Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 34 171
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Ееееемииии... Heart Eyes
 Честит празник на всички  Hug

# 511
  • Северо=Западналия край

# 512
Честит празник! Wine Glass txtloves

# 513
Честит празник, момичета!
Това, че имаме бебчета е знак за голямата обич, с която живеят семействата ни.
Желая ви спокойствието и комфортът, който осигурява изпитаната през годините любов.
Наздраве и за Трифон Зарезан Wink

# 514
Lucile5, много романтична история  Hug

Честит празник на всички  bouquet

# 515
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Честит Трифон-Валентин и от мен  Hug

# 516
Добро утро мили мами и бебенца!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Е, поне на мамите, защото бебчовците сигурно си поспиват Wink
Нашият татко вчера ми подари роза, и шоколадови лакомства за всички. Специално за мен беше взел бисквита с формата на сърце, и отгоре изрисувана с мики и мини маус, и помежду им имаше малки сърчица. Много ме трогна.
Децата с голям интерес насочиха вниманието си точно към тази бисквита, и ... така, празнувахме си свети Валентин ние, петимата Wink)
По повод празника аз от тази нощ си спя в спалнята ... много ми е хубаво. Досега бяхме "холни" с бебчо, за да може татко му да се наспива. Ще видим колко ще продължи моето пребиваване в спалнята, защото рано-рано в 6 часа като се разбуди ревльо (е, ми то няма как да спи по 20 часа все пак), и татко му стана и се стегна да тръгва за работа. Изведнъж така, много работа му се е отворила Wink)

ще видим, ще пиша пак.
 bouquet

# 517
  • София
Здравейте, момичета  bouquet

Не съм се включвала от много време, че все сме в движение - на гости на едната баба, пък на другата, а и с това хубаво време не остава много време за компютърни занимания. Надявам се всички бебчовци да са добре и да са здрави!

При нас нещата са нормални, бяхме на консултация миналата седмица. Кирил навърши 5 месеца на 01.02 и на 09.02 беше 8600 гр. и 72 см. Едричък е определено, надявам се нещата да се нормализират при пропълзяване/прохождане. Направиха му последните Пентаксим и Синфлорикс, нямахме проблеми с приема.

Иначе е много деен, все се пъне да става, само се върти, гука, говори, вика  Laughing Не съм захранвала още, но съм се подготвила да започна в началото на март. Купила съм готови пюрета от тиква и морков на Гербер, а вкъщи ще правя картофче, че самостоятелно не го намирам в готов вид, все е смесен с друг зеленчук. Идеята ми е през март да въведа тези три зеленчука, а от април - и няколко плода. Да видим.

Зъбчета няма още, лигави се, но не така упорито, така че вероятно не предстоят скоро. Аз давам профилактично по 2-3 таблетки Дентокинд дневно, но понякога пропускам и не забелязвам особена разлика с и без тях.

Хубав ден и хубава седмица пожелавам на всички. Ще се постарая по-честичко да надниквам тук  bouquet

# 518
Здравейте и от нас.
Днес бяхме на консултация. Бебка е 7кг, 64,5см, на 5 мес става след 3 дни.
Сложиха и втори прием на П. и С. и за сега е добре. Едната инжекция дори не я усети, а на другата изплака за 10 секунди и това беше. Спа 2 часа у дома през деня, което е изключителна рядкост за нея.
Дано и довечера е добре  Praynig

# 519
Здравейте и от нас.
Сложиха и втори прием на П. и С. и за сега е добре. Едната инжекция дори не я усети, а на другата изплака за 10 секунди и това беше. Спа 2 часа у дома през деня, което е изключителна рядкост за нея.
Успех с бебка.  bouquet
Аз да питам, май ти беше наясно с милилитрите за хранене. Колко се дава на 5-месечно бебе и колко пъти? Нашата педиатърка не разрешава повече от 150-160 мл, че и без друго има голямо шкембе. Гледам го обаче, че май не му стига.  newsm78. Вечер каза, че мога да надвиша и той си хапва 200 мл като стой та гледай.

