В момента чета...44

• 77 499
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Пък аз одеве попаднах на инфо в една тема от КиТ, че ще има сериал и по "Бялата принцеса" на Филипката. Честно казано, "Бялата кралица" не можеше да се сравни с "Тюдорите" (говоря за сериалите, не за романите), но пък ставаше за гледане.

# 316
  • София
"Тюдорите" наистина са невероятно добър сериал, но на мен и "Бялата кралица" ми хареса. Heart Eyes

"Бялата принцеса" за кой период от английската история се отнася? (Не я чета Филипката, но сериалите ги гледам.  Mr. Green )

# 317
  • София
"Бялата принцеса" за кой период от английската история се отнася? (Не я чета Филипката, но сериалите ги гледам.  Mr. Green )
Книгата общо взето е за прехода от Войната на розите (Йорк и Ланкастър) към династията на Тюдорите, ако мога така да се изразя. Става дума за брака между Хенри VІІ и Елизабет Йоркска, родителите на Хенри VІІІ.

# 318
  • София
Благодаря, Вени! Интересно! Ще се гледа:)

# 319
Благодаря за съветите!

На Вал Макдърмид съм чела нещо, но не помня каква. Помня, че един от главните инспектори имаше проблем
Скрит текст:
със секса, пък май с партньорката си се харесват.
На Крис Картър май съм чела нещо, но не помня какво.

По препоръка от тук започнах

Увлекателна е, но сюжета ми напомня на друга книга. Не се сещам за заглавие.

# 320
Благодаря за съветите!

На Вал Макдърмид съм чела нещо, но не помня каква. Помня, че един от главните инспектори имаше проблем
Скрит текст:
със секса, пък май с партньорката си се харесват.
На Крис Картър май съм чела нещо, но не помня какво.

По препоръка от тук започнах

Увлекателна е, но сюжета ми напомня на друга книга. Не се сещам за заглавие.
И аз съм я чела. Увлекателна е но твърде много ми напомня на Дан Браун  #Crazy
Прочетох Защото те обичам на  Гийом Мюсо. Да кажа че много ми хареса ще е много... По скоро ме накара да се замисля за някои неща от живота.
Започнах Романови краят на една мистерия.

# 321
На хартия чета "Любовницата на Фройд" на Карън Мак и Дженифър Кауфман. Преполових я вече, бързо се чете, но не е нищо особено. Не че не е интересна, интересна е, обаче май очаквах повече любопитна информация за самия Фройд (която не знам) и по малко превъзнасяния.

Електронно захванах 1984 на Оруел и буквално залепнах. Имам книгата от много време, поне 15 години. Купих я спонтанно от една жена, която продаваше книги на улицата, заинтригувана, понеже това е моята година на раждане. Нищо не бях чувала нито за автора, нито за тематиката, обаче като я попрелистих, реших, че няма да ме грабне. Много правилно. Тогава нямаше да разбера нищо, обаче сега много ме грабна.

# 322
Започнах "Стая". Слабо е да кажа, че съм потресена. Втрещена съм.

# 323
  • на североизток от Рая

Така се чувствах и аз.  Не можех да се осъзная след прочита й. Странно се чете, но пък дълбоко се изживява, особено от майки.

Чета "Мостът на Дрина". Много силна книга. И толкова красиво е написана.

# 324
  • Варна

И филмът е много въздействащ, а главната героиня е номинирана за Оскар

# 325
  • Belgium

Казах ти  Wink

# 326
Много обичам да ви следя. Винаги спподеляте нещо ново и хубаво. Аз приключвам с четвърта част на Игра на тронове. Много време ми отне тази поредица и не мога да се похваля с нищо ново.
С радост ще си взема Лисицата, като довтрша започнатото.

# 327
заслужава ли си тази биография на Фреди? https://www.youtube.com/watch?v=vNsEEvRMtGI
Чувала съм, че тази на Мариам Ахундова е добра...

# 328
И филмът е много въздействащ, а главната героиня е номинирана за Оскар
Във филма имаше доста разминавания с книгата, някои коренно различни, не знам защо са решили дори да преиначат някои неща, други, според мен, важни - да спестят.. Аз първо бях гледала филма и не съжалявам, че така стана, защото прочитът ми беше с друг поглед към героите..

Започнах "Кривата на щастието", но вероятно ще започна и нещо друго паралелно..

# 329

Аз я четох преди 2 години и много ме впечатли. След нея четох "Монашески притчи" и "Значи по пътя".
И те ми харесаха, но не толкова.

Благодаря ти Nely M за съвета за книгата "Простакът" на Елиза Ожешкова.
 bouquet

Прочетох и "Вълшебната планина Томас Ман.  На мен немските автори са ми на сърце. Хубава е.

Започвам "Един  френски роман" Фредерик Бегбеде.

Общи условия

Активация на акаунт