Синдром - стара мома

• 63 953
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 780
Ми поне не подхождаме към въпроса със самочувствие до небето и е ясно какво търсим. А не да чакаш 3-4 години сваляне на звезди, все едно си на 17, а не на два пъти по толкова.

Говори в единствено число. Аз втория път подходих с много самочувствие и изисквания до небето, за разлика от първия път, когато бях на 20.

# 781
Кукумицинка, аз ако не се бях прежалила да се омъжа, ако се бях докарала до 30 без мъж, направо щях да си остана неомъжена. Сега го направих, просто защото вече се понаучих и се виждам с мъж, иначе не ми идва отвътре.

Да, хубаво е да се избягват неприятните моменти, но невинаги е възможно. А неприятните моменти винаги вървят с някакъв tradeoff. Да кажем, че за мен този tradeoff е известно изглаждане на ръбовете, така че да имам успешен втори брак. Щото има разлика дали ще си разведен на 26 или на 36.

# 782
Представи си, на някои не им е нужно да родят от някой, че да се научат да съжителстват с мъже.

# 783
Представям си, все пак всички имат различни дадености.

Но нали тук бяхме либерални и всеприемащи, та също така ще ви е лесно да си представите, че разводът може да е билет за добър брак.

# 784
Няма как да е билет за добър брак, просто е провален брак с всичките му последствия.

# 785
А ако доведе до втори добър брак?

# 786

Учудващо в тази тема съм съгласна с Мамасита.
Предпоставка е за нов шанс, но до какво ще доведе е добро стечение на обстоятелствата, късмет, съдба и обеца, поставена от предишното съжителство.

# 787
Представям си, все пак всички имат различни дадености.

Но нали тук бяхме либерални и всеприемащи, та също така ще ви е лесно да си представите, че разводът може да е билет за добър брак.

И след развод може има брак или поне друга връзка, ама кажи така, че говориш за по-особени случаи като теб, които имат нужда от връзка с някой неподходящ, че да им се поочукат ръбовете. Ти едва ли не изкарваш разведените с деца за по-подходящи за женене, отколкото момите. В общия случай не са.  Всеки предпочита да няма много багажлък партньора му, ако той самият е свободен.

# 788

Как да додеве до втори добър брак? Освен ако не си се омъжила за бракоразводния съдия, знам ли.

# 789
Мисли малко индиректно.

Помагат научените уроци.

А относно момите без багаж...много зависи от момите. Какъв сигнал подаваш, ако си сингъл на 35?
1. Не си имала късмет.
2. Имаш други приоритети, интересно как ли ще е занапред, като си била такава активна купонджийка...
3. Дори без дете, пак със сигурност имаш история и то неясно каква.

Така че- с възрастта всеки трупа багаж...

# 790
  • Пловдив
На 35 шансовете за добра връзка са по-големи, отколкото на 20. Нито на 20-годишните мъже, нито на 20-годишните жени им се гледат деца на тази възраст и им се обвързва сериозно. На тази възраст и за най-дребни провинения се разделят хората и правят големите трагедии от дреболии. Да не говорим за стабилна  работа с достатъчно доходи, каквато почти никой 20-годишен не притежава.
ОК, сложи 27-30 вместо 20. Wink

# 791
Мисли малко индиректно.

Помагат научените уроци.

А относно момите без багаж...много зависи от момите.

Ако ти се изпада в хипотетични ситуации, питай партньора си дали някога си е мислил, че ще вземе жена с дете. Преди това. Момите без багаж на 30 са съвсем нормални повечето, масово има такива. Повечето ми съученици нямат деца.

Защо да слагам 27-30, вместо 20? 27-30 е по-близо до 35, отколкото до 20. Твърдя го на 100% именно за 20 и 35. Няма нужда от ехидни усмивчици, защото сама знаеш, че е вярно.

# 792
Мисли малко индиректно.

Помагат научените уроци.

А относно момите без багаж...много зависи от момите.

Колкото и да мисля, твоите мисли не мога да ги докарам, пък ти си вярвай, че разводът е предпоставка за втори по-добър брак.

# 793
Не казвам, че Е. Казвам, че "може да бъде".

Има случаи, в които "нормална готина мацка" по женските стандарти е всъщност "тотално психо"
по мъжките стандарти.

# 794
Не казвам, че Е. Казвам, че "може да бъде".

Има случаи, в които "нормална готина мацка" по женските стандарти е всъщност "тотално психо"
по мъжките стандарти.

Абсолютен факт, че и обратното е вярно.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт