Синдром - стара мома

• 65 667
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 75
Целта на темата ти каква е бай дъ уей?
Или по - скоро причината за нея?
Ти ли си стара мома според собствените си представи или не?

Да кажем да се оплача. Пречи ли?

# 76
Не всички са непривлекателни, но повечето са злобни, поради липса на сексуални контакти.  Mr. Green
Викаш... ooooh!

# 77
  • Другата България

Не, просто попитах.
Пречи ли?
Значи се оплакваш от конкретна особа.
Която не е събирателен образ.
Или е според теб?

# 78
В повечето случаи живеещите сами не само жени, но и мъже, стават по-егоцентрични, свикват да не се съобразяват особено много с други хора и това се отразява на начина им на общуване. Неудовлетвореността от живота също се отразява - ако той не се е стекъл, както някой е очаквал, то също е нормално да се отрази на поведението. Но самата тема, поставена по този начин, е по-грозна и елементарна от поведението на който и да е нещастен човек. Някак си не отива на една щастлива ССФейка да обижда и квалифицира по този начин. Би трябвало да е по-широкоскроена. Нали не е в описваната  категория? Щастливите хора би трябвало да не са дребнави. Не ли?

Не е  Simple Smile Разбирам, че за мен става въпрос. Става дребнава, само ако и засегнат "дребните" (разбирай "деца") интереси.

Определението "стара мома" не е измислено от мен. И отново повтарям, че базирам на собствени наблюдения.

Да не те засегнах нещо?
Засягаш цяла група жени, което е по-важно. Аз съм относително публична личност, лесно е да се провери дали влизам в профила, който  се опитваш да опишеш.

Поздравявам те за публичността. Аз обаче не знам коя си, нито пък ще те проверявам.

Получих няколко отговора, които потвърждават мнението ми, както и други, които не. Не си длъжна да четеш, ако пък намираш нещо за обидно - пиши на модератора, да изтрие темата.

# 79
  • София

И аз се хиля  Laughing
Да ти имам елементарните разсъждения, pug. Колко злобни, дребнави жени съм срещала през живота си, които са били семейни с деца, ех..

Таис, човек ще каже че световния разум говори от твое име. Забавна си  Mr. Green

Аз съм срещала само една семейна (с дете) "отрова" и повече ста... (извинете, осъществени жени над детеродна възраст), та затова и си вадя мои си изводи.

[/quote]
Разум и моя ник в едно изречение си е направо обида  Mr. Green Иначе и ти си забавна, доста народ се хилим с темата  Laughing

Сиси, липсата на (редовен) секс може да е сериозен проблем и за омъжени, и за неомъжени. Да не говорим, че от секс до секс разликата може да е огромна..не всяка домакиня, чийто мъж й го мушка за три секунди е светнала като крушка от задоволство, нали?

# 80

Не, просто попитах.
Пречи ли?
Значи се оплакваш от конкретна особа.
Която не е събирателен образ.
Или е според теб?

Точно това се опитвах да си изясня.

# 81

Сиси, липсата на (редовен) секс може да е сериозен проблем и за омъжени, и за неомъжени. Да не говорим, че от секс до секс разликата може да е огромна..не всяка домакиня, чийто мъж й го мушка за три секунди е светнала като крушка от задоволство, нали?

Така е.
Според мен това е една от причините старите моми да са недоволни, както и някои домакини не са. Wink

# 82
pug, да се разбира ли, че темата е за заклеймяване на "старите моми"(жени без деца) и за издигане на пиедестал на жените с деца?
[/quote]

Не. Иначе щях да пиша в темата за "дете без мъж или мъж без дете". Виж там определено пиедестала е за жените с деца.
[/quote]

В преден пост си внесла уточнение- В този смисъл на "стара мома", за мен това е жена без деца и без възможност (физически) вече за деца. После пишеш, че това не е тема за "дете без мъж или мъж без дете". Така и не разбрах какво имаш предвид "стара мома".

Никой не ме е питал, ама да напиша- понятия от типа на стара мома, разведена, парясница, жена с дете без брак и пр. са понятия от едно доста консервативно минало, когато хората са били принудени да следват определени стереотипи, семейството като основна клетка на обществото и дрън- дрън глупости. Това са отживелици, които за съжаление все още битуват в по- затворени общества или малки населени места. Не одобрявам посочването с пръст и лепенето на етикети от сорта на дете без мъж, мъж без дете, разведена, стара мома и др. Всеки е свободен да си живее живота. Друг е въпросът, ако някой иска много да изпъкне пред другите, но няма нужните качества и се уповава единствено на това, че има дете. Пак да си кажа без да ме питат- не одобрявам използването на дете в такива спорове. А и не само в такива спорове.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 16:57 от Анонимен

# 83
Току-що се сетих за нещо - за прословутия ергенски данък. Колко ли «стари моми» и «стари ергени» по-малко е имало благодарение на него newsm78
Изобщо не ме вълнува семейното състояние на хората, с които общувам, а по същество те са цялата палитра - щастливо женени, просто живеещи в брак, разделени с брак, живеещи на семейни начала, разведени, с починали партньори, несключвали брак, с деца, без деца.

