В момента чета...44

• 77 518
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Аз съм доволна от "Щастието е чаша чай с теб" на Мамен Санчес - исках лека и приятна книга и тази е точно такава. Но аз я чета на испански, а в същото време я купих на български за подарък, та не се сдържах и се позачетох тук-там, за да видя как е преводът. Embarassed Изненадах се неприятно, че на тези 2-3 места, където погледнах, в българското издание липсва по някое изречение. ooooh! Това може да е редакторска намеса, може и да е преводачески пропуск, но е неоправдано, дори да приемем, че точно тези изречения само допълват идеята на абзаца, а не са съществени. ooooh!

# 286
  • Чукарландия
Довърших "Ребека..." на Дафни дю Морие, хубава книга, наистина с препратки към "Джейн Еър". Краят малко ми беше неочакван, кратък, недовършен и внезапен. Hug

Започвам: "Под небето на Тоскана" - Франсис Мейс. Peace

# 287
Сигурно знаеш, че има и филм. Даже е по-хубав от книгата

# 288
  • Чукарландия
Сигурно знаеш, че има и филм. Даже е по-хубав от книгата

Не, не знаех. Благодаря ти! bouquet

# 289
Нещо съм ви изпуснала.. В момента чета "Стая", макар че гледах филма първо, но мисля, че в случая последователността не е толкова важна, това са си отделни творби, поднесени по-различен начин. Струва ми се дори , че филмът има някои несъществени разминавания в разни дребни детайли, но не съм напълно сигурна, защото не го гледах непосредствено преди книгата..

# 290
# 291
  • Дъблин
И аз точно нея чета, рязък завой от творчеството на Несбьо Simple Smile

# 292
Прочетох "Хляб по водите" на Ъ. Шоу, много ми хареса - едно такова спокойно повествование, а в същото време съвсем не скучно. Много ми напомни на "Богат, беден", която не помня колко точно пъти съм чела - отново семейство с три, пораснали вече деца, всяко от което започва да търси своя път в живота, и това се отразява на взаимоотношенията между всички тях.
Сега се чудя.... да посегна ли към криминалния жанр, или да си наложа неколкодневна принудителна почивка от четенето. Доколкото се познавам, ще е първото  Laughing

# 293
  • София
Mometo* , с какво мислиш да си посягаш в крими жанра  Laughing? И аз се чудя дали да продължа с историческата поредица, която започнах или да се метна на един Робърт Харис и "Сянката".
Аз от сто години се каня да направя препрочит на "Богат, беден" и "Хляп по водите", но от нови книги не ми остава време  Mr. Green.

# 294
Вени, похвалиха тук Вал Макдърмид, свалих няколко книжки от читанка, та него ще пробвам. А "Хляб по водите" си личи, че е отпреди 30 години, описаната динамика на социални и семейни отношения отдавна вече е по-скоро норма, отколкото изключение. Затова и моето тълкуване на книгата е такова. Преди вероятно е считано, че главният мотив за раздалечаването на семейството е получената финансова възможност за осъществяване на професионална и личностна реализация, но аз не смятам така. Всеки търси своя път в живота, порасналите ни деца най-вече, и това физическо откъсване от "домашното огнище" е най-нормалното нещо в съвремието ни. Колкото и да ни е трудно да го приемем като родители Simple Smile

# 295
  • София
Хех, много отдавна съм чела и двете книги на Шоу, а пък ти сега ме подсещаш, че най-вероятно ще ги възприема и по друг начин, по-различен.
А Вал Макдърмит не е лош избор, пробвай я, може да се харесате. И само за протокола - тя е дама  Hug.

# 296
Ауу, моя грешка  Blush

# 297
  • София
С риск да внеса жълто в темата, тя е лесбийка и далеч не го крие, даже май има брак с партньорката си. Интересна личност е, спор няма.

# 298
Прочетох "Всичко мое" на Ане Холт. Скандинавско криминале, хареса ми. Това не е първата книга, която чета от авторката. Пише добре, а главните й герои са интересни... приготвила съм си още една нейна книга, но ще я оставя за по-нататък.

Ще започна "Нощен мраз" на Кнут Фалдбакен. Отново скандинавски роман, но авторът ми е непознат. Сравняват го със Стиг Ларшон и Несбьо, съответно се надявам на нещо заплетено и интересно.

# 299
С риск да внеса жълто в темата, тя е лесбийка и далеч не го крие, даже май има брак с партньорката си. Интересна личност е, спор няма.

Аз не знаех, че е лесбийка, когато започнах да чета първата си книга от нея, но се досетих. Толкова много прозира ...

Аз снощи се подух от рев на "Аз преди теб".
Скрит текст:
Все очаквах някакъв обрат до края, но пък от друга страна, поставяйки се на мястото на героя, никак не съм изненадана от решението му. Беше много тъжно.

От утре ще си взема болничен, че ме тръшна (май) свинския грип. Надявам се да се размина без температура и да мога да чета повечко, докато си почивам. Чудя се какво обаче - нещо леко, но да не е чиклит все пак. Така, като за болно другарче какво ще ми препоръчате? Имам нечетена на хартия "Лейди Макбет" ... Мнения?

Общи условия

Активация на акаунт