Забременях непланирано, а съм студентка

• 16 625
  • 143
  •   1
Отговори
# 105
Айде спри се, прочетохме какво мислиш!

И тъй като не е в руслото на общото - ах, колко е хубаво да родиш като студентка, няма право на мнение.
Не, напротив, всеки има право на мнение, но това не значи да се отхвърля чуждото. Именно, ти си никоя, за да поучаваш, когото и да било.

Авторката пита, ние отговаряме. Или ти си по-някоя, та може да даваш акъл, аз - не.

# 106

И тъй като не е в руслото на общото - ах, колко е хубаво да родиш като студентка, няма право на мнение.
Не, напротив, всеки има право на мнение, но това не значи да се отхвърля чуждото. Именно, ти си никоя, за да поучаваш, когото и да било.
В този ред на мисли, ти също си никоя, за да поучаваш. Нито авторката, нито пишещите в темата, нито пък мен. Така че по-леко с нападките.

# 107
Е да естествено, тук списват само такива, които са родили като студентки и чуждо мнение натрапено не търпят. Коя съм аз, че да им казвам? Че даже пък и да ги поучавам.
Тц. Родих на 30 и на 35. Проблем?
И да, познавам такива на 40, които се оплакват от ниското майчинство и от детските. Сигурно щото и аз съм на тази възраст и познавам такива хора. И всъщност ти съвсем случайно ги нарече лели  Rolling Eyes
Никаква гаранция няма, че на 40 ще си направил зашеметяваща кариера и че ще си независим.
Момичето вече е бременно, не е на 16, ако и двамата с младежа искат детето, ще се справят.

# 108

В този ред на мисли, ти също си никоя, за да поучаваш. Нито авторката, нито пишещите в темата, нито пък мен. Така че по-леко с нападките.

А ти по-леко с тона!
Трещерица, отговарям на tkirilova. Какъв ти е проблемът на теб?

# 109
Е да естествено, тук списват само такива, които са родили като студентки и чуждо мнение натрапено не търпят. Коя съм аз, че да им казвам? Че даже пък и да ги поучавам.
И да, познавам такива на 40, които се оплакват от ниското майчинство и от детските. Сигурно щото и аз съм на тази възраст и познавам такива хора. И всъщност ти съвсем случайно ги нарече лели  Rolling Eyes
Никаква гаранция няма, че на 40 ще си направил зашеметяваща кариера и че ще си независим.
Момичето вече е бременно, не е на 16, ако и двамата с младежа искат детето, ще се справят.

Съжалявам, но си в грешка. Първата, която използва "лели" с цел да отграничи майките-студентки от другите, включително и мен, е Кафе с мед. Аз го използвах, за да иронизирам. Някой по-назад беше писал и тетки.
И не, нямам проблем с възрастта. Лично за мен 30 и 35 е добър вариант, в сравнение с този, който коментираме.

# 110

Това е общодостъпен форум.  И ткирилова, и аз можем да изкажем мнението си.

# 111
Ясно, значи тук всички сме "никой" и само Herz е удостоена с честта да поучава и наставлява.

# 112

Това е общодостъпен форум.  И ткирилова, и аз можем да изкажем мнението си.

Да де, но не го налагайте това мнение. Кой каза, че то е единственото правилно? И кой ви е виновен за направения избор?

# 113
  • София - Рим и обратно

Да де, но не го налагайте това мнение. Кой каза, че то е единственото правилно? И кой ви е виновен за направения избор?
Е как да не го налагат, като връщане назад няма Mr. Green. Ако родиш първото си дете на 22, второто - кеф ти на 40, кеф ти - хич. Ама ако се присетиш на лелинска възраст...я има, я - не.

# 114

Съжалявам, но си в грешка. Първата, която използва "лели" с цел да отграничи майките-студентки от другите, включително и мен, е Кафе с мед. Аз го използвах, за да иронизирам. Някой по-назад беше писал и тетки.
И не, нямам проблем с възрастта. Лично за мен 30 и 35 е добър вариант, в сравнение с този, който коментираме.
Разбрах тее. За мен обаче не е добър вариант - просто така се случи. Ако ражданията ми бяха пет години по-рано, щеше да е по-добре. Но да, връщане назад няма.
И ако си къснородено дете и родиш късно, вместо да ти помагат, много е възможно да се окаже, че с бременния корем и с бебето на ръце обикаляш по болниците с болен възрастен родител. Личен опит.

