Синдром - стара мома

• 63 970
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 960

Че то баща ми даже една година май е плащал ергенски данък:)

Не знам дали е било предопределено или просто на хората им е идвало отвътре, защото са имали такива условия. Едва ли някой ги е карал с автомат до гражданското.

Виж вече за родили над 35- от поколението на майка ми такива жени обикновено са много образовани, по-често е при лекарките.

Та не знам по каква формула Кукумицинка реши, че раждане на 27 през 80-те = психическа травма, проявяваща се през 2016, защото цял живот подсъзнателно съм знаела, че 27 през 80-те е голяма възраст...но явно има някаква тайна логика и формула, която позволява тълкуване по Фройд.
Вероятно и майка ти е плащала такъв данък, но по-малък процент. За времето си са били доста възрастни за родители, вероятно си имала едни от най-възрастните родители в детската градина например. Тогава и оправдание е нямало заради кариерата, такива по-възрастни са гледали да ги запознават помежду им разни сватовнически настроени близки, че сами не са можели да си намерят половинка.

Не, като гледам, не е нещо, което се е появило през 2016 г., от години имаш някаква фиксация на тази тема.

# 961
Мамасита, глава залагам че баща ти е не е лекар. Моя беше и се е оженил по-рано от твоя. Майка мед. сестра, малко по-късно са се оженили, и това е нормално при медиците, защото задочно обучение няма. Моите и двамата са мед. работници, майка на 28 е била с 2 деца, чакала е татко от казармата. Ергенския данък не е бил доброволен, не са го внасяли, отдържал им се. А  в комунизма пожелание нямаше.

# 962
Медицинско лице е, но не е лекар. Главата няма да ти взема, но една ръка и един крак? Или нещо да ти отдържа пожелание?

# 963
Медицинско лице е, но не е лекар. Главата няма да ти взема, но една ръка и един крак? Или нещо да ти отдържа пожелание?

Доста медински сестри, акушерки и санитарки познавам от онова време, които са се женили млади. Като цяло, при тези над 35-годишна възраст късната женитба не е била заради високата им образованост, а заради особености на характера.

# 964
Е, баща ми не е бил сестра, акушерка или санитарка. Сега му викат дентален лекар, стоматолог с други думи- пак е имало доста учене. Да, позабавил се е, но това вече е било лична особеност.

Сега обясни пак защо съм травмирана от този факт.

# 965
Не, знам, ти си знаеш, но имаш ненормална фиксация на тема подходящата възраст за ставане на родител.

Аз ще ти обясня защо съм травмирана на тема връзки/бракове с неподходящи, само заради хорското мнение и заради страха да не останеш непохарчен. Аз съм била на мястото на твоето първо дете. Както и много хора, чиито родители имат нещастен брак, развод и т.н., сме недоверчиви към хората от срещуположния пол (а защо не и към същия, в модерни времена живеем) и предпочитаме да не бързаме, преди да сме максимално сигурни. Дори и това да значи в нечии очи, че не сме достатъчно качествени и пр., ние сме си спестили доста неприятни неща.

# 966
Не е фиксация, причините ми са съвсем прагматични и прозаични.

Стига да постигнеш баланс- ОК. Но нали се сещаш, че прекалената мнителност е самоизпълващо се пророчество. А и не може да се предпазиш от всичко. Бързане и не-бързане също са относителни неща.

# 967
Така да се каже, спестили сме неприятности не само на себе си, но по-важното е, че сме го спестили на евентуалните си деца до момент, в който и да ни се случи, ще сме достатъчно въоръжени, за да не се налага да се прибираме при мама с децата си, безпарични и без покрив над главата си, защото бащата ни е зарязал или сме избягали от него.

# 968
Искаш да кажеш, че вече имаш независимо притежавано жилище и достатъчно доходи да гледаш сама поне 1 дете? Всъщност не знам дали някой ще е напълно въоръжен в такава ситуация, нито дали ще си в състояние да запазиш себе си достатъчно, щото то не е само до финанси. Както и да е, пак казвам- не може да се предпазиш от всичко, а истинската ценност и актив си остава времето, така че в крайна сметка дори да ти се случи нещо, да имаш време и да излезеш от дупката. Щото това в крайна сметка е важното. Не се дават допълнителни точки за това как точно е постигнато.

# 969
Е, баща ми не е бил сестра, акушерка или санитарка. Сега му викат дентален лекар, стоматолог с други думи- пак е имало доста учене. Да, позабавил се е, но това вече е било лична особеност.

Сега обясни пак защо съм травмирана от този факт.

Aми то зъболекаря е лекар бе моме. Крак и ръка няма да ми вземеш, защото и тогава и сега пак е лекар, зъбоЛЕКАР. За мен лъжеш. Къде е учил и коя година е завърил? Колко години са учили зъбоЛЕКАРИТЕ тогава? Баща ми беше/лека му пръст/,  а майка е била толкова хубава, че като е отивала на училище, цалото училище е излизало на прозорците да и викат името.  Laughing

# 970
Имаш ли някаква база и доказателство, че лъжа? Пиши ми на лични, ще ти кажа къде му е кабинетът. Да, технически погледнато е лекар, макар че денталната медицина си е друга общност с малко по-различни правила от лекарската.

По груби сметки е завършил в началото на 70-те, не знам тогава колко години е била гимназията, за да направя по-точна сметка. Та така...не си залагай толкова лесно главата следващия път.

# 971
  • Куциндрел
Зъболекарите пак са си лекари. Не знам обаче каква име общността. Mr. Green

Сега каква тема се подхваща? Как родителите ни са ни закодирали кога да раждаме ли? И влияе ли се това от професията им?

# 972
Има общо с навиците за сключване на брак и типа хора, които избират професията. Лекари и зъболекари не си приличат много като характери.

На мен ми е интересна темата как от една страна максимата е- "Няма гаранция, че няма да се разведете (пак)", а едновременно с това се стои, чака и проучва за някакви знаци, че това няма да се случи.

Вярно е, знаци и сигнали има, но ако аз ги кажа, ще кажете, че се хваля и съм прекалено самоуверена.

Нека да оставим Кукумицинка сама да види необходимите знаци и сигнали.

# 973
Искаш да кажеш, че вече имаш независимо притежавано жилище и достатъчно доходи да гледаш сама поне 1 дете? Всъщност не знам дали някой ще е напълно въоръжен в такава ситуация, нито дали ще си в състояние да запазиш себе си достатъчно, щото то не е само до финанси. Както и да е, пак казвам- не може да се предпазиш от всичко, а истинската ценност и актив си остава времето, така че в крайна сметка дори да ти се случи нещо, да имаш време и да излезеш от дупката. Щото това в крайна сметка е важното. Не се дават допълнителни точки за това как точно е постигнато.

Искам да кажа, че мога и сама да си осигуря покрива над главата, гледайки същевременно и дете. Имам опцията да избирам дали да плащам наем, дали да взема кредит за жилище в някой по-голям град или да си купя със спестявания жилище в някой от по-малките. Не ми е единствената възможност да се завра при мама. В крайна сметка, личните финанси са от огромна важност при подобни случаи. Защото не се знае дали следващият опит за семейно щастие няма да те закопае още по-дълбоко в дупката.

# 974
  • Куциндрел
Има общо с навиците за сключване на брак и типа хора, които избират професията. Лекари и зъболекари не си приличат много като характери.
Ъхъ, а другите професии?

Общи условия

Активация на акаунт