В момента чета...44

• 77 509
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Започнах Устоите на земята заради хубавите отзиви от тази тема. Дано да ми хареса.  Grinning

# 331
Кажете нещо повече за тази "Стая" Peace Какъв стил е?

# 332
Кажете нещо повече за тази "Стая" Peace Какъв стил е?

Психологически ужас или нещо подобно?  Rolling Eyes

# 333
  • Дъблин
Може би по-скоро драма?

# 334
Чак ужас не е, може би защото историята се разказва от гледната точка на едно петгодишно дете, което, въпреки всичко, е имало едно вълшебно детство благодарение на своята майка.
Скоро не ми се беше случвало книга да ме разтърси така силно.

# 335
Не е "ужас" в строгия смисъл на думата, но на мен ми беше достатъчно ужасно да я преживявам, докато я четях и затова така я определих.

# 336
Чак ужас не е, може би защото историята се разказва от гледната точка на едно петгодишно дете, което, въпреки всичко, е имало едно вълшебно детство благодарение на своята майка.
Скоро не ми се беше случвало книга да ме разтърси така силно.
Има ли я в читанка?

# 337
  • Дъблин
Г-жа Рамацоти: http://chitanka.info/book/7421-staja

Ама жанр "фентъзи" е мноооого далече от истината  Shocked

# 338
Хич ме няма в определянето на жанровете, но май клони по-скоро към психологически трилър.

# 339
Много, ама много е лошо да имаш куп работа, а едни хора да разказват супер любопитни неща за някаква книга, та и линкове да дават. И книгата ме вика, ела, прочети ме и аз уж само едно око да хвърля, та така вече втори час...

# 340
Започнах Устоите на земята заради хубавите отзиви от тази тема. Дано да ми хареса.  Grinning

На мен и двете части мноого ми харесаха  Heart Eyes

# 341
Акушерката от Венеция - Роберта Рич

# 342
  • на път
Д_Ива , пиши после за Каръл  Praynig Някога я харесвах Хайсмит, но отдавна не съм чела нищо от нея. Със сигурност си спомням, че е зачеквала темата и в други книги макар и без да се фокусира върху нея.

Вчера я дочетох - хареса ми. Принципно не обичам "дамски" романи, но Патриша Хайсмит е интелигентен автор. Нахъскала съм се да препрочета наличното от нея и да потърся каквото мога да намеря.
В края на книгата авторката разказва историята на създаване на романа - има общо с началото на книгата. Патриша е работила за кратко като продавачка на играчки в голям магазин в началото на кариерата си като писател. Срещата с клиентка я е вдъхновила за книгата.

# 343
  • на североизток от Рая

Чета "Мостът на Дрина". Много силна книга. И толкова красиво е написана.

Казах ти  Wink

Хубави отзиви бях чела за книгата, а и след твоя, нямаше как да я подмина. И Петето написа хубави думи...Благодаря, че ми я препоръчахте! Когато видя момиче, на което вярвам, да напише "Нел, на теб ще ти хареса книгата!" не чакам дълго, вземам я и я чета. Малко остана и ще я завърша. Това е една запомняща се и смислена книга. Нито един излишен ред няма в нея.

Благодаря ти Nely M за съвета за книгата "Простакът" на Елиза Ожешкова.
 bouquet

Радвам се, че си я харесала. Очаквах го!  Hug

# 344
Ще ми е интересно да чуя мненията ви за "Стая", поне тези, на които сега им предстои да я четат. Чела съм я отдавна и то на английски, но сега като пуснахте линк към читанка отново се зачетох в различни части на книгата и преживях някои от 'най-настръхващите' моменти:)  Не бих я определила като ужас въпреки всичко. Simple Smile

Аз съм още съвсем в началото на "Черният Лебед" на Никълъс Насим Талеб. Нямам впечатления и нещо не ми остава никакво време за четене напоследък...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт