Синдром - стара мома

• 65 668
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 240

За моя познат ли става дума?

Всъщност не бях разбрала, че говорим за някакъв конкретен случай. И поначало изключих репродуктивни проблеми при общия случай 50-годишен бездетен, желаещ да се размножи с 20-годишна. Просто трудно да е читав и кой знае колко хипергамен подобен индивид, ако не е сколасал да убеди някоя далеч преди тази възраsт да му роди дете или ако се е сетил чак на 50, че иска дете.

# 241
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не го намирам за особено нормално, понеже се демонстрира не "джвакане" за ежедневности, каквото е обичайното между жените, а цяла мисловна постройка, която е дълбоко тревожна.

# 242
трудно да е читав и кой знае колко хипергамен подобен индивид
Хипергамията е генетично заложена на жените, не на мъжете. Нещо бъркаш понятията.

# 243
Аз явно съм изтървала кога е тръгнала тая мода да се набеждават жените, че са хипергамни/ а после на мен ми се сърдят като ръся чуждици  Crossing Arms  /.
И не ми е ясно сега, ако си един мъж на жена от по-висока социална прослойка трябва да се чувстваш депресиран и комплексиран, и да тръпнеш в очакване някой алфа да ти крадне жената или що?
 Или жената трябва да се стресира, че не се е пласирала добре? Как става като цяло тая работа?
 И може ли разграфено някак си, че да се ориентирам тоя 60 годишния, дето ми се полага горе-долу колко висши трябва да има и на колко човека  да е отдалечен от реда за короната,  че да не съм прецакана после?

# 244
трудно да е читав и кой знае колко хипергамен подобен индивид
Хипергамията е генетично заложена на жените, не на мъжете. Нещо бъркаш понятията.
Ми добре, трудно ще е обект и на хипергамни 20-годишни жени. Едно, че на 50 не е в разцвета си, а го е попреминал, друго, че ако въобще е имал данни за глава на семейство и някакъв стабилитет и просперитет, все някоя хипергамна ще да го е излъгала да е станал баща преди това. Жените умеят да разпознават мъжете с потенциал.

# 245
И не ми е ясно сега, ако си един мъж на жена от по-висока социална прослойка трябва да се чувстваш депресиран и комплексиран, и да тръпнеш в очакване някой алфа да ти крадне жената или що?

Както виждаш -да Mr. Green
От друга страна пък се сърдят, че "жените гледали парите, мръсните им меркантилници" и, че на среща "жените не се сещали поне да се направят, че искат да си платят сметката".
Хем те убеждават в Съветска власт, хем се засягат от нея...  Whistling

# 246
Интересно ми е на каква възраст според вас човек започва да се замисля за изпуснатите възможности в живота? Понеже логично е точно тогава да се появят "старомоминските признаци", които търси авторката.

# 247

Както виждаш -да Mr. Green
От друга страна пък се сърдят, че "жените гледали парите, мръсните им меркантилници", че на среща "жените не се сещали поне да се направят, че искат да си платят сметката".
Хем те убеждават в Съветска власт, хем се засягат от нея...  Whistling

Е то или си мръсна меркантилница или гадна кариеристка, полезен ход сред таз комплексарщина няма като цяло. Освен ако не си останеш стара мома, ама тогаз пък си злобна и квобешетамоще.

Интересно ми е на каква възраст според вас човек започва да се замисля за изпуснатите възможности в живота? Понеже логично е точно тогава да се появят "старомоминските признаци", които търси авторката.

По мои наблюдения повечето хора хич не се и замислят, нямат капацитет. Тези които могат, около 30 може би, но то пък всяка пропусната възможност е друга опитана, няма какво да се съжалява. Многото ретроспекции на никого не са донесли щастие.

# 248

Зависи за какви възможности в живота става дума. Аз и на 25 съм съжалявала за възможности за образование, които съм изпуснала по някаква причина, а обстоятелствата са такива, че трудно ще ги повторя (никой няма да ми предложи пак стипендия за това и т.н.). За възможности за репродукция, щом са пропуснати, значи трябва да ти е минала индивидуалната годност за това. При жените особено е по-натегнато положението, отколкото при мъжете. За възможности за неизживяна любов човек също може да съжалява и години след това, докато, ако има късмет, се появи друга. За възможности за кариера, при кръстопът в кариерата също могат да се появят съжаления.

# 249
И най-голямата алфа да е, това не е застраховка, че тя няма да спи с друг. Взела го е, за да й осигури сигурност и защита, а не за да прави секс с него всеки ден.

Или жената трябва да се стресира, че не се е пласирала добре?
Жените се стресират и когато правят секс за първи път, чудейки се дали залагат на правилното число ;) Естествено че й се случва й след това.

Ми добре, трудно ще е обект и на хипергамни 20-годишни жени.
Хипергамията не я интересува на колко години е мъжа, нито от разни други такива забавни факти.

Жените умеят да разпознават мъжете с потенциал.
Точно. Под потенциал разбирай сигурност, статус, възможности, ресурси.

от друга страна пък се сърдят, че "жените гледали парите, мръсните им меркантилници"
защото не осъзнават как функционира жената

# 250
Оф, добре че има един голям силен мъж тука да ни обясни на нас глупавките нефелни женички как функционираме. Слава Богу, че кой ще ни защитава от саблезъбите тигри, дето дебнат из форума иначе.

# 251
Не го намирам за особено нормално, понеже се демонстрира не "джвакане" за ежедневности, каквото е обичайното между жените, а цяла мисловна постройка, която е дълбоко тревожна.
Shocked Точно това писах и аз в първите си постове в темата.

Веднага ти казвам: когато нещо му доскучее или нещата не му вървят толкова много или толкова динамично, колкото е свикнал. Тогава почва да търси на хилядата половината.
Когато положението задобрее или като цяло се чувства удовлетворен, изобщо не му минават разни размисли през ума, а се радва на живота.

# 252
Четох те, Ники, ама след това и даже си мислех, че е било излишно да пиша и аз, ама още на втора-трета страница като бях някъде ми прикипя и се обадих Laughing.

Кукумицинка, генерално за живота като обобщена величина- не индивидуални пропуснати възможности. Иначе аз своите размисли дали съм се насочила в правилната посока за едно или друго нещо съм имала сигурно още като студентка.

# 253
Никога не е излишно, Джо.  Laughing Доколкото си спомням, и аз писах преди да изчета всичко, в момента, в който събрах достатъчно впечатления.

# 254
Добре, Танака, давам ти един елементарен, обобщен пример. Жорето живее с майка си и откакто е започнал работа, е на някаква служба, за което взима минимално заплащане, но за сметка на това си клати краката. Парите му стигат някак, при условие, че живее при мама. На 30 години Жорето е имал възможност да намери някаква 20-годишна, която да му стане жена, но мама не я е одобрила. На 40 години Жорето си е на същата служба, още живее с мама и вече потенциалните 20-годишни, които ще му обърнат внимание, са на по-ниско ниво, отколкото 20-годишните, които са му обръщали внимание, когато е бил на 30. На 50 години 20-годишните, които ще му обърнат внимание, са още по-нисък левъл. Но мама се е отчаяла, стара е вече, трябва да има внуче, трябва да има снаха, която да поеме грижите за Жорко и т.н. Свалила е вече изискванията към бъдещата снаха. Тя е непривлекателна 20-годишна, идва от дисфункционално семейство, където може би бащата липсва, за да прояви интерес към 50-годишен, няма интерес и капацитет за образование и кариера, би слушала свекървата и би се задоволила с някой, който си клати краката. Но е в своите 20 и може все пак да има дете. От нейните връстници не биха ѝ обърнали внимание и такива с качествата на Жорето.

Общи условия

Активация на акаунт