# 84
В повечето случаи живеещите сами не само жени, но и мъже, стават по-егоцентрични, свикват да не се съобразяват особено много с други хора и това се отразява на начина им на общуване. Неудовлетвореността от живота също се отразява - ако той не се е стекъл, както някой е очаквал, то също е нормално да се отрази на поведението. Но самата тема, поставена по този начин, е по-грозна и елементарна от поведението на който и да е нещастен човек. Някак си не отива на една щастлива ССФейка да обижда и квалифицира по този начин. Би трябвало да е по-широкоскроена. Нали не е в описваната  категория? Щастливите хора би трябвало да не са дребнави. Не ли?

Не е  Simple Smile Разбирам, че за мен става въпрос. Става дребнава, само ако и засегнат "дребните" (разбирай "деца") интереси.

Определението "стара мома" не е измислено от мен. И отново повтарям, че базирам на собствени наблюдения.

Да не те засегнах нещо?
Засягаш цяла група жени, което е по-важно. Аз съм относително публична личност, лесно е да се провери дали влизам в профила, който  се опитваш да опишеш.

Поздравявам те за публичността. Аз обаче не знам коя си, нито пък ще те проверявам.

Получих няколко отговора, които потвърждават мнението ми, както и други, които не. Не си длъжна да четеш, ако пък намираш нещо за обидно - пиши на модератора, да изтрие темата.
Публичността не е повод за гордост, нито за уважение. Тя е стечение на обстоятелствата. И в случая беше спомената в отговор на въпрос, чийто отговор може да бъде открит лесно, ако някой го търси, а не цели да уязви, ако успее.
Не съм длъжна да чета, но пък щом някой може да пусне цяла тема, в която да обижда цяла група жени на база два случая, що пък аз да не мога да изразя възмущението си от наличието й?

# 85
Познавам 3 стари моми. Много лъчезарни, усмихнати и забавни хора са. Винаги ми е удоволствие да си прекарваме времето заедно, но това става рядко, уви.

pug, да ти кажа че ако не си женена, а само живееш на семейни начала, и ти си стара мома, та и половината форумки също Laughing Laughing Laughing така де, брак липсва Laughing

пък и да не си, звучиш като вида жени, които описваш Mr. Green

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 17:07 от Сирена

# 86
Тъжно е, когато жена, като авторката на темата, е под властта на подобно сексистко мислене. Дали една жена има мъж, или не, дали има дете, или не, следва да не поставя въпроса за нейната пълноценност/непълноценност; би следвало всеки човек да е сам по себе си ценен. Тъжно е, ако авторката мисли своята ценност само през призмата на мъжа/детето; ако няма собствена идентичност, ако дори не е разсъждавала върху това.

# 87
На мен ми се струва, че се ебава нещо авторката. Самата тя е родила към 34-35, не в първа младост, особено преди 10 години (от година на година се променят нормите в това отношение - ако сега повече от половината раждат на тази възраст, тогава са били далеч по-малко). Има комплекси относно външния си вид - деликатно казано, може да се каже, че е грозновата. Т.е. била е стара мома очевидно.

# 88
Нали вече не е? Тогава защо плюе старите моми? Или стара мома се върти около мъжа й?

# 89
На мен ми се струва, че се ебава нещо авторката. Самата тя е родила към 34-35, не в първа младост, особено преди 10 години (от година на година се променят нормите в това отношение - ако сега повече от половината раждат на тази възраст, тогава са били далеч по-малко). Има комплекси относно външния си вид - деликатно казано, може да се каже, че е грозновата. Т.е. била е стара мома очевидно.

Ех, как ме описа само - право в десятката  Mr. Green

п.п. Благодаря ти, че си си направила труда да попрочетеш - поласкана съм.

Мисля да пусна една нова тема - как си представяте потребителите, базирано на постовете им - ще ми бъде забавно. А, то може би пък има такава тема...

Е, всеки си има право на мнение. Пък ако ти се случи и на теб поредица от случки от определен типаж хора, може да се присетиш за темата (или да започнеш да обобщаваш).

Общи условия

Активация на акаунт