# 520
Давай му колкото иска. Може и да е знак, че е готов за захранване. Нашия яде 5 пъти по 5 лъжички АМ.

# 521
Здравейте и от нас.
Успех с бебка.  bouquet
Аз да питам, май ти беше наясно с милилитрите за хранене. Колко се дава на 5-месечно бебе и колко пъти? Нашата педиатърка не разрешава повече от 150-160 мл, че и без друго има голямо шкембе. Гледам го обаче, че май не му стига.  newsm78. Вечер каза, че мога да надвиша и той си хапва 200 мл като стой та гледай.
Благодаря Simple Smile
Не съм наясно с милилитрите, друга мама е била. Аз кърмя само и не знам колко изяжда като грамаж.
Но също съм на мнение да си му даваш, за да си се наяжда и да е спокойно детенцето.

# 522
  • Пловдив
И ние утре сме на консултация. Да видим колко е наддала - по мои изчисления гоним 9-те кг Simple Smile)
Сега в 5 мес нямалж ваксини, тъй че ще минем без рев. Ще ми даде направление за нефролог и изследвания на кръв - това се правило в този период.
От няколко дни наблюдавам, че кърмата ми започна да намалява. Със заместване на обедното кърмене с пюре се пообърка малко производството на млекце. Вечер не всеки път имам достатъчно да се засити и е едно реване ... и шише не иска, и цицата плюе, защото не слиза млеко. След минути започвам да усещам напълване, но през това време съм се измъчила да й бутам шишето, а тя да се извива и плаче. Влезнала е пак в някакъв период явно ... чакам да излезе Simple Smile))
Та въпрос към вече не кърмещите мами - как вашето бебе се справи с този преход. Вики се успокоява, като усети гърда. С шише не се получава точно така  newsm78 Аз й се страхувам да я кърмя като й израснат и горните зъбки, но от друга страна не ми се ще да спираме кърменето - бързо, лесно и удобно ми е.

Снощи за първи път оставихме бебка на майка и бяхме с ММ на кино - сети се да ме изведе в крайна сметка  Blush  Heart Eyes  Party Незнам вашите баби дали и как се справят, но нашите не бяха на 100% успели. Прибрахме се в най-подходящия момент, когато Викче вече се дереше. През цялото време навън си мислех за нея и доста неща във филма ми напомняха на нея Simple Smile Липсваше ми много. Не съм свикнала да я оставям още и ми е неспокойно. Чувствах се странно празна без нея ... а иначе, като сме постоянно заедно ми се иска да я оставя на нашите, за да си почина  Rolling Eyes Вие как се чувствате? Имате ли подобна поляризация на чувствата? Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 21:17 от Racel

# 523
Racel, видя ли, сетил се е  Heart Eyes
Ние оставихме за първи път бебка така преди седмица на свекървата и сестра му и ходихме на кино.. Аз до последно мислех да се откажа, толкова ми беше неспокойно! В крайна сметка се навих в последния момент; по време на прожекцията го карах да пише на сестра си по Вайбър дали всичко е наред... А след филма излязох на бегом от киното, та мъжът ми доста ми се посмя  Embarassed И аз се чувсвах гузно, липсваше ми и ужасно се притеснявах как ще я гледат! А пък тя изобщо не беше плакала, беше си играла чудесно и я бяха забавлявали, беше мноого доволна! Та се замисляме да я оставим пак този път за по-дълго, за да идем на театър, осъзнах, че за нея това е разнообразие и явно й харесва...стига да се преборя аз пак със собствените си угризения и притеснения  Rolling Eyes

# 524
Липсва ми като го оставя, но се е случвало и по цял ден (без вечерта) да бъде при майка или свеки ако се налага. А за няколко часа не ме тревожи хич, ходили сме и по заведения и кино, даже на дискотека. И все пак рядко се случва, защото и родителите работят.

Общи условия

Активация на акаунт