# 115
  • София
Ако бях забременяла по време на следването си, щях да направя аборт. Мисля, че родителство по време на следване не е добра идея.

# 116
Според мен пък когато се подходи в ситуацията оптимистично и подкрепящо, нещата много по-леко и успешно се нареждат. Колкото и да е трудно на пръв поглед.
А пък вайканията колко зле е станало и как е трябвало еди как си да се случи, защото така може да се прави , а иначе - не, дори и да няма проблем, го създават.  Peace
Самият факт, че човек да си срещне половинката се случва по различно време на всеки - как точно да стане всички под строй първо да са студенти, после като завършат да се женят и да раждат.  Peace

Аз също не съм родила като студентка, а няколко години след като завърших. Обаче имаме приятелско семейство лекари, на моята възраст почти , малко по-големи, децата им следват вече , оженили са се и са ги родили като студенти, да са живи и здрави, с толкова неща са се справили успешно  Hug
Сега ако станат след някоя и друга годинка и баба и дядо, ще си имат внучетата им млади баба и дядо.  bouquet

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 13:09 от Анонимен

# 117
Много добра идея е даже, в момента уча, а детето ми е на 3г. На ясла не е ходил, спал е при баби и дядовци не повече от 14 дни от как се е родил. Моите родители са на 300 км.Сега ходи на ДГ, но редовно боледува, миналият месец е ходил 6 дни, декември 4 и това му е тенденция, ако работех, не знам какво щях да правя. Днес му е втори ден на ДГ,след боледуване, а аз утре съм на изпит. Родих го на 23, завърших бакалавър и магистратура. Сега уча докторантура и вземам стипендия, по-висока от чистата заплата на майка ми. За протокола, имам колеги, който нито работят, нито имат деца, а още не са завършили дори бакалавър. Цяло лято ще си гледам детето, а и като е болно мога да отсъствам, колкото е нужно, имам и ваканции. Повечето работа по следването, мога да върша от вкъщи. Плащам 50% такса в ДГ. Като завърша, живот и здраве детето ще е на 5, тогава ще си търся работа. Съпругът ми има добри доходи в момента, когато детето се роди и той беше студент.

# 118
Според мен път когато се подходи в ситуацията оптимистично и подкрепящо, нещата много по-леко и успешно се нареждат. Колкото и да е трудно на пръв поглед.
А пък вайканията колко зле е станало и как е трябвало еди как си да се случи, защото така може да се прави , а иначе - не, дори и да няма проблем, го създават.  Peace
Самият факт, че човек да си срещне половинката се случва по различно време на всеки - как точно да стане всички под строй първо да са студенти, после като завършат да се женят и да раждат.  Peace

Аз също не съм родила като студентка, а няколко години след като завърших. Обаче имаме приятелско семейство лекари, на моята възраст почти , малко по-големи, децата им следват вече , оженили са се и са ги родили като студенти, да са живи и здрави, с толкова неща са се справили успешно  Hug
Сега ако станат след някоя и друга годинка и баба и дядо, ще си имат внучетата им млади баба и дядо.  bouquet

Само искам да вметна, че намирането на половинка е доста относително нещо. Да кажем, че на 20 срещнеш уж мъжа на живота си, но някак си се окаже, че той е пълен нещастник, а ти вече си му родила дете, нямаш хубава работа и т.н. и т.н. Няма ли да се окаже, че си направила грешен избор? Или аз нещо бъркам?
И друга хипотеза. Същото това момиче изчаква с децата и семейството, намира свястна работа и среща добър партньор, макар и след време примерно. Това няма ли да е по-удачния избор?
Просто се опитвам да кажа, че решенията, които се взимат на тази възраст е по-вероятно да се окажат грешни, недомислени и прибързани. Много често момичетата си мислят, че точно сега на 20 г. са срещнали любовта на живота си. Това в никакъв случай не означава, че няма и изключения разбира се.

# 119
 Peace Да,  така е, има раздели и разводи, има създаване семейства за втори и трети път и деца от втори и трети брак. Именно защото живота се стича по различен начин.
И понякога е прибързано да се съберат хората млади, друг път точно за тях това е правилния и подкрепящ избор.
Така че обобщенията са верни, но донякъде и не за всички.

Това, че някой е преценил и се е справил добре,не означава всички да постъпят конкретно като него и ще са уцелили десятката.

Общи условия

Активация на акаунт