Синдром - стара мома

• 65 668
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 255
Добре, Танака, давам ти един елементарен, обобщен пример.
И? Не видях въпрос, мерси за примера.

# 256
  • София
Оф, добре че има един голям силен мъж тука да ни обясни на нас глупавките нефелни женички как функционираме. Слава Богу, че кой ще ни защитава от саблезъбите тигри, дето дебнат из форума иначе.
Че даже и знае чий живот доколко е завършено-смислен или не, като го заявява с категоричността на един Св. Петър най-малкото. Риспект.

# 257
Не дочетох всичко, но в 50 % от случаите(да не казвам повече) с репродуктивните проблеми, са именно при мъжете, т.е мъжки фактор.
И само на мен ли един мъж на 40 ми изглежда млад, успешен и в разцвета си? изобщо не ги намирам за възрастни, дори на 45. Аз съм под 40. Разликата в годините на моите приятели и тя е все около 7- 10 години.

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 09:16 от Церемония

# 258
И смятам, че мухльовци са не тия мъже, които зарязват жена си заради репродуктивен проблем, а тия, които се съгласяват да ги мъкнат и влачат по клиники и лаборатории и да се подлагат на процедури.

Би ли се обосновала? Ако ти имаш подобен проблем, как би го разрешила?

# 259
Всичките ли са злобни и непривлекателни?  Или просто това, че са изпуснали последния влак ги прави такива...

Злобни и непривлекателни са и доста омъжени жени, обикновено грозните им и невъзпитани мъже, с които са си лика-прилика, ги наричат "мойта чума".
Но иначе е удобно старите моми, колкото и остаряло да е това определение, да бъдат посочени, за да се похвалим ние, които сме с мъже и деца, колко сме по-добри и успели Sunglasses
Ето, тя може да е по-добър специалист от мен, да има по-хубава фигура и по-запазено лице, обаче е стара мома, затова аз съм по-добра, нищо че коремът ми се дипли като дунавски вълни, ходя с мазна коса, хваната на кок, а децата ми са тъпи, дебели и невъзпитани.
Да остарееш самотен е въпрос на избор. Имам позната, която така и не се омъжи, не живее с мъж, но си осинови дете и автоматично излезе от представата на хората за стара мома.

# 260
Сред моите познати няма нито една от описаните от вас.
За сметка на това, имам 2 много близки приятелки, които официално са сами (на 39 и 37 г).
И двете са изключително красиви, одухотворени и с изпълнено с живот и страст ежедневие. И двета са със собствен, успешен бизнес.
За съжаление, са твърде "висока" топка за повечето мъже, и затова си стоят сами (и не се оплакват).

# 261
Всичките ли са злобни и непривлекателни?  Или просто това, че са изпуснали последния влак ги прави такива...

Злобни и непривлекателни са и доста омъжени жени, обикновено грозните им и невъзпитани мъже, с които са си лика-прилика, ги наричат "мойта чума".
Но иначе е удобно старите моми, колкото и остаряло да е това определение, да бъдат посочени, за да се похвалим ние, които сме с мъже и деца, колко сме по-добри и успели Sunglasses

Ето, тя може да е по-добър специалист от мен, да има по-хубава фигура и по-запазено лице, обаче е стара мома, затова аз съм по-добра, нищо че коремът ми се дипли като дунавски вълни, ходя с мазна коса, хваната на кок, а децата ми са тъпи, дебели и невъзпитани.
Да остарееш самотен е въпрос на избор. Имам позната, която така и не се омъжи, не живее с мъж, но си осинови дете и автоматично излезе от представата на хората за стара мома.

202uu

Около мен злобните, завистливи и отмъстителни, са все с деца, мъже, някои и с внуци.
Братовчедка ми, по това толкова архаично и тесногръдо определение, може да бъде определена като такава. Защото не е омъжена, без деца, на 50+.
Но колежката ми, с две деца и внуче на път, на същата възраст, не може да ѝ стъпи на малкия пръст по интелект, дипломи, квалификации, посетени държави и забележителности, но преди всичко по ведро и човешко поведение.

# 262
  • Насред хаоса

Дефинирай ми какво значи "да си гледа живота", явно е нещо по-важно и по-възвишено от това да има дете. Grinning
Да имаш дете е основна нужда на жената, която определя целия й живот и го прави завършен, която не може да бъде заместена от нищо друго.

Много ми е интересно откъде го вадите мъжете това неизчерпаемо самочувствие, че си позволявате да определяте какво трябва да определя живота на жената, кое е най-доброто за нея, как да живее тя, кога трябва (!?!?) да ражда и прочие. Гледайте си вашите проблеми и живот и не се изживявайте като някакви ментори по отношение на чужди разбирания и начин на живот.
Иначе по темата - най-най-най-най-злобното и отблъскващо същество, което съм имала нещастието да срещна в живота си, е било омъжено. Уж щастливо. Много познати несемейни и без връзка с мъж имам, някои от които над 60 години. Ами личи си им на жените, че живеят пълноценно и са доволни от живота си.  Колкото и да крякат мъжете, че били такива и онакива.

