В момента чета...44

• 77 531
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Естел, виж и книгите на Вал Макдърмид, има доста от тях в Читанка  Peace
Брутална е доста.

# 271
  • Ямбол
Е, ако ще е бруталност, най-добре е Крис Картър.
Макдърмид аз не можах да я харесам. Бавна и мудна ми се стори.

# 272
Да, има го елементът на известна мудност при Макдърмид, съгласна съм.
Но като цяло историите й са по-издържани от тези на Картър, където е кърваво заради самата кървавост и извратеност, а замисъл почти липсва. Мое мнение  Wink
Аз пък на него не успях да стана фен  Simple Smile

# 273
  • Някъде по Дунава
Тъкмо завърших първа книга от "Хрониките на Клифтън" на Джефри Арчър.

# 274
Естел , ако не си чела книгите на Камила Легберг , може да пробваш с някоя нейна , жалкото е че първата и втората книга ги няма електронно , ако можеш на хартия да си ги намериш , защото книгите са свързани .  Peace

Аз си прочетох "Северозападен роман" - Стоян Николов , интересна е , но прекалено вулгарна ми дойде и добре че имаше голям речник на непознатите изрази и думи иначе нищо нямаше да разбера. 3/5

Другата която прочетох е третата част на Питър Мейл за Прованс "Отново Прованс" , много ми беше интересен живота там, прекрасно са описани различните сезони , бита на местните жители , производството на вино , зехтин , вкусотиите които похапват и са местните им специалитети . 3/5

# 275
  • София
Прочетох "Пазителка на тайните" на Кейт Мортън и страшно много ми хареса - 5/5 в ГР. Peace

В момента чета "Лекари" на Ерик Сийгъл електронно. Допада ми много.  Simple Smile

Докато пътувам в метрото чета "Шарлот" на Давид Фоенкинос. Тежка книга. Не съжалявам, че я избрах за запознанство с автора, но едва ли бих посегнала скоро към друга негова книга. Просто не е много мой.  Wink

# 276
... тези на Картър, където е кърваво заради самата кървавост и извратеност, а замисъл почти липсва. Мое мнение  Wink
И мое Simple Smile
Само "Един по един" съм чела, но още ми се привиждат стършели.

Момичета, много хубави книги споменавате последните 2-3 странички и моят to-read списък продължава да набъбва. Същевременно съм тотално зациклила с разказите на Йергович Sad Не мога да кажа лоша дума за писателя, но на мен явно нещо ми липсва в това "Сараевско Марлборо" щом 10 дена "влача" 140 страници Sad

# 277
  • Belgium
Но като цяло историите й са по-издържани от тези на Картър, където е кърваво заради самата кървавост и извратеност, а замисъл почти липсва. Мое мнение  Wink
Аз пък на него не успях да стана фен  Simple Smile

+1 както се казва  Laughing

При Вал има психология, при Картър - пуцаница и черва.

Петенце, още съвпадения имаме с теб - това е и моята любима книга на Кейт Мортън  Heart Eyes
И Фоенкинос не е никак, ама никак мой  Laughing

Продължавам си с "Момчешки живот", минала съм около 200 страници (от 600) и за сега не изпадам в лудия възторг, с който ми го хвалеха. Има потеницал, но защо така елементарничко пише авторът...  Thinking

# 278
  • София
И аз така ги определям. Вал - психология, Картър - психопатия (ама готина  Mr. Green). Всъщност са много различни автори.
Аз съм потънала в монголските и татарски дебри с Чингис Хан. Историята ми е много интересна, стилът е като в книгите на Бърнард Корнуол.

# 279
Момичета, имам въпрос. Книгите на Камила Лекберг свързани ли са, или могат да се четат поотделно? Кой роман бихте ми препоръчали за първа среща с авторката?

# 280
  • Дъблин
Момичета, имам въпрос. Книгите на Камила Лекберг свързани ли са, или могат да се четат поотделно? Кой роман бихте ми препоръчали за първа среща с авторката?
Криминалните случаи са отделни, но героите и историите им се развиват в поредицата от книги и е добре да се четат поред. Някои факти от живота на героите в първите книги намират обяснение в следващите. Първата книга от поредицата е "Ледената принцеса", но доколкото знам я има само на хартия. Аз си я купих миналото лято за морето  grinning039

# 281
Благодаря, Смърфиета. bouquet

# 282
Прочетох "Хотел Рай" на Щефан Хол. Книгата е интересна има от всичко по малко - любов, криминална загадка, приключения и хумор.

На таблета започнах "Аферата Ван Гог" на Джефри Арчър ,още съм в началото, но ми звучи обещаващо.

На хартия чета "Доктор Куин Лечителката - Между два свята" на Дороти Лодън.

# 283
Снощи мернах, че дават по телевизията "Очи от рая". Книгата обаче е в пъти по-добра. Препоръчвам я за хора, които  харесват четива от типа на "Колекционер на деца", хем на нещо написано от Стивън Кинг.

# 284
За "Лисицата" - уникална. Почти до края не успях да се сетя кой е "нашият човек" Wink

"Аз преди теб" - тъкмо да кажа, че с нищо не ме впечатлява и снощи се обезводних от рев.

На хартия мисля да започна "Пазителките на гълъбиците". Имам я отдавна на хартия и все не стигам до нея. Тя, междувременно излезе в читанка. Аз обаче ще си я чета на хартия  Crossing Arms

За Картър и Макдърмид - различни са ми, но ми харесват.

Общи условия

Активация на акаунт