисъл да му ги давам като няма ефект.
Дано при вас проработят  Peace

Общи условия

Активация на акаунт