Синдром - стара мома

• 65 667
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 90
Нали вече не е? Тогава защо плюе старите моми? Или стара мома се върти около мъжа й?

не ми се струва да се радва на щастлив семеен живот авторката...

# 91
Защото вероятно най-сетне е усетила превъзходство (чрез мъжа/детето); така се случва с хората, които без спомагателна патерица нямат нужното самочувствие.

# 92
Нали вече не е? Тогава защо плюе старите моми? Или стара мома се върти около мъжа й?

Оле, майко...

Съм, съм.. Аз съм разведена. И плюя по себе си, 'щото аз се изтипосах сама пред шефа, че съм излязла половин час по-рано от работа да заведа малката на лекар.

# 93
Оле, майко...

Съм, съм.. Аз съм разведена. И плюя по себе си, 'щото аз се изтипосах сама пред шефа, че съм излязла половин час по-рано от работа да заведа малката на лекар.
Имаш дете и си стара мома?  Shocked
Не тЪ разбрах ...

# 94

не ми се струва да се радва на щастлив семеен живот авторката...

Права си, понякога ми е трудно да бъда на две места едновременно.

Иначе, като твоя - малко по-зает.

# 95
Доста несвързано пишеш. Оставам с впечатлението, освен за комплексите, които имаш, че и някак си се хвърлила на първия, който се е съгласил, след като си чукнала трийсетака, да ти направи дете, не си се омъжвала, че да се развеждаш, и човекът не е изявявал нито като добър партньор, нито като добър баща за децата ти.

# 96
Добре де, pug, понеже обичаш обобщенията и типизациите ("старите моми" според теб са зли и пр.), следва ли аз, като чета постовете ти (а те не изглеждат като да са писани от Айнщайн), да обобщя "всички разведени жени (понеже ти пишеш, че си такава) не са особено задълбочени"?

# 97
Доста несвързано пишеш. Оставам с впечатлението, освен за комплексите, които имаш, че и някак си се хвърлила на първия, който се е съгласил, след като си чукнала трийсетака, да ти направи дете, не си се омъжвала, че да се развеждаш, и човекът не е изявявал нито като добър партньор, нито като добър баща за децата ти.

Много ти благодаря за детайлния профил. Виждам, че си истински психолог.

Шегата настрана. Темата започна, когато (за н-ти път) подобен типаж ми направи мръсен номер пред шефа ми. Замислих се защо някой би си направил труда да ме натопи при положение, че под никаква форма не съм засегнала интереса И. Оттам и обобщението (по-скоро "анкетата") дали това е типично поведение на определена категория хора.  Нищо толкова страшно не съм казала.

# 98
Добре де, pug, понеже обичаш обобщенията и типизациите ("старите моми" според теб са зли и пр.), следва ли аз, като чета постовете ти (а те не изглеждат като да са писани от Айнщайн), да обобщя "всички разведени жени (понеже ти пишеш, че си такава) не са особено задълбочени"?

Или както народът казваше навремето "Тя ако е била много стока, нямаше да е разведена."  Mr. Green

# 99

Следва да обобщиш каквото прецениш.

Аз съвсем сериозно предлагам темата за "как си представяте потребителите, базирано на постовете им". С картинки. Ще бъде забавно.

# 100

Много ти благодаря за детайлния профил. Виждам, че си истински психолог.

Шегата настрана. Темата започна, когато (за н-ти път) подобен типаж ми направи мръсен номер пред шефа ми. Замислих се защо някой би си направил труда да ме натопи при положение, че под никаква форма не съм засегнала интереса И. Оттам и обобщението (по-скоро "анкетата") дали това е типично поведение на определена категория хора.  Нищо толкова страшно не съм казала.

Не съм никакъв психолог - просто обобщих нещата, които сама си писала.

Но определено трябват някакви по-изразени индуктивни и дедуктивни способности от тези, които вероятно притежаваш ти, за да направиш общ психологически профил на всичките стари моми по света на базата на отделно действие на отделна твоя позната.

# 101
  • София
Типизирането, натикването на цели групи от хора в статични графи е може би най-лесният и сигурен начин за един индивид да си изживее живота без да му се налага да мисли самостоятелно-критично. Старите моми са зли, неудовлетворени лелки, арабите - ислямисти-терористи, метълите - нехигиенизиращи се пияници, чалгарките - плиткоумни кифли, адвокатите - алчни душевадци, и прочие, и прочие  Tired

# 102
Типизирането, натикването на цели групи от хора в статични графи е може би най-лесният и сигурен начин за един индивид да си изживее живота без да му се налага да мисли самостоятелно-критично. Старите моми са зли, неудовлетворени лелки, арабите - ислямисти-терористи, метълите - нехигиенизиращи се пияници, чалгарките - плиткоумни кифли, адвокатите - алчни душевадци, и прочие, и прочие  Tired

По отношение на чалгарките съм много по-крайна, сори.

# 103
Да, Tаис, точно това имах предвид, затова е добре авторката да не прибързва със стереотипите.

# 104
Прочетох цялата тема, няма да коментирам кое е по-лошо - да дадеш квлаификация на жена, че е старо моме или да се опиташ да окепазиш друга, ама със страст, да й се нахвърлиш със завидна енергия и да лееш обиди.
Най-интересното, което прочетох и признавам си не знаех, че съществува е трикратното мушкане на мъжа и неудовлетворената му жена. Дали наистина има такива?

И по темата - такива хора винаги ще има.Според мен нямат професионални качества с които да изпъкнат в екипа и се опитват по друг начин, който пък за повечето шефове е добре дошъл. Всеки иска да има под ръка един подгъзурко, който да го информира своенвременно за ситуацията в работната среда. А дали доносите са истина? Зависи от шефа как си е поставил нещата.

Общи условия

Активация на акаунт