# 263
Тази тема почнала да става омъжени срещу стари моми.
Като колеги "старите моми" или по-културно неомъжените не ги предпочитам имат си определени характеристики, с които предпочитам да не се сблъсквам и се стремя максимално да ги избягвам доколкото е възможно все пак.
Като мога да ги разделя на 2 групи, все пак говорейки от моя опит
- до35 г. - непорасналите дечица на мама, които смятат, че колегите им също са длъжни да ги отглеждат
-след 35 г. по цял ден ходим от стая в стая и се чудим къде да се заврем да пием кафета и оставаме след работно време и караме другите да ни чакат да се намърдаме да си свършим работата щото за никъде не бързат, социалния им живот е основно в работата и роднини някой ако имат, най-големите интриганти.
П.с. Пак повтарям, че не обобщавам, имам неомъжени приятелки, ама едно е ха-хо хи кафенца и разходки, други е да седнеш да работиш с такъв човек, едната ми приятелка особено съм и казала че не знам как я търпи работодателя и колегите й , ако не е отпуск, е болничен има няма 2 -3 седмици и решава че е уморена и трябва да си почива

# 264
  • София

Дефинирай ми какво значи "да си гледа живота", явно е нещо по-важно и по-възвишено от това да има дете. Grinning
Да имаш дете е основна нужда на жената, която определя целия й живот и го прави завършен, която не може да бъде заместена от нищо друго.

Много ми е интересно откъде го вадите мъжете това неизчерпаемо самочувствие, че си позволявате да определяте какво трябва да определя живота на жената, кое е най-доброто за нея, как да живее тя, кога трябва (!?!?) да ражда и прочие. Гледайте си вашите проблеми и живот и не се изживявайте като някакви ментори по отношение на чужди разбирания и начин на живот.
Иначе по темата - най-най-най-най-злобното и отблъскващо същество, което съм имала нещастието да срещна в живота си, е било омъжено. Уж щастливо. Много познати несемейни и без връзка с мъж имам, някои от които над 60 години. Ами личи си им на жените, че живеят пълноценно и са доволни от живота си.  Колкото и да крякат мъжете, че били такива и онакива.

Къде видя мъж? Мъжки пол - може би, но мъж...

zari65, да не би омъжените с малки деца, да не отсъстват отсъстват (често) от работа, съответно колегите им да им вършат тяхната работа?

# 265
  • Насред хаоса

Къде видя мъж? Мъжки пол - може би, но мъж...

Blush Неволна грешка. Все пак само на едно кафе съм все още.

# 266
 Simple SmileКазах, че пиша от личните ми наблюдения, на всеки се случва да отсътва, но не това е проблема, а вършенето на работа, щото може да отсъстваш, но да си си подал нещата на колегата и да не го спъваш той да си продължи, а може и да отсъстваш точно когато е момента да си свършиш твоята работа и да оставиш друг да тия свърши щото има  и срокове разни.(
Визирах обобщените ми впечатления от работните навици на неомъжените, с които съм се сблъсквала, може и да има читави такива, но не съм попадала.
Като изрично уточних, че това е различно от приятелските отношения с такива.
П.с. Нито пък смятам за нормалноцял ден да си висиш у фейса, да трябва да подадеш инфо за доклад със срок утре и да седнеш в края на работния ден щото тогава ти дошъл кефа

# 267
  • София

Не знам, аз много не ги разбирам нещата, защото съм омъжена от 22 годишната ми възраст, просто гледам какво става около мен и си правя изводи. Е, допускам в такъв случай, че имам грешно обкръжение  Wink.

Eто това обяснява нещата. Обкръжението няма нищо общо, в тебе е причината да ги виждаш така нещата. Мнозинството, бракували се около 20-те, гледат на 40-годишните като на баби, дори когато самите те станат на тази възраст. Което е напълно разбираемо, на 40 вече се усещат, а и изглеждат като баби. Някои вече имат внуци или тръпнат в очакване на появата им.  Wink

# 268
Добре, Танака, давам ти един елементарен, обобщен пример.
И? Не видях въпрос, мерси за примера.

Няма нужда от въпроси даже. При такива случаи, ако не си някой някой много заможен, на 50 не може да привлечеш секси, дългокрака 20-годишна с някакви амбиции за развитие, защото на 20 хората са в началото на пътя си и малко от тях ще се откажат от развитие и свобода, за да родят дете на някой 50-годишен, който след 15 години ще е за пенсия, ще има здравословни проблеми и т.н. А пък при тия заможните, на 50 години им е н-тата поред забивка и деца.

# 269
Teзи лични наблюдения са адски смешно нещо, стига целенасочено да не сте прекарали десетилетия в наблюдение над хиляди стари моми Simple Smile Обикновено познавате по една-две, част от които след две-три години ще са омъжени и с деца, така че не можете да обобщите и да кажете нещо смислено. Все едно да кажем, че всички червенокоси са вещици и трябва да ги изгорим.

Общи условия

Активация на